maciacho 30.11.2018 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2018 (edytowane) Witam,Mam pytanie dlaczego mam złą temp. zasilania za wysoką, bo krzywa grzewcza na 3+0 i zasilanie idzie 34,5stopnia i powrót 24,6. Temp średnia z 15h wychodzi -8 stopni.Co jest źle ustawione? dT 10c przy DOT -10. A w domu temp. spadła z 21 na 19,7. Pompa zasilająca min.30%.Według krzywej powinno być 30c na zasilaniu. Edytowane 30 Listopada 2018 przez maciacho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zibizz1 04.12.2018 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2018 Przestudiuj co znaczą stopniominuty. Jesli pompa nie działa to krażąca woda ma np 26 stopni a powinno byc 30 więc co minute od licznika odejmowane jest 4 bo 26-30= -4ten licznik stopniominut zmniejsza sie aż osiągnie temp przy której startuje sprężarka np -200wtedy pompa zaczyna grzac i na zasilaniu jest np 35 czyli o 5 stopni za dużo więc do licznika dodawane jest co minute 5 bo 35-30=5gdy licznik dojdzie do zera spręzarka się wyłacza i cykl sie powtarza W ten sposób pompa utrzymuje na zasilaniu średnio 30 stopni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciacho 05.12.2018 13:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2018 Dzięki za wyjaśnienie klarowne.Widzę, że jak otworzyłem rotametry na rozdzielaczu na maksa to pompa nie chce się wyłączyć i stopniominuty jak było -10 na zewnątrz nie schodziły, a rosły.Teraz trochę inaczej wyregulowałem to też ma problem z wyłączeniem ale minuty schodzą do -3 i dalej nie chcą i sprężarka rozmraża się co powoduje wzrost stopniominut. Chyba mam źle ustawione rotametry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts