fisher 15.10.2005 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2005 fisher, żaden dekarz nie zrobiłby sobie dachu bez deskowania, no, ewentualnie pod blachę, ale już nigdy pod np dachówkę Ale ja pisałem o Cieśli Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AVID 17.10.2005 02:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2005 POZDRO DLA WSZYSKICH CO SIE ZASTANAWIAJA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wwiola 17.10.2005 05:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2005 Ja odeskowałam i nie żałuję, choc poszła na tu kuuupa kasy. Najdrożej kosztowała mnie boazeria na okapy (bo okapy deskowane są boazerią). Co prawda zaoszczędzę na podbitce, bo jej po prostu nie będę potrzebować. A boazeria na okapach zamiast podbitki wygląda tak : http://img222.imageshack.us/img222/8412/img00718cw.jpg Tutaj co prawda widoczny jest dach nad tarasem, ale wszystkie okapy wyglądają identycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ppp.j 18.10.2005 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2005 Generalnie wszyscy są za deskowaniem, ja w sumie też. Tylko na dobrą sprawę jak się zastanowić to nikt nie jest w stanie podać argumentu który przypieczętowałby decyzję a odpowiedzi w stylu "zwiększa to poczucie bezpieczeństwa" jakoś do mnie nie trafiają. Rozmawiałem ze znajomymi którzy nie deskowali i twierdzą że teraz by deskowali, jednak na pytanie dlaczego też nie potrafią odpowiedzieć przekonującą. Jak patrzę na przekroje swojej więźby to czuję się bezpieczenie bez deskowania. Uspokaja mnie również cieśla choć i on twierdzi - deskować! Po przeliczeniu ile będzie mnie kosztowało deskowanie decyzja była jedna - dobra membrana i dachówka. Na więcej nie ma, gdzieś trzeba ciąć. Pozdrowienia Trochę nie pojmuje Twojej kalkulacji. Czyli położyłeś dachówkę z oszczędności? Moim konkretnym argumentem na deskowanie był niedobór finansów. Deski były, cena papy jest porównywalna z membraną więc nią pokryłem (czyli papą) dach i mam mocno, pewnie i rozwojowo to znaczy jak będą finanse a cena dachówki znormalnieje co już zaczyna się dziać to pokryję dachówką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.10.2005 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2005 Deski były, cena papy jest porównywalna z membraną więc nią pokryłem (czyli papą) dach i mam mocno, pewnie i rozwojowo to znaczy jak będą finanse a cena dachówki znormalnieje co już zaczyna się dziać to pokryję dachówką. brawo ppp.j.! pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robcun 18.10.2005 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2005 Moj ciesla za deskowanie bierze 7zl/m2 (zawiera robocizne i jego materialy). Cena zblizona do membran wiec tez mam dylemat, ale chyba sie skusze na deskowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AVID 18.10.2005 22:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2005 robcun To ja tego cieśle bardzo poprosze dam mu pracę za te pieniądze do 2050 roku!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gośka57 19.10.2005 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2005 A czy bawole oko można odeskować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 19.10.2005 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2005 A czy bawole oko można odeskować? Wole oko wręcz trzeba deskować i przykryć papą . Pozdrowienia - Maxtorka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lackyluk 19.10.2005 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2005 U mnie też deskowałem. Nie chciałem aby po upływie gwarancji producenta folii (ok 10-20 lat) rozmyślac co dalej z tym dachem będzie się działo. Zacznie przeciekać, zmieniac folię?. Pełne deskowanie to spokojny sen przez długie lata. Po prostu ten problem jest rozwiązany na czas istnienia budyku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gośka57 19.10.2005 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2005 Maxtorka, dzięki za odpowiedź. Trochę daje mi do myslenia, bo w moim projekcie jest tylko folia . Dlaczego twierdzisz, że trzeba? Teraz będę się miała nad czym zastanawiać. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 19.10.2005 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2005 Na całym dachu mam folię , ale na wolim oku deski i papę . Dekarz , który to robił powiedział , że wole oko musi mieć porządną konstrukcję i izolację , bo jest dużo miejsc , które lubią przeciekać , zwłaszcza miejsca przejścia krzywizny wolego oka w połać dachu . A tak na marginesie , sprawdź czy Twój dekarz jest dobry i czy robił dachy z wolim okiem , bo choć to piękny element , to piekielnie trudny do wykonania i nie każdy go umie wykonać poprawnie ( coś wiem na ten temat ) Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gośka57 19.10.2005 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2005 Maxtorka, dzięki Pewnie też tak zrobię. Do dekarza niestety na razie jeszcze droga bardzo daleka , bo dopiero załatwiam pozwolenie na budowę , ale na wiosnę chcielibyśmy ruszyć. Oczko na projekcie wygląda b. ładnie, ale tak myślałam, że nie będzie łatwe do wykonania. Pzdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
calibra2 19.10.2005 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2005 Nie chcieliśmy deskować ale kierownik budowy powiedział, że nie wie co będzie z tą folią po kilkunastu latach, deskowanie zawsze jest pewniejsze. I będziemy deskować. Może jakbym wybudowała kilka domów i w każdym z nich kilkanaście lat mieszkała to miałabym swoje zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robcun 19.10.2005 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2005 robcun To ja tego cieśle bardzo poprosze dam mu pracę za te pieniądze do 2050 roku!!! powaznie avid, a za montaz wiezby 1500zl (ew +500 za demontaz starego dachu, ale zrzuce sam). Drzewo moje (z wlasnego lasu), pocięcie 40zl/m3 ale potnie mi jeszcze ktos inny po znajomosci za 20zl. Za impregnacje cisnieniowa 120zl/m3 w innym tartaku w okolicach. Ciesla ogolnie rzetelny, znany w okolicy, namawia mnie na lukarny (ze mi zrobi gratis) bo ladniej, ale jak mam sie potem bujac z tymi detalami (poddasze ocieplam sam) to dziekuje, wole polaciowki. Tym bardziej ze na tym poddaszu to z 5 lat pomieszkam i planuje budowe. W innych watkach czytalem ze poza warszawką po 2000zl ciesle biora, wiec cena zblizona. To tylko u Was tak drogo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katarzyna Slawińska 19.10.2005 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2005 Deskuj Niemcy zmądrzeli też kładli folie ale teraz kupuja drewno z Polski a Polakom wciskają tą swoją folię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robcun 19.10.2005 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2005 zapomnialem dodac ze dach dwuspadowy, powierzchni polaci jeszcze nie liczylem (podasza 11,5x10) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mack 03.12.2005 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2005 sąsiad ma pape i dachówki bitumiczne i mu przeciekaja w decyzji o warunkach zabudowy miałem zakaz krycia dachu papą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AVID 15.12.2005 03:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2005 Pamiętajcie że przy deskowaniu potem jest więcej zabawy z ociepleniem wełna bo trzeba zostawić przestrzeń wentylacyjna między deskami a wełną .Ja wybrałem wersje najbardziej pracochłonną czyli między deskami a wełna dałem folię wysokoparoprzepuszczalna jak znajde to podeśle foto:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ppp.j 15.12.2005 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2005 Pamiętajcie że przy deskowaniu potem jest więcej zabawy z ociepleniem wełna bo trzeba zostawić przestrzeń wentylacyjna między deskami a wełną . A jaki to problem? Do desek przybijasz papiakami paski styropianu by tworzyły szpatę wentylacyjną a między krokwie wełnę o dwa cm cieńszą niż wymiar krokwi. Dalej tak jak wszyscy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts