HubertHubert 29.11.2018 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2018 W załączeniu zdjęcia mojej wizji postawienia domu . Projekt Z455 z lekkimi modyfikacjami. Dom ustawiony "krzywo" celowo żeby był lepszy widok na jezioro . Czy wg Was jest to dobra koncepcja ? Co zmienić ? Zastanawiam się nad dołożeniem okien od strony północnej ( w części poddasza ) chciałbym założyć fotowoltaikę czy wg Was takie ustawienie domu będzie odpowiednie ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 29.11.2018 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2018 Wg mnie jeśli góra mapki to północ to dobrze stoi, ale jeśli miałbym coś powiedzieć to postawił bym dom bliżej jeziora - czyli na wysokości Twojego planowanego garażu.To spowodowane jest tym co mają do zaoferowania sąsiednie działki - na nich domy powstaną właśnie na wysokości Twojego tworząc od wschodu rząd domów - bardzo złe ustawienie.(co widać u Twoich już wybudowanych sąsiadów) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HubertHubert 29.11.2018 17:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2018 Linia zabudowy to 100m od jeziora. Swój ustawiłem na tej granicy najblizej jeziora jak się tylko da.Wybrałem tą działkę też ze względu na ukształtowanie terenu.Teren opada z zachodu na wschód "powiedzmy" Początkowo w rozważałem działki te od strony już wybudowanych domów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 29.11.2018 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2018 To przesuń swój dom w linię zabudowy Twoich sąsiadów. Sąsiedni dom będzie bardziej oddalony nie będzie miał takiego wpływu na Twój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HubertHubert 29.11.2018 18:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2018 A co mi ma dać odsunięcie domu od jeziora ? Dom ten chcę wybudować właśnie ze względu na to jezioro najchetniej wybudowałbym 10m od jeziora Zakładając ze w WZ jest napisane że nie można zmieniać ukształtowania terenu to jest spora szansa że inne domy * jak kiedyś powstaną nie zasłonią mi widoku na jezioro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 29.11.2018 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2018 szkoda tylko że widok na jezioro będziesz miał tylko z sypialni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HubertHubert 29.11.2018 21:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2018 Z sypialni i z jadalni na dole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 29.11.2018 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2018 Jak wytniesz te tuje które zasadzisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maaszak 30.11.2018 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2018 firewall napisał: Jak wytniesz te tuje które zasadzisz. Dokładnie! Po co psuć sobie widok tujami. Tylko co to da skoro przyszły sąsiad i tak obsadzi ten płot tujostwem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HubertHubert 30.11.2018 13:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2018 Widok powiedzmy na wprost będzie zawsze ale słuszna uwaga w sprawie nasadzeń. Pytanie jest jeszcze takie czy jest szansa pobudować "dom" bliżej jak te 100m od jeziora. Może ktoś to przerabiał ma jakiś pomysł jak np ten inwestor http://krajna.com.pl/a/legalna-budowa-nad-jeziorem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HubertHubert 30.11.2018 14:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2018 W przypadku jeśli istnieje rozwiązanie pozwalające wybudować dom bliżej widziałbym to tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 30.11.2018 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2018 A co mówi MPZP? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HubertHubert 30.11.2018 16:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2018 MPZP nie ma. W warunkach przed podziałem działek był zapis o strefie zakazu zabudowy ( 100 m do jeziora ) Po podziale jeszcze nie ma warunków ( domniemam że będzie to samo ograniczenie ) W myśl przepisu o 100m od jeziora nie można wybudować domu. Czytam że niektórym się udaje ominąć ten przepis a innym nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 30.11.2018 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2018 to trzymaj się przepisów prawa.Nie rozumiem u ciebie idei postawienia garażu w tym miejscu a nie przy wjeździe od północy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HubertHubert 30.11.2018 17:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2018 Garaż faktycznie można dać od północy zasugerowałem się "sąsiadami" - cenna uwaga. Teren działki opada mniej więcej w ten sposób: -najwyżej jest w miejscu gdzie projektowany jest dom -w stronę północna od domu jest spadek 20-30cm -w stronę południową opada równomiernie aż do jeziora około 70cm -w stronę wschodnią do działki 799,800 około 40cm przeniosłem garaż i zrobiłem wirtualną wycinkę thuj od strony wschodniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 30.11.2018 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2018 a ta droga wzdłuż całego płotu w to jakim celu jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HubertHubert 30.11.2018 17:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2018 Żeby przejechac do bramy z przyczepą (2,5m szeroką ) ze skuterami wodnymi. Nie będzie tam asfaltu ale utwardzenie w jakiś sensowny sposób Cały zamysł budowy domu jest "podporządkowany" wizji domu letniego nad jeziorem z "bezpośrednim" dostępem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 30.11.2018 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2018 to do tego geokrata ci wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HubertHubert 30.11.2018 17:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2018 Ok i to jest informacja konkretna. Myślę że nie będę ryzykował i postawie ten dom 100m od jeziora i tyle.Szkoda że przez to ta działka jest taka ogromna ( dla mnie ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HubertHubert 30.11.2018 18:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2018 Pierwotnie był pomysł ogrzewania pompą ale ze wzgledu na uzytkowanie wybiorę na 99% prąd.Folia grzewcza , klimatyzatory a prąd z sieci + Foto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts