adrian228 30.11.2018 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2018 Witam, chciałbym założyć Pompę ciepła powietrze w domu parterowym, lat 70 po całkowitej modernizacji w latach 90 tych, obecnie dom nie jest ocieplony jedynie jest strop ocieplony 5 cm styropianem, okna nowe. Idzie jakieś 3,5 tony ekogroszku za sezon, Dom ma 85 m2 powierzchni do grania, 7 grzejników, oraz podłogówka w łazience, z tego 3 grzejniki do wymiany bo są stare jeszcze żeliwne, pozostałe grzejniki Krakowskie Białe na miedzi. Dom na wiosnę będzie ocieplony. Proszę doradźcie mi czy Pompa ciepła powietrze woda się sprawdzi w takim domu i jaką zamontować, bo oferty mam normalnie od 20tyś do 45 tyś, nie chodzi mi o jakieś mega oszczędności ale jakie mogą być koszty ogrzewania takiego domu. Może proponujecie jakieś inne rozwiązanie.Czy pompa ciepła powietrze woda ogrzeje dom z grzejników np jak będzie się poszczało na grzejniki 45 stopni i jaki może być koszt. Bo każdy mówi inaczej ze nie warto a inni ze OK, mi zależy na tym żeby przynajmniej koszty były zbliżone do ogrzewania ekogroszkiem a żebym zapomniał o syfie węglu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cuuube 30.11.2018 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2018 https://forum.muratordom.pl/showthread.php?350473-O-takim-jednym-który-wyszedł-z-quot-szafy-quot-)&highlight=takim+jednym+wyszedł+szafy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobrow 30.11.2018 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2018 Witam, chciałbym założyć Pompę ciepła powietrze w domu parterowym, lat 70 po całkowitej modernizacji w latach 90 tych, obecnie dom nie jest ocieplony jedynie jest strop ocieplony 5 cm styropianem, okna nowe. Idzie jakieś 3,5 tony ekogroszku za sezon, Dom ma 85 m2 powierzchni do grania, 7 grzejników, oraz podłogówka w łazience, z tego 3 grzejniki do wymiany bo są stare jeszcze żeliwne, pozostałe grzejniki Krakowskie Białe na miedzi. Dom na wiosnę będzie ocieplony. Proszę doradźcie mi czy Pompa ciepła powietrze woda się sprawdzi w takim domu i jaką zamontować, bo oferty mam normalnie od 20tyś do 45 tyś, nie chodzi mi o jakieś mega oszczędności ale jakie mogą być koszty ogrzewania takiego domu. Może proponujecie jakieś inne rozwiązanie.Czy pompa ciepła powietrze woda ogrzeje dom z grzejników np jak będzie się poszczało na grzejniki 45 stopni i jaki może być koszt. Bo każdy mówi inaczej ze nie warto a inni ze OK, mi zależy na tym żeby przynajmniej koszty były zbliżone do ogrzewania ekogroszkiem a żebym zapomniał o syfie węglu. Poczytaj tu kilka podobnych topiców - znajdziesz tam wszystko o co pytasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konsultant marki Buderus 15.12.2018 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2018 Witam, Dobrze, że zamierza Pan wykonać termomodernizację budynku. Pozwoli to na znaczne ograniczenie zapotrzebowania na energię budynku, co bezpośrednio wpłynie na niższe koszty ogrzewania. Powietrzna pompa ciepła będzie bez problemu pracowała w budynku o powierzchni 85m2. Trudno oszacować koszty ogrzewania bez obliczeń związanych z zapotrzebowaniem na energię budynku. Rachunek za ogrzewanie powinien być na pewno niższy niż obecnie. Kolejnym ważnym aspektem przemawiającym za wyborem pompy ciepła jest całkowicie bezobsługowa i komfortowa praca. W odróżnieniu do kotła na paliwo stałe nie będzie Pan musiał wykonywać żadnych czynności związanych z dostarczaniem paliwa lub czyszczeniem kotłowni. Jest to inwestycja na wiele lat, więc warto uwzględnić również ten aspekt. W sprawie pomocy przy doborze pompy ciepła zachęcam do kontaktu z jednym z Autoryzowanych Instalatorów naszej marki. Ich wyszukiwarkę w zależności od regionu można znaleźć na stronie http://www.buderus.pl. Możliwy jest również kontakt telefoniczny z Autoryzowanym Serwisem marki pod numerem infolinii: 801 777 008. Bardziej szczegółowe informacje o naszych produktach dostępne są na stronie internetowej: http://www.buderus.pl/produkty/kategorie-produktow/ Chętnie odpowiem na ewentualne pytania. Pozdrawiam, ________________________________ Konsultant marki Buderus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts