PawelGda 30.11.2018 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2018 WitamJestem w trakcie budowy domu o powierzchni 150m2 z poddaszem użytkowym. Niestety po przeczytaniu "całego internetu" mam tylko namieszane w głowie. Nie mam wystarczającego budżetu na super rekuperator, a zależy mi na tym. Czy jest możliwość zmontowania czegoś do 7000zł?Czy rekuperatory np. vents lub jonizo zdadzą rezultat? Nie pytam co jest najlepsze. Jeśli są osoby, które mogą przygotować schemat i złożyć jakiś przyzwoity zestaw proszę o kontakt.Ceny reku zaczynają się od 2000zł. Czy faktycznie tak jest, że z rekuperatorami łączy je tylko nazwa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JanWerbinski 01.12.2018 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2018 Kup najtańszy rekuperator który ma minimum wszystkie poniższe warunki:- silniki prądu stałego EBM Papst lub podobne,- wymiennik przeciwprądowy a nie krzyżowy, - jest ocieplony,- ma system zabezpieczenia przed zamarzaniem poprzez różnicowanie nawiewu wzgl. wywiewu lub grzałkę. Myślę że już od 4000 zł coś się znajdzie a za 7000 to przy odrobinie sprytu masz możliwość kupna najlepszych rekuperatorów Thessla Green AirPack Home w wersji gołej, bez gadżetów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konsultant marki Buderus 11.12.2018 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2018 Witam, Rekuperatory z górnej półki cechują się wykonaniem z lepszych materiałów, co gwarantuje wyższą sprawność pracy, niższy pobór energii elektrycznej oraz dłuższą żywotnością. Warto zwrócić również uwagę na parametry rekuperatora jak głośność oraz typ wentylatora, jaki znajduje się w rekuperatorze. Dlatego przy inwestycji w wentylację mechaniczną z rekuperatorem warto zastanowić się nad wyborem sprawdzonego urządzenia. Wszystkie powyższe parametry spełnia centrala wentylacyjna z odzyskiem ciepła Logavent HRV2 marki Buderus. Urządzenie cechuje wysoka efektywność odzysku ciepła wynosząca nawet do 90%, jednocześnie przy bardzo cichej pracy. Centrala wentylacyjna dostępna jest w trzech wielkościach o nominalnych przepływach powietrza: 140 m3/h, 230 m3/h oraz 350 m3/h. Więcej informacji o produkcie można znaleźć na stronie internetowej: http://www.buderus.pl/produkty/kategorie-produktow/rekuperacja/. Chętnie odpowiem na ewentualne pytania. Pozdrawiam, ________________________________ Konsultant marki Buderus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JanWerbinski 12.12.2018 05:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2018 Witam, Rekuperatory z górnej półki cechują się wykonaniem z lepszych materiałów, co gwarantuje wyższą sprawność pracy, niższy pobór energii elektrycznej oraz dłuższą żywotno Wasza centrala wyłącza się przy -25°C i nie nadaje się na nasz klimat. Jest droga i kiepska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stefan1213 13.12.2018 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2018 Sam zastanawiałem się na wyborem rekuperatora i wybór padł na firmę WANAS. Jak na razie jestem zadowolony, 0 problemów, nawet przy dużych mrozach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konsultant marki Buderus 04.01.2019 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2019 Witam, To fakt nasza centrala wentylacyjna nie pracuje w temperaturze poniżej -25oC, należy jednak zadać sobie pytanie przez ile dni/godzin w ciągu całego roku występuje temperatura poniżej -25oC? W zależności od regionu temperatura taka może nie wystąpić, lub być przez kilka godzin. Nie wpłynie to znacząco na pracę wentylacji mechanicznej Chętnie odpowiem na ewentualne dalsze pytania Pozdrawiam, ________________________________ Konsultant marki Buderus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts