Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam

Mam dzialke, ktora w planach zagospodarowania przestrzennego ma okreslone przeznaczenie "dzialka rolna". Czy jest jakis sposob by zmienic to na dzialke budowlana i wybudowac dom ?

PS

zlozylem wniosek do gminy o zmiane przeznaczenia dzialki ale ze wzgledu na brak pieniedzy w gminie powiedzieli mi ze niewiadomo kiedy to nastapi

https://forum.murator.pl/topic/24338-zmiana-przeznaczena-dzialki/

Witam

Mam dzialke, ktora w planach zagospodarowania przestrzennego ma okreslone przeznaczenie "dzialka rolna". Czy jest jakis sposob by zmienic to na dzialke budowlana i wybudowac dom ?

PS

zlozylem wniosek do gminy o zmiane przeznaczenia dzialki ale ze wzgledu na brak pieniedzy w gminie powiedzieli mi ze niewiadomo kiedy to nastapi

Ja tez swego czasu kupilem duza dzialke rolna pod miastem i nie udalo mi sie przeksztalcic pod budowe domu, chociaz nielicznym sie to udalo.

Kupilem inna dzialke z aktualnym planem zagospodarowania i pelnym uzbrojeniem.

Sytuacja z pozwoleniami na starej dzialce zmienila sie na lepsze, ale tym razem to ja wrzuce tam bombe (tak wyszlo), bo chce tam postawic i uruchomic mala hale montazowo-produkcyjna.

Mysle, ze okoliczni wlasciciele dzialek nie beda zadowoleni, ale jak mi powiedzieli w gminie nikt im nie obiecywal luksusowej dzielnicy spokoju.

To sa "rolnicy" i mieszkaja w zagrodach, gdzie tez "prowadza" dzialalnosc produkcyjna - rolno/przemyslowa.

Tania rolna dzialka moze okazac sie slabym pomyslem,

chociaz nie musi.

https://forum.murator.pl/topic/24338-zmiana-przeznaczena-dzialki/#findComment-434686