Gość grend 01.12.2018 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2018 Jakis forumowicz "badał" kamerą termowizyjna kominek w momencie gdy jest wygaszony, a szczególności pod wkładem kominkowym ? mam takie subiektywne odczucie że gdy przychodze koło niego to "ciagnie" od niego zimnem. Dopływ powietrza zamkniety i dolot z zewnątrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 02.12.2018 00:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2018 "Ciągnie" czyli wieje = wydmuchuje zimnym z zewnątrz. Z komina czy z dopływu powietrza do spalania?Może się coś rozszczelniło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 02.12.2018 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2018 Jakis forumowicz "badał" kamerą termowizyjna kominek w momencie gdy jest wygaszony, a szczególności pod wkładem kominkowym ? mam takie subiektywne odczucie że gdy przychodze koło niego to "ciagnie" od niego zimnem. Dopływ powietrza zamkniety i dolot z zewnątrzDopływ powietrza zamknięty suwakiem? Dolot z zewnątrz podłączony szczelnie do wkładu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam626 06.12.2018 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2018 Kominek to zawsze źródło zimna w domu. nawet jak wszystko się pozamyka to chłodek jest bo przepustnice nie są na 100%. Na kamerze Flir to widać.Ale ogólnie nie ma dramatu. Ważne by pozamykać go na głucho jak się nie pali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 07.12.2018 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2018 Kominek to zawsze źródło zimna w domu. nawet jak wszystko się pozamyka to chłodek jest bo przepustnice nie są na 100%. Na kamerze Flir to widać. Ale ogólnie nie ma dramatu. Ważne by pozamykać go na głucho jak się nie paliTacy ludzie jak Ty, powinni zawsze trafić na sprzedawcę, który im zawsze doradzi by zamiast kominka kupili lodówkę, albo inny sprzęt domowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 07.12.2018 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2018 Jak klient wybrał opcję " bo było taniej" to możliwe że ma problem ...... "Chytry dwa razy traci " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kizior Syberyjski 13.12.2018 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2018 Kominek to zawsze źródło zimna w domu. nawet jak wszystko się pozamyka to chłodek jest bo przepustnice nie są na 100%. Na kamerze Flir to widać. Ale ogólnie nie ma dramatu. Ważne by pozamykać go na głucho jak się nie pali Ale g... nie wpis. Ja mam zwykłą Lechmę 190PL i nic nie wieje i nie wychładza. Kominek może stać wygaszony/wyłączony miesiąc i nigdy na płaszczu temp. nie spadła poniżej 20-21*C. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 14.12.2018 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2018 Kolega Adam boleśnie przeżył przygodę z kominkiem. Teraz na forum odreagowuje zakup kiepskiej jakości urządzenia i fatalny zapewne jego montaż ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość grend 14.12.2018 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2018 no ale cały czas nikt nie badał tego kamerą termowizyjną ? Wydaje mi się że dolot powietrza do wkładu powinien być ocieplony wełną. Tak mi wychodzi i stąd moje pytanie. Mierzyłem temperature w palenisku i jest ona "pokojowa" i tutaj problemu nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 14.12.2018 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2018 Zbadaj kamerą termowizyjną swój przypadek i daj znać co wykryłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tkaczor123 14.12.2018 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2018 Dopływ powietrza należy szczelnie zatkać bo jest to strata ciepła rzędu kilku złociszy w skali roku. Ludzie nie dajcie się zwariować. Aktualnie temperatura kominka u mnie to 22 st. Dałem dostawcy pizzy 7zł napiwku ale strata!!! nie można wszystkiego przeliczać na złotówki:)Coś nie tak z podłączeniem wkładu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts