TomekNedza 30.11.2018 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2018 Kilka dni temu firma robiła mi wylewkę. Przez trzy dni nie kazali wchodzić. Przyszedł mróz. Dopiero dzisiaj wszedłem i na górze w pokojach od północnej strony na wylewce są bąble i w kilku miejscach odchodzące płaty wylewki. Czy to coś poważnego? W tej wylewce są rurki od ogrzewania podłogowego, czy mogło się coś im stać? Cała instalacja jest nabita powietrzem i na manometrze jest ok 3 bar więc na tą chwilę chyba nie jest aż tak źle. Załączam zdjęcia i proszę o opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 02.12.2018 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2018 (edytowane) Kilka dni temu firma robiła mi wylewkę. Przez trzy dni nie kazali wchodzić. Przyszedł mróz. Dopiero dzisiaj wszedłem i na górze w pokojach od północnej strony na wylewce są bąble i w kilku miejscach odchodzące płaty wylewki. Czy to coś poważnego? W tej wylewce są rurki od ogrzewania podłogowego, czy mogło się coś im stać? Cała instalacja jest nabita powietrzem i na manometrze jest ok 3 bar więc na tą chwilę chyba nie jest aż tak źle. Załączam zdjęcia i proszę o opinie. [ATTACH=CONFIG]422573[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]422574[/ATTACH] jaka była temperatura wewnątrz w trakcie prac i jaka po ich zakóńczeniu? Jezeli temperatura się znacznie obnizyła wewnątrz pomieszczenia z wylewką to mogło nastąpić "zgęstnienie" wody zarobowej i dlatego w niektórych miejscach mogło świeżą zaprawę "wysadzić". Zacząć delikatnie ogrzewać pomieszczenie. Ciepło skierować do góry nie na wylewkę. Wylewkę przykryć folią na kilka dni... Edytowane 2 Grudnia 2018 przez jarekkur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekNedza 04.12.2018 10:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2018 W dniu co robili tą wylewkę (ona jest na piętrze pod dachem bez ocieplenia) było ok 3 w dzień i 0 w nocy na zewnątrz. Wewnątrz nie wiem. Dodawane były jakieś dodatki chemiczne.Wczoraj oderwałem te placki a pod nimi znajduje się glina. Pewnie piasek był zanieczyszczony gliną nasiąknięta wodą i wysadziło jak piszesz.No i co teraz? Zgłosiłem to wykonawcy ale jeszcze nikogo nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts