Gość 27.11.2004 01:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2004 Okno będzie super,do wiosny niedaleko,ale więcej już nie zmieniaj.Daj się trochę tej blondynce wykazać I maleńki prezent: http://a1259.g.akamai.net/f/1259/5586/1d/images.art.com/images/PRODUCTS/large/10065000/10065046.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WojtekSz 26.12.2004 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2004 Robertfajne klimaty ale pytanie o nieco przyziemnej techniki: jesli odpływ jest w szczelinie miedzy płytkami to jak mozna to czyścić (włosy itp)?podrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 29.12.2004 14:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2004 Robert fajne klimaty ale pytanie o nieco przyziemnej techniki: jesli odpływ jest w szczelinie miedzy płytkami to jak mozna to czyścić (włosy itp)? podrawiam dobre pytanie - bo projektując to spedzilem mase czasu nad tym problemem. początkowo miała być zdejmowana płytka, żeby móc oczyścić w razie czego odpływ. no ale wykonawca (znaczy ojeciec) dał głowę ze nic sie nie bedzie dzialo a w razie czego uzyje sie spiralki. Użytkuje to od lutego i jak na razie nie było żadnych problemów, nawet najmniejszych. i oby nie było... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieczotronix 29.12.2004 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2004 myślę, że problemu nie będzie jeśli będziesz się zawsze ładniutko i czyściutko ogolony na zero (przy okazji będziesz wyglądał jak prawdziwy Polak, a nie jak te wszystkie brudasy i czupiradła) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 29.12.2004 15:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2004 Mieczu, tak do konca na zero to nie jestem, a i plec piekna czasem uzywająca tego prysznica zgolona nie chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WojtekSz 29.12.2004 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2004 Robert fajne klimaty ale pytanie o nieco przyziemnej techniki: jesli odpływ jest w szczelinie miedzy płytkami to jak mozna to czyścić (włosy itp)? podrawiam dobre pytanie - bo projektując to spedzilem mase czasu nad tym problemem. początkowo miała być zdejmowana płytka, żeby móc oczyścić w razie czego odpływ. no ale wykonawca (znaczy ojeciec) dał głowę ze nic sie nie bedzie dzialo a w razie czego uzyje sie spiralki. Użytkuje to od lutego i jak na razie nie było żadnych problemów, nawet najmniejszych. i oby nie było... Robert czy nie będzie nietaktem prosba o jakis szkic rozwiązania? Planuję u siebie tez prysznic z podłoga zbudowana z płytek na poziomie podłogi łazienki i taki 'wynalazek' może znakomicie podniesc walory estetyczne pomieszczenia. Chetnie bym sie zrewanżował jakims podobnym wynalazkiem ale nie wiem czym mógłbym cie zaskoczyc pozdrawiam Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 29.12.2004 18:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2004 WojtekSz, odpowiem na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 30.12.2004 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2004 Robercie - wielkie uznanie za całokształt. Mam pytanie praktyczne: czy masz ogrzewanie podłogowe? Co w ogóle sądzisz o połączeniu posadzki z żywicy epoksydowej z ogrzewaniem podłogowym? Czy to w 100% bezpieczne (tzn. czy te chemikalia żywiczne nie parują jakoś pod wpływem wysokiej temperatury)? Planuję właśnie takie połączenie i trochę dręczą mnie wątpliwości w tym względzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 30.12.2004 23:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2004 Robercie - wielkie uznanie za całokształt. Mam pytanie praktyczne: czy masz ogrzewanie podłogowe? Co w ogóle sądzisz o połączeniu posadzki z żywicy epoksydowej z ogrzewaniem podłogowym? Czy to w 100% bezpieczne (tzn. czy te chemikalia żywiczne nie parują jakoś pod wpływem wysokiej temperatury)? Planuję właśnie takie połączenie i trochę dręczą mnie wątpliwości w tym względzie. Ella, niestety nie mam ogrzewania podlogowego - w mieszkaniu to maly problem... co do polaczenia z zywicą to sam nie wiem. Musialbym dopytac mojego wykonawce, jako ze jest bardzo kompetentny w tym wzgledzie, to na pewno bedzie wiedzial. Ale to dopiero po Nowym Roku. A i mnie ta wiedza z pewnością sie przyda pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eka 30.12.2004 23:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2004 ślyczne:) w takim mieszkanku można żyć i myśleć i wracać pozdrawiam z mazur:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafgam 01.01.2005 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2005 A posadzka epoksydowa po to zeby byla gladka powierzchnia bez podziałów. pozdrawiam A jak z "antypoślizgowością" Twojej posadzki, czy nadawałaby się np. na większą powierzchnie np. przy basenie, i czy są możliwości zmiany jej koloru na części powierzchni pozdrawiam PS Mieszkanko super (stan kawalerski zresztą też - przynajmniej do czasu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 03.01.2005 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2005 Robercie - wielkie uznanie za całokształt. Mam pytanie praktyczne: czy masz ogrzewanie podłogowe? Co w ogóle sądzisz o połączeniu posadzki z żywicy epoksydowej z ogrzewaniem podłogowym? Czy to w 100% bezpieczne (tzn. czy te chemikalia żywiczne nie parują jakoś pod wpływem wysokiej temperatury)? Planuję właśnie takie połączenie i trochę dręczą mnie wątpliwości w tym względzie. Ella, niestety nie mam ogrzewania podlogowego - w mieszkaniu to maly problem... co do polaczenia z zywicą to sam nie wiem. Musialbym dopytac mojego wykonawce, jako ze jest bardzo kompetentny w tym wzgledzie, to na pewno bedzie wiedzial. Ale to dopiero po Nowym Roku. A i mnie ta wiedza z pewnością sie przyda pozdrawiam Robercie, dziękuję za odpowiedź. Gdybyś dowiedział się czegoś od wykonawcy - będę bardzo wdzięczna za informację. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 04.01.2005 21:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2005 rafqam, u mnie posadzka jest wykonczona lakierem i jest gladka, ale są rozne mozliwosci jej wykonczenia, wiec mysle, ze nadawalaby sie - chociaz tak swietna jak drewno w basenie to nie bedzie - ale plytki chyba swietnie moze zastapic. nie wiem co prawda, czy moze byc cala czas pod wodą, dowiem się - ale dopiero jak szef firmy wroci za kilka tygodni. Ella, tak jak pisalem, wiadomosci dopiero bede mial za kilka tygodni, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasztanka 06.01.2005 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2005 ale fantastyczne wnetrze ..... chcialabym miec tyle pomyslow w moim przyszlym domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 15.01.2005 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2005 Ella, tak jak pisalem, wiadomosci dopiero bede mial za kilka tygodni Dzięki, będę czekać cierpliwie . Jeśli można, dołożę pytanie dodatkowe a propos podłogówki : czy masa żywiczna jest elastyczna na tyle, że nie potrzeba robić dodatkowych dylatacji, czy jednak... (przy podłogówce zaleca się dylatacje przez wszystkie warstwy podłogi). Dla porządku dodam, że moja podłoga nie będzie pokryta jednorodną masą, tak jak u Ciebie, tylko "kamiennym dywanem" . I jeszcze jedno: w jaki sposób zostały u Ciebie wyrównane poziomy posadzki epoksydowej, desek i gresu? To zagadnienie też mnie gnębi, bo chcę połączyć posadzkę z innym materiałem w ramach jednego pomieszczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 15.01.2005 20:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2005 z wyrownaniem posadzki to bylo tak: rozne poziomy wylewki u mnie dylatacji nie ma, bo powierzchnie sa niewielkie i jeszcze poprzecinane pasami drewna, to pytanie zadam razem z poprzednim, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 15.01.2005 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2005 z wyrownaniem posadzki to bylo tak: rozne poziomy wylewki Robert, a czy jest to bardzo uciążliwe w realizacji? Bo ja mam takie dziwne (może nierealistyczne?) pomysły, żeby w tę żywicę "powrzucać " w kilku miejscach płyty gresowe 120/60 cm. W związku z tym spodziewam się, że trzeba będzie wszystko dokładnie wymierzyć na etapie wylewki, no i znaleźć kogoś, kto taką wylewkę poprawnie wykona ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 15.01.2005 21:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2005 wylewkę robiłem sam z ojcem. na krawedziach byly aluminiowe kątowniki, do których byla dolana wyleka ta wyzej pod zywice. skoro ja sobie poradzilem to kazdy wykonawca powinien sobie poradzic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 02.02.2005 14:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2005 no to w końcu odpowiadam na wszystkie pytania dotyczące wylewek epoksydowych 1. wylewka przy ogrzewaniu podłogowym - jak najbardziej 2. dla tych podłóg nie robi się dylatacji nawet przy podłogówce- są w miarę elastyczne - robi się ale juz przy ogromnych obiektach 3. czy można łączyć różne kolory? oczywiście - kolory sa łączone pod warstwą wykańczającą co oznacza, że na powierzchni nie poczujemy żadnego przejscia... 4. antypoślizgowość? jest wiele rodzajów wykończenia - od gładkiego bo chropowate - nie ma z tym namniejszych problemów no i zrobiło sie prawie jak w reklamie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 03.02.2005 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2005 Robert, wielkie dzięki ! Czyli rozumiem, że oparów podgrzanej żywicy nie muszę się obawiać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts