mechanics 19.10.2004 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2004 Ładny dom. Mógłbyś dać namiar na projekt w sieci? Może wybiorę podobny P.S. Czy te rury na zdjęciu płyta_3 to bedzie ogrzewanie podłogowe? A tak wygląda mój szkieletorek na Legalecie: http://foto.onet.pl/albumy/album.html?id=29273&q=bob%20budowniczy&k=2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawkin 19.10.2004 11:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2004 Mechanics - M@M napisał wcześniej że jest to baaaarzdo mocno przerobiony projekt gotowy więc trzeba go traktować jak indywidualny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MM1719499045 20.10.2004 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2004 Ja również na początku drogi zastanawiałem się nad projektem z użytkowym poddaszem. Niestety trudno mi było jednak znaleźć projekt, w którym byłby wystarczająco duży salon, a jednocześnie niezbyt dużej powierzchni użytkowej. Jeśli taki był, to cały dom wychodził w granicach 250 m kw a to już stanowczo zbyt dużo jak na moje potrzeby i możliwości finansowe. W konsekwencji wybrałem wariant parterowy i jestem z tej decyzji bardzo zadowolony. Gotowy projekt, na którym się wzorowałem znajdziesz tutaj:http://www.jota.gda.pl/index.cgi?cmd=VDT_EDIT&action=02&idn=15 Tak , te sterczące rury znajdują się teraz w czopuchu kominka i jest to część Legalettu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr O. 09.11.2004 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2004 M&M Gratuluje! Jestem pod wrazeniem obejrzanych zdjęć. Najbardziej podoba mi sie teren wokól. Jak Ty to zrobiłes tak szybko? Kupiłes tak duze krzewy?Zmotywowałes mnie do działania. Na wiosne zabieram sie ostro za ogród. Ogrodzenie poczeka. Dzieki!PozdrawiamPiotr O. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MM1719499045 09.11.2004 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2004 Dzięki za krzepiące opinie. Miało być jeszcze ogrodzenie, ale niestety moja druga połowa uparła się na meble do salonu . niebawem zamieszczę trochę zdjęć wnętrz, akurat jestem na etapie wykańczania kominka. Jeżeli chodzi o zagospodarowanie terenu, to w tym temacie zdaliśmy się na pomoc ogrodnika. Wbrew pozorom nie są to najdroższe krzewy jakie spotkaliśmy. Facet miał powiedziane, że ma być niedrogo i bez fajerwerków, tzw. sportowa elegancja. No i chyba się udało.Krzaki wraz z rozplantowaniem ziemi, założeniem trawnika kosztowały ok 6.000. Do tego należy doliczyć jeszcze zakup ziemi, której u mnie trochę wyszło , ale to ze względu na ukształtowanie terenu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cana 10.11.2004 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2004 Ja w Niemczech mieszkałam przez 10 lat w domu wybudowanym w technologii ścian warstwowych-to taki niby kanadyjczyk, tylko,że o wiele cieplejszy. Wybudowała go firma HAAS. MOI ZNAJOMI W pOLSCE TERAZ WŁAŚNIE BUDUJĄ Z TĄ FIRMĄ I SĄ ZACHWYCENI. Pewnie też się płaszczę Zobacz ich http://www.haas.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka 10.11.2004 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2004 Ja właśnie jestem po podpisaniu umowy z Haas. Pierw byłam w Unibudzie, ale zniechęcili mnie ceną, tzn. początkowo była niższa, ale z dnia na dzień dochodziły to coraz nowsze koszta. Poza tym domy haasa w stanie surowym są już tak atrakcyjne,że nie miałam żadnych wątpliwości. Są całkowicie wykończone na zewnątrz, mają solary na dachu, bukowe schody. Ech...już nie moge się doczekać mojego domku. Zobaczcie na stronie http://www.haas.pl - ja wybrałam gotowy projekt :Basic Line Optima Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mechanics 10.11.2004 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2004 Ja właśnie jestem po podpisaniu umowy z Haas. Pierw byłam w Unibudzie, ale zniechęcili mnie ceną, tzn. początkowo była niższa, ale z dnia na dzień dochodziły to coraz nowsze koszta. Poza tym domy haasa w stanie surowym są już tak atrakcyjne,że nie miałam żadnych wątpliwości. Są całkowicie wykończone na zewnątrz, mają solary na dachu, bukowe schody. Ech...już nie moge się doczekać mojego domku. Zobaczcie na stronie http://www.haas.pl - ja wybrałam gotowy projekt :Basic Line Optima Dziwi mnie to co piszesz, bo rozmawiałem z firmą Haas, mam nawet wciąż ich oferty i stwierdzam stanowczo, że są to najdroższe oferty na kanadyjczyki, właściwie to nawet nie wiem, czy to jeszcze kanadyjczyki, raczej po prostu prefabrykowane domy drewniane. I trudno było mi się oprzeć wrażeniu, że są takie drogie tylko dlatego, że robią je Niemcy i Niemczech, z ich materiałów, i po ich stawkach za roboczogodzinę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mechanics 10.11.2004 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2004 Ja w Niemczech mieszkałam przez 10 lat w domu wybudowanym w technologii ścian warstwowych-to taki niby kanadyjczyk, tylko,że o wiele cieplejszy. Wybudowała go firma HAAS. MOI ZNAJOMI W pOLSCE TERAZ WŁAŚNIE BUDUJĄ Z TĄ FIRMĄ I SĄ ZACHWYCENI. Pewnie też się płaszczę Zobacz ich http://www.haas.pl Przepraszam, ale na reklamy są inne miejsca w sieci, a zamiar Twojego postu wydaje się ewidentny, wchodzisz pierwszy raz i ni w pięć w ni w dziewięć dajesz link do konkretnej firmy. Oj nieładnie koleżanko (lub kolego) Cana... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cana 10.11.2004 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2004 MECHANICS: Mam wrażenie, że żle odebrałeś mojego posta. Nie mam zamiaru reklamowac żadnej firmy, poprostu wiem, bo sprawdziłam na własnej skórze, że są bardzo dobrzy i wcale nie tak drodzy biorąc pod uwagę KOŃCOWE OFERTY INNYCH FIRM, a dla twojej wiadomości firma o której pisałam nie sprowadza na rynek polski materiałów z Niemiec tylko z Czech. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cana 10.11.2004 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2004 Ja w Niemczech mieszkałam przez 10 lat w domu wybudowanym w technologii ścian warstwowych-to taki niby kanadyjczyk, tylko,że o wiele cieplejszy. Wybudowała go firma HAAS. MOI ZNAJOMI W pOLSCE TERAZ WŁAŚNIE BUDUJĄ Z TĄ FIRMĄ I SĄ ZACHWYCENI. Pewnie też się płaszczę Zobacz ich http://www.haas.pl Przepraszam, ale na reklamy są inne miejsca w sieci, a zamiar Twojego postu wydaje się ewidentny, wchodzisz pierwszy raz i ni w pięć w ni w dziewięć dajesz link do konkretnej firmy. Oj nieładnie koleżanko (lub kolego) Cana... Wchodzę tutaj faktycznie pierwszy raz...no może 2, ale miesiąc temu wróciłam do Polski - wcześniej nawet nie miałam pojęcia o tym forum. Nie reklamuję nikogo, mieszkałam w takim domu, zresztą jak większość niemców i byłam bardzo zadowolona, nie myślałam, że polecenie komuś czegoś może być uznane za reklamę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AUTOMIK1 10.11.2004 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2004 cana. W innym poście piszesz , że niedawno kupiłaś do swojego domu z firmy Haas piec na pelletsy i że sieszybko zwraca. Albo ktoś się podszywa pod Ciebie , albo rzeczywiście się musi szybko zwracać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cana 10.11.2004 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2004 cana. W innym poście piszesz , że niedawno kupiłaś do swojego domu z firmy Haas piec na pelletsy i że sieszybko zwraca. Albo ktoś się podszywa pod Ciebie , albo rzeczywiście się musi szybko zwracać Ja nie mam domu z tej firmy, tylko mieszkałam w nim w Niemczech, tutaj mieszkam w 10-letnim domu wraz z rodzicami, którzy sami go zbudowali w tradycyjnej technologii. W domu mam kotłownię na pelety którą kupiłam w tej właśnie firmie mając dobre doświadczenia. Oni przecież nie produkują ani kotłowni, ani peletów . Zastanawiam się nad kupnem domu w przyszłości i wtedy pewnie będę stawiała na tą firmę i ogrzewanie "peletowe", gdyż moi rodzice, a w tym ja jesteśmy bardzo zadowoleni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wujeklucek 10.11.2004 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2004 Dom parterowy w stanie surowym zamkniętym o powierzchni 175 mkw - powierzchnia użytkowa w tym 33 mkw garaż w bryle domu o wykończeniu: - dachówka cementowa Braasa ( czarna grecka ) - okna drewniane + drzwi zewnętrzne Sokółka + drzwi do garażu Porta - elewacja tynk mineralny Ceresit na styropianie 12 cm, pomalowana farbą silikatową w wybranym kolorze - rynny Plastmo, parapety zewnętrzne aluminiowe w kolorze rynien koszt - 162 000 PLN ( jest to koszt bez wykonania płyty Legalett ok. 50.000, bez schodów wejściowych oraz tarasu) Bramę do garażu kupowałem również we własnym zakresie. HMMMM......WIDZIALEM ŚCIANY TEGO DOMU NA TARGACH...TO STRASZNA PODPUCHA. DOM W TEJ CENIE NIE MA ŻADNEGO OCIEPLENIA!!! ŻADNYCH INSTALACJI...SAM SOBIE ŁADOWAŁEŚ WATĘ DO ŚRODKA??!! COŚ MI SIĘ WYDAJE, ŻE TO DARMOWA REKLAMA UNIBUDU-PRZYKRE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 10.11.2004 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2004 Zastanawiam się jak będą wyglądały tzw. kanadyjczyki" po 20 - 25 latach użytkowania ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawkin 10.11.2004 15:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2004 Ja też jestem bardzo ciekawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka 10.11.2004 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2004 Ja też jestem bardzo ciekawy Firma z którą buduję daje 25 lat gwarancji na swoje domy. Istnieje od ponad 100 lat, więc pewnie jeszcze te 25 będą - mam nadzieję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MM1719499045 11.11.2004 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2004 Dom parterowy w stanie surowym zamkniętym o powierzchni 175 mkw - powierzchnia użytkowa w tym 33 mkw garaż w bryle domu o wykończeniu: - dachówka cementowa Braasa ( czarna grecka ) - okna drewniane + drzwi zewnętrzne Sokółka + drzwi do garażu Porta - elewacja tynk mineralny Ceresit na styropianie 12 cm, pomalowana farbą silikatową w wybranym kolorze - rynny Plastmo, parapety zewnętrzne aluminiowe w kolorze rynien koszt - 162 000 PLN ( jest to koszt bez wykonania płyty Legalett ok. 50.000, bez schodów wejściowych oraz tarasu) Bramę do garażu kupowałem również we własnym zakresie. HMMMM......WIDZIALEM ŚCIANY TEGO DOMU NA TARGACH...TO STRASZNA PODPUCHA. DOM W TEJ CENIE NIE MA ŻADNEGO OCIEPLENIA!!! ŻADNYCH INSTALACJI...SAM SOBIE ŁADOWAŁEŚ WATĘ DO ŚRODKA??!! COŚ MI SIĘ WYDAJE, ŻE TO DARMOWA REKLAMA UNIBUDU-PRZYKRE Ej, wujek Jacek. "Zanim zapytasz, poszukaj odpowiedzi". Moje posty nie są żadną kryptoreklamą. Ktoś na forum zapytał o konkretne opinie o konkretnej firmie a ja mam nadzieję próbowałem konkretnie na nie odpowiedzieć. Wspominałem wcześniej że wybrałem dom do samodzielnego wykończenia i rzeczywiście sam wykonywałem docieplenie z wełny wewnątrz , paroizolację i GK oraz całą wykończeniówkę. A z żadnych pozytywnych opinii o wspomnianej firmie nie mam zamiaru się wycofać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr O. 17.11.2004 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2004 Jeżeli chodzi o zagospodarowanie terenu, to w tym temacie zdaliśmy się na pomoc ogrodnika. Wbrew pozorom nie są to najdroższe krzewy jakie spotkaliśmy. Facet miał powiedziane, że ma być niedrogo i bez fajerwerków, tzw. sportowa elegancja. No i chyba się udało.Krzaki wraz z rozplantowaniem ziemi, założeniem trawnika kosztowały ok 6.000. Do tego należy doliczyć jeszcze zakup ziemi, której u mnie trochę wyszło , ale to ze względu na ukształtowanie terenu. Ładna sumka poszła na ten cel. To u mnie ostudziło zapał. Myśłałem, że robiłeś sam i cena dotyczyła zakupu krzewów i ziemi. Na taki wydatek mnie nie stać. Chyba jednak najpierw zrobie ogrodzenie i posadze kilka krzewów, posieję trawkę, a reszta po przypływie kasy. Chyba zacznę grac w totka. Pozdrawiam. Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 27.05.2005 23:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2005 zobaczcie,jak piękne są domy z drewna: http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=46955 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts