amator12345 01.12.2018 21:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2018 Jajmar widziałaś zdjęcie? Moim zdaniem spoinie strzeliła. Ps. Przepraszam za pisownię ale cały czas coś poprawia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 01.12.2018 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2018 Jajmar widziałaś zdjęcie? Moim zdaniem spoinie strzeliła. Ps. Przepraszam za pisownię ale cały czas coś poprawia Widziałem fotkę. Jeżeli spoina strzeliła to jakiś powód miała........ mur ją dociska więc coś ją zerwało...coś co pchnęło ścianę w bok............ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amator12345 01.12.2018 23:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2018 Jarmar a czy to lewarowanie platwi do góry celem wymiany podwaliny mogło mieć znaczenie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 01.12.2018 23:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2018 Jarmar a czy to lewarowanie platwi do góry celem wymiany podwaliny mogło mieć znaczenie ? Skąd ja mam to wiedzieć? ..............ktoś cie pytał czemu to było robione? Dlaczego po jakimś czasie wrócił cieśla i coś zmieniał? -cisza Ja pytałem o likwidacje działówki - cisza, pytali Cie o zgodność więźby z projektem - cisza........... a Ty oczekujesz odpowiedzi..... Po co Ciesla coś przerabiał , dlaczego na czyj wniosek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amator12345 01.12.2018 23:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2018 Podwaliny była za cienką miała 6 cm grubości. Cieśla dał 10 cm na wniosek kierownika i odwrócił ją o 90 stopni bo była złożona wzdłuż belek.. Ścian działowych nie było w projekcie. Kierownik tak kazał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amator12345 02.12.2018 11:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2018 Kierownik doradzał bym to odkrył do końca i uzupełnił silikonem spoinie następnie zatynkowal i siatką i szpachla. Co myślicie? Stwierdził że przyczyną może być mróz i zbyt gruba warstwa tynku. Tynk goldband. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amator12345 02.12.2018 14:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2018 Odpowie mi ktoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 02.12.2018 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2018 Kierownik doradzał bym to odkrył do końca i uzupełnił silikonem spoinie następnie zatynkowal i siatką i szpachla. Co myślicie? Stwierdził że przyczyną może być mróz i zbyt gruba warstwa tynku. Tynk goldband. O matko i córko, może kierownik przespał reklamę "co kropelka sklei sklei żadna silą nie rozklei.....".............. jak dla kierownik to "miszcz" w swoim fachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amator12345 02.12.2018 16:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2018 To co z tym zrobić ? zagruntować zaszpachlowac dac siatkę i poczekać o przyszłego roku do wiosny? Ktoś i powiedział że drzewo się wypracowuje wydłuża skurcza. Jeżeli nie ma wiencow to może pękać cały czas ale z biegiem lat będzie mniej rysy. W projekcie nie było wiencow więc ich nie zrobilismy. Teraz pozostaje czekać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amator12345 03.12.2018 08:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2018 Co radzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amator12345 03.12.2018 17:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2018 Może ponacinac sciane i sszyc pretami stalowymi sciane. Pręty talie fi 6 mm potem o zatynkowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amator12345 03.12.2018 19:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2018 Widzę że tylko się pośmiać potraficie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 04.12.2018 00:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2018 Usuwa się przyczynę awarii a później skutek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amator12345 04.12.2018 04:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2018 Myślę że przyczyną było postępowanie i wymiana podwaliny. Budynek już rok osiadł teraz pojawiła ie podwalina i zapracowal dach. Pytanie tylko czy się znowu ułoży czy będzie tancowal dach. Drugi błąd to tak wzmocnien na tym szczycie oraz może za słaby bloczek gazobetonie odmiana 500. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amator12345 04.12.2018 20:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2018 W sieci znalazłem coś takiego: Uwaga!*Poziome pęknięcia ścian szczytowych mogą również spowodowane odkształceniami – wykonanego z*desek lub płyt wiórowych – sztywnego poszycia dachu, wywołanymi zmianami wilgotności powietrza. Dzieje się tak*wtedy, gdy*więźba dachowa jest sztywno z*nimi połączona. Dla takich uszkodzeń charakterystyczne jest to, że*pojawiają się od*środka domu na*obu ścianach jednocześnie w*mokrych porach roku, a*także podczas tropikalnego lata. Gdy*powietrze jest suche – mroźną zimą lub gorącym, ale*bezdeszczowym latem – rysy te zanikają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
polcad 05.12.2018 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2018 NIe znam Twojego projektu, masz wszystko zgodnie z projektem? Łącznie z działowymi...? Słupy oparcia belek itd, zmieniałeś materiał na ściany? Jeżeli wszystko od do z masz zgodnie z projektem to za to się dziej odpowiada ten co adoptował............ jak cokolwiek nie gra z projektem to kierownik i czasem inwestor...... Czy to co widać jest groźne - nie wiem nie znam projektu. U mnie zauwazylem podobne pekniecie pod oknem na scianie szczytowej. Tynki gipsowe maja rok, sciany z pustaka dziesiec. Pietro nieogrzewane. Podejzewam skurcze termiczne, ale czy napewno? Jakies rady? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 05.12.2018 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2018 U mnie zauwazylem podobne pekniecie pod oknem na scianie szczytowej. Tynki gipsowe maja rok, sciany z pustaka dziesiec. Pietro nieogrzewane. Podejzewam skurcze termiczne, ale czy napewno? Jakies rady? [ATTACH=CONFIG]422828[/ATTACH] Raczej brak zbrojenia pod oknem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
polcad 05.12.2018 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2018 Raczej brak zbrojenia pod oknem Jak sie robi takie zbrojenie? W postaci siatki jak na styropian? Nic takiego tynkarze nie robili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 05.12.2018 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2018 Jak sie robi takie zbrojenie? W postaci siatki jak na styropian? Nic takiego tynkarze nie robili. Nie w tynku a w ścianie. Szczególnie w bk, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amator12345 06.12.2018 06:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2018 (edytowane) Wydaje mi się że to nie od parapetu. Przecież parapetu jeszcze nie ma. Edytowane 6 Grudnia 2018 przez amator12345 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts