robert skitek 30.11.2005 19:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2005 oto mój cokolik: kątownik aluminiowy przyklejony do podłogi http://www.rsplus.com.pl/pub/listwa.jpg lukę wypełnił chyba jakis akryl... pisze chyba bo robiła to odpowiednio kierowana "złota rączka" czyli mój ojciec. I jego wiedza była bardzo pomocna. Co wymysliłem to konsultowałem z nim. Jak na razie wszystko działa. A kurz? no cóż... czasem się zbiera - trzeba po prostu przetrzeć pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aszka 30.11.2005 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2005 Robercie! wielkie dzięki. no coż moj ojciec tez ma zlote raczki - tylko szkoda, ze dwie lewe A mnie od razu jaśniej sie zrobiło pod sufitem jak to zdjęcie ujrzałam. Pozdrawiam... i zazdroszczę pomysłowości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ToriTori 01.12.2005 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2005 Robercie, gratuluję pięknego mieszkania. I ja zaplanowałam przy mojej podłodze kątowniki aluminowe zamiast zwykłych listew. Cieszę się, że mogłam efekt u Ciebie zobaczyć. Sądziłam, że będę zmuszona przymocowywać je śrubkami, a tu proszę, jest prostszy sposób Z związku z tym mam pytanie: jakim klejem są kątowniki przyklejone, oraz: jak wykończone są rogi? Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam, ToriTori Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 01.12.2005 11:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2005 dzieki,jakim klejem nie powiem bo nie wiem. wszystkie narozniki sa docięte pod kątem 45 stopnipozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aszka 01.12.2005 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2005 Cz mogę jeszcze zapytać w jaki sposób ten kątownik jest przyklejony do podłogi tzn. czy w tym miejscu podłoga jest "podcięta" na wpuszczenie listwy, czy po prostu lezy na podłodze?Jeszcze raz serdeczne dzięki za cierpliwość.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 01.12.2005 15:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2005 niestety tylko lezy na podłodze. ale jesli masz mozliwosc, to go wpuść w podłogę.gdybym robił to jeszcze raz zatopiłbym głębszy kątownik i zywicę dolał do ściany. Ale to zalezy oczywiście od wykończenia podłogi.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aszka 01.01.2006 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2006 żywicę powiadasz-hmm!?(tu udaje,że wiem o co biega ) No tak, ale jeśli ma się podłogę epoksydową,ale u mnie to jaworowy parkiet poszarzany bejcą, ktory jeszcze "leżakuje" na posadzce.Wciąż dręczy mnie czy uda się tak podciąć drewno,by cokoły równo na nich spoczywały.A jeśli powstaną tam "zadziory" to np. przy myciu mopem mogą się zaczepiać nitki.Czy bardzo źle bedzie jeśli zwyczajnie połozy się je na podłodze i przyklei?czy ten wystający "rancik" jest bardzo widoczny?(o ludzie jak ten mój chłopina ze mna wytrzymuje ) A w ogóle to życzę Ci wszystkiego najlepszego w NOWYM ROKU, oryginalnych pomysłow i zdroworozsądkowych inwestorów Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość miskoala 26.01.2006 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2006 piękne wnetrza tego tyskiego domu chyba napatrzyli się na Twoje sufity Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdala 26.01.2006 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2006 Robert, bardzo odpowiada mi wizualnie klimat Twojego mieszkania. Dokładnie takie kolory jak lubię! I materiały. Widac rękę i oko architekta. Ha, a ja z Tychów pochodzę Ale nie mieszkam tam już od 15 lat. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 27.01.2006 19:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2006 Aszka, przy drewnianej podłodze zostaje tylko kątowniki położyć na nią, choć Twój pomysł na podcinanie podłogi mi sie spodobał. jednak w przypadku drewna chyba to dośc karkołomne zadanie. Ale w moim przypadku... aż żałuję, że na to nie wpadłem ... "Rancik" jest na jakieś 1,5 albo 2mm (widac na zdjeciu), mi nie przeszkadza. Dzięki za życzenia, i Tobie wszystkiego dobrego. Magdala, dziekuję i pozdrawiam ciepło ziomala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aszka 27.01.2006 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2006 Witaj Robercie! wracając do mojej podłogi to okazuje sie,ze aż takie karkołomne by to nie było - o dziwo!! poniewaz mają jakąś nowoczesna maszyne, ktora jest w stanie wyciąć każdej szerokości i głebokości rowek tylko pojawia się problem "pracowania" drewna. Fachowiec twierdzi i ja też,że te rowki moga się pojawiać i znikać (jak w piosence )Doszłam więc do wniosku,że te milimetry nie bedą aż tak źle wygladały na całości podłogi. Kupiłam kawałek kątownika, przymierzyłami i ... zupełnie nieżle.Dzięki za pomysł i odzew, a swoja drogą to moze kiedyś w swoim domu wykorzystasz mój pomysł - o rany juz się cieszę Dzięki i zdrówka życzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 02.02.2006 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2006 a mi sie bardzo podoba zamiana pomieszczen pokazana na rzucie kolory - wole ciut inne zestawy - bj w strone beżów, gorzkiej czekolady cappucino z np. jednym silnym akcentem np mocnej czerwieni ale: baaardzo mi sie kolol podłogi podoba z tym ze to akurat nieistotne - czy takie kolory czy inne... fajne jest to ze wszystko gra ze soba ze jest pomysl na wnetrze, i ciekawe rozwiazania ale sie wymadrzem pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
whiskey 04.03.2006 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2006 powiem tak - to wnętrze jest bardzo .... zmysłowe gratuluję serdecznie przede wszystkim wyczucia i gustu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nosek5 15.04.2006 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2006 Napisal bys jak zrobic takie oswietlenie jak masz w przedpokoju Bo mam dlugi waski przedpokuj i chetnie bym cos takiego zaadaptowal Jak mozna to bym prosil instrukcje jak to zrobic czy to jest plyta gipsowa z jakimis narozami i szklo matowe i wszystko czy cos innego z gory thx Pozdrawiam super mieszkanko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 19.04.2006 18:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2006 nosek5 - płyty gipsowe na ruszcie stalowym, kątowniki aluminiowe, szkło matowe, za szkłem świetlówki. dzięki i pozdrawiam, resztę też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romka 29.04.2006 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2006 przyłączam się do głosów powyżej,a odzywam się nie bez powoduczy możesz mi też podesłać rozwiązanie brodzika ,a właściwie jego odpływu?za niedługo czeka nas wylewka ,a nie umiemy się zdecydować jak rozwiązać ten problem.pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 05.05.2006 20:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 posłałem wiadomość na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danap 10.05.2006 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2006 jest więcej niż ok, no i moje kolory, może za 1.5 roku zaprojektujesz mi coś w mojej chałupie (jeżeli mnie stać na Ciebie), buduje w pszczynie to za miedzą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucia 11.05.2006 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2006 Pięknie. A mówią, że szewc bez butów chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m0niak 20.06.2006 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 Robert, czy ja też mogę liczyć na jakieś wskazówki co do rozwiązania odpływu brodzika? Właśnie tu dotarłam i już nie chce nic innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts