Kalin4 16.04.2009 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 Cóż wiele mówic mieszkanie poprostu super Panie Robercie minęło juz troche czasu od kiedy było robione a ciagle wyglada na nowoczesne -super .Mam pytanie odnosnie żywicy ,jak może byc minimalna grubosc tej wylewki bo mam ulozone juz plytki w łazience a chcialbym zeby wszystko było na tym samym poziomie no i jescze jak musi byc przygotowana podloga pod taka wylewke??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 17.04.2009 12:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 żywica z piaskiem kwarcowym to ok 2-3mm grubości.pod tym porządnie zrobiona wylewka betonowa - i tak przed wykonaniem sprawdzają jej jakość i grubość.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kalin4 23.04.2009 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 Panie Robercie a prosze mi powiedziec ,bo wykonawca z którym sie kontaktowalem twierdzi ze nie mozna wylewac zywicy na wylewke betonowa a ja mam do nadlania 20 mm i w ten sposob za 15 m2 samej wylewki z zywicy wychodzi mi kwota 6.000 zł jest to sporo a musze tyle wylac bo tez mam deske barlinecka .Czy moglby pan ze swoich zrodel sprawdzic ile mosztowala by wylewka w kolorze bialym na powierzchni 15m2 przy nadlewce 20mm ,bo wydaje mi sie ze moglem trafic na naciagaczy,bardz oprosze o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 23.04.2009 19:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 na wylewkę betonową można wylewać żywicę. problem najprawdopodobniej tkwi w tym, że nie może ona leżeć na warstwie 2cm betonu, który nie zwiąże się dobrze z wylewką pod nim i żywica go po prostu ściągnie. każdy wykonawca żywic potrzebuje prawidłowo wykonanej wylewki - a nie dolewanej teraz po centymetrze aby uzyskać żądaną wysokość.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarzeb 25.05.2009 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 gratulacjebardzo ładne mieszkanko bardzo mnie intryguje posadzka z żywicy jakoś nie mogę doczytać - robiła firma czy własnoręcznie? Szukałem pod "żywica epoksydowa Technifloor" i wychodzi, że firma.. Mam do wylania parę fragmentów i myślałem, ze sam dam radę... Odn. kątowników - gdzie udało Ci się je zakupić?pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 26.05.2009 18:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 dziękuję,na wszystkie Twoje pytania odpowiedzi są w tym wątku...no ale jeszcze raz: - żywicę robiła firma - wspomniany Technifloor- kątowniki kupiłem w Imielinie http://www.metale.com.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarzeb 27.05.2009 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 dzięki mam nietypową sytuację i myślałem, że może sam dam radę..Czy może widziałeś jak to robili - w sensie korzystają z jakiejś gotowej mieszanki? pzdrJarzeb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 27.05.2009 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 Jarzeb, wtrace sie, bo wiem troche na ten temat. Przy zywicznej podlodze cienkowarstwowej musisz miec idealna wylewke, inaczej wszelkie nierownosci bedzie widac. Grubowarstwowa to duzy koszt. Zywice kupuje sie gotowa - np. w BASFie. Nie wiem, jak bardzo jestes zdolny, ale radze Ci zglosic sie do porzadnej firmy. Jak chcesz, moge dac Ci namiar na taka, ktora bierze sie za mniejsze powierzchnie. Ze wzgledow estetycznych oraz BHP nie radzilabym zabierac sie za to samemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 30.05.2009 18:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2009 ja również nie robiłbym tego samemu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikel_1 14.08.2009 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2009 Gratulacje, bardzo dobrze wyszło, chyba faktycznie to nieprawda, że szewc bez butów chodzi Po przejrzeniu twojego wątku zacząłem sam się zastanawiać nad podłogą z żywicy, dobrze to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leNowak 14.08.2009 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2009 Witam i na wstępie gratuluje. Choć na daną chwilę tak bym nie urządził jestem pełen szacunku dla dobrze dopracowanej wizji. 1. Świetna sprawa kontrastu .. jak kilka miezkań 2. Przemyślana asceza sypialni. 3. Efektowne (choć proste) rozwiązania oświetlenia Też myślimy o wyposażeniu typu "low ride" (materac, podzuszki) Mam pytanie z innej beczki (o ole tam można znależć pytania) .. jako architektowi ciężko Ci pewnie było zrealizować natłok pomysłów w małym mieszkanku (mniej więcej wielkości naszego) .... Jakie pomysły poszły do kosza (lub do szuflady) i co nie poszło tak jak chciałeś, lub z czego z perspektyey czasu nie jesteś do końca zadowolony? Pozdrawiam, Leszek Jestem projektantem "fasad" od strony technicznej ... i wiem, że architekta nie jest łatwo zadowolić ... zazwyczaj jest to walka na noże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 14.08.2009 19:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2009 witam i dziękuję. leNowak: nie, nie było problemu z natłokiem pomysłów. Po decyzji jaki efekt chcę osiągnąć, reszta pomysłów była podporządkowana głównej idei. W moim przypadku problemem było raczej jak jakieś rozwiązanie uprościć, aby nie działo się za dużo, jak zamienić elementy, które być muszą a nie pasują do reszty (np odwodnienie w prysznicu, cokoliki, pochwyty na szklanych drzwiach czy nawet zabudowa kaloryferów). Ta konsekwencja doprowadziła do realizacji zamierzonego dużo wcześniej efektu. Do kosza bardzo szybko poszły pomysły powiększenia łazienki i otwarcia jej szklaną ścianą na sypialnię. Powód prosty: koszty. Może to dziwne, ale wciąż po tylu latach jestem bardzo zadowolony z efektu jaki udało się tu uzyskać. W tym czasie zmieniła się nieco sytuacja życiowa - mieszkam teraz razem z żoną i 3 letnią labradorką, więc na pewno brakuje miejsc do składowania wszystkiego (szczególnie jednak garderoby mojej ukochanej). Ratujemy się na razie tylko doraźnie (ale nadal konsekwentnie), bo za chwilę ruszamy z budową domu. Po tym czasie zadowolony jestem z wszystkich rozwiązań (no może poza dość miękkim dla pazurów naszego psa barlinkiem padouk). Przy naszym psie nie sprawdziła się też podłoga poliuretanowa w sypialni (zresztą przez złą wylewkę także popękała - ale to już wina oszczędności podczas remontu). Generalnie polecam taką podłogę np do sypialni, gdzie nie będzie psa. Za to zachwycony jestem (i żona) z naszej czarnej żywicy epoksydowej - po tylu latach nie widać jakichkolwiek śladów użytkowania a lepszej powierzchni do mycia świat nie widział... Już postanowione, że w domu też taka będzie . Bogatszy o doświadczenia zawodowe i życiowe, dziś zaprojektowałbym to mieszkanie podobnie - pewnie jednak z jeszcze większą konsekwencją, ale też z większą ilością szaf i schowków. A z architektami tak bywa - ja nie raz podczas realizacji tego mieszkania pokłócony byłem strasznie z ojcem (to on prawie wszystko wykonywał) z tego samego powodu. On znał ograniczenia, a ja kombinowałem żeby je obejść . Czasem jak koń pod górę - ale się opłacało! pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekmarian 19.02.2010 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 gratuluję : http://bryla.gazetadom.pl/bryla/1,85301,7580372,Jesli_slub__to_tylko_z_tyskim_designem____w_tle.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 19.02.2010 23:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 dziękuję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 20.02.2010 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2010 bo za chwilę ruszamy z budową domu. Mam nadzieje, że będziesz budował WASZ DOM też na forum To moje marzenie! I nie mogę się doczekać! Powodzenia!!!!!!!! Pozostaję w wielkim zadziwieniu! pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 21.02.2010 09:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 Jeszcze nie wiem... Na razie tylko działka ogrodzona. Myślę, że będę coś pokazywał, ale na pewno nie będę miał tyle czasu, aby prowadzić cały dziennik.dziękuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lilo82 28.12.2011 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2011 czy i ja mogę prosić o rozwiązanie z odpływem? mieszkanko mega kliamtyczne - po męsku mroczne (to komplement Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 28.12.2011 22:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2011 Dziękuję. Ileż to już lat odpływ działa bez zarzutu? Za chwilę będzie 8. W czasach gdy go robiłem systemowe rozwiązania były bardzo drogie - teraz już nie są.Tu opisywałem zasadę:http://forum.muratordom.pl/showthread.php?26067-ju-nie-kawalerka-%29&p=1586151&viewfull=1#post1586151 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaudyyna 17.03.2012 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2012 Witaj Robercie Chciałabym podpytać jak sprawdza się biała podłoga? Planuję taką w mojej kawalerce (37 m2) na całej powierzchni. Bardzo obawiam się rys i szarzenia podłogi, dlatego dopytuję jak ma sie ona u Ciebie? Z góry dziękuję za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 18.03.2012 21:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 Białą podłoge mam tylko w sypialni, i to poliuretanową - ta nie nadaje się na całą powierzchnię mieszkania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts