miko112 29.11.2018 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2018 Witam! Jestem na etapie generalnego remontu starego domu. Zastanawiam się czy nie wymienić też okien, nie są najstarsze ale na pewno nie są tak dobre jak te produkowane dziś. Okna pcv 2 szybowe wypełnione argonem, mniejsze mają u=1.1, a większe u=1.0. Rok produkcji 2005,2006 firmy Eko okna. Zastanawia mnie czy jest sens ekonomiczny wymiany tych okien. Dodam że dom będzie w całości ocieplony (podłoga,ściany zewnętrzne, dach), zamontowana będzie rekuperacja z odzyskiem ciepła i pompa ciepła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 29.11.2018 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2018 Chyba nie ma sensu. Okna stosunkowo nowe.Ile sztuk i ile by kosztowały nowe ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewon 29.11.2018 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2018 Miałem podobny dylemat ale odpuściłem. Okna drewniane, ok. 5 letnie. Chciałem wymieniać ale dałem sobie spokój. Różnica w stratach ciepła przez te okna w porównaniu do nowych, w odniesieniu do ceny nowych (w moim przypadku 15 tyś. zł) zwracałaby się zbyt długo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miko112 30.11.2018 19:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2018 Jeszcze nie byłam w żadnej firmie po wycenę dopiero miałam iść, ale pierw chciałam się upewnić czy w ogóle brać pod uwagę zostawienie tych okien które są. Skoro nie są takie złe to może je zostawie, przejdę się po wycenę i porównam za ile lat miałaby się zwrócić ta inwestycja. Okien nie było by aż tak dużo 4 większe 2 mniejsze i 1 tarasowe. Myślałam też o tym żeby te okna były nieotwierane- fixy, bo dom będzie przerabiany na parterowkę więc teoretycznie tylko tarasowe byłyby otwierane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miko112 05.12.2018 08:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2018 Pierwsza wycena mile mnie zaskoczyła. Okna z profilem veka softline 82 u=0,5 z ciepłą ramą razem z montażem 6700zł. Nie jest tak źle myślałam że wyjdzie dużo drożej, ale zobaczę jeszcze u innych firm z okolic Rybnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts