gariz 02.12.2018 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2018 Licznik i wejście wody mam przy drzwiach wejściowych. Następnie rura znika w posadzce by pojawić się przy piecu ALE zanim do niego dotrze gdzieś się rozdziela i zasila odbiory zimnej wody bezpośrednio... by zmiękczacz objął zimną i ciepła wode musiałbym go wstawić właśnie przy wejściu w korytarzu. Problem BRAK KANALIZY jak to w korytarzu. Oglądałem kilka zmiękczaczy, rurki popluczyn to małe elastyczne wężyki. Czy mógłbym przeciągnąć je w bruzdzie w ścianach przy podłodze BEZ spadków? Jakieś 5-7m 2 zakręty 90stop. Są jakieś rozwiązania bez konieczności posiadania KANALIZY? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gariz 02.12.2018 14:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2018 Dodam jeszcze że mowa o bliźniaku. Jakieś 10m od wejścia widac pokrywę KANALIZY ale nie wiem czy to zgodne ze sztuką by do niej się podłączyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qbek17 03.12.2018 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2018 Jeśli mówimy o normalnym zmiękczaniu wody to nie ma rozwiązań bez kanalizacji. Węże popłuczyn ze zmiękczacza są elastyczne i taka odległość to nie problem, ale raczej szukałbym rozwiązania typu przebicie (przewiercenie) przez ścianę niż chowanie węża w bruździe... ewentualnie w rurze osłonowej, ale to znów zwiększa dosyć znacznie wymiary do ukrycia...A może lepiej byłoby poprowadzić gdzieś rurę zasilającą, przez zmiękczacz i wrócić do instalacji drugą rurą? Lub wpiąć się "powrotem" w innym miejscu instalacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts