Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pekniecia tynku gipsowego

Recommended Posts

• Odpowiedzi 61
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dlaczego co minute dwie dopisujesz zdanie w nowym poście?

Ciężki parapet nie am tu znaczenie, jak masz wzmocnioną ścianę szczytową? Rdzenie wieniec? Nadproze nad oknami jest jedno czy dwa odobne? Wg pękł filarek lub cała ściana szczytowa. Przyglądnij się czy po drugiej stornie okien nie ma rys poziomych. I jak masz pokaz surową ściane szczytową z dowolnej strony.

Nad oknami są osobno podwójne belki. Po drugiej stronie jest styropian śladów zadnych. ytowa nie ma wieńca. Budynek ma wieniec po obwodzie całego budynku na 3 warstwie ściany kolankowej.

Wieniec idzie pod tymi oknami?

Ta rysa to 95% wynik braku wieńca w szczycie. Szczyt zapracował na wietrze.

Na wiencu jest warstwa bloczków i dopiero zaczynają się okna. Nad oknami opierają się płatwie od dachu. Płatwie dosciskaja ściana przecież.

Nie wiem co płatwie Ci dociskają. Na czym trzymają się płatwie - na ścianie, a czego się trzyma ściana - płatwi ;) Jak widzisz to nie działa.

Brak rdzeni w szczycie lub wieńca to wg mnie błąd.

Dużo ludzi tak buduje. Platew opiera się o ściana w środku budynku są 2 slypy i nowy ściana więc ciężar dachu spoczywa a ścianach i slupach.

Jak? Bez zabezpieczania ścian szczytowych konstrukcją żelbetową? - raczej wyjątki. A może mieszkam w dziwnej okolicy

Przyklad

A możesz napisać calem zdaniem po polsku o co Ci chodzi a nie dawać linki szlak wie do czego ? Przykład czego? To że masz zrąbana ścianę to już wiesz , teraz chcesz udowodnić ze inni też tak mają? Może maja może nie i co to wnosi do Twojego budynku? To u Ciebie pękł tynk , wg mnie ściana........

Co radzisz z tym zrobić?

NIe znam Twojego projektu, masz wszystko zgodnie z projektem? Łącznie z działowymi...? Słupy oparcia belek itd, zmieniałeś materiał na ściany? Jeżeli wszystko od do z masz zgodnie z projektem to za to się dziej odpowiada ten co adoptował............ jak cokolwiek nie gra z projektem to kierownik i czasem inwestor......

Czy to co widać jest groźne - nie wiem nie znam projektu.