bacu23 02.12.2018 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2018 Witam proszę o pomoc w wyborze pieca na pellet dom z poddaszem użytkowym115m2 PU wszędzie podłogówka ściany 24suporex 600izolacja ścian 15cm grafit dach 22cm piana PURmój wynik na zapotrzebowanie ciepłahttp://cieplowlasciwie.pl/wynik/4rhypiec ma być do co i cwu3-4 osoby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eliks 02.12.2018 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2018 na CWU to max 2KW co daje wynik koło 7KW, patrząc, że ta strona zawyża, to sam se policz czy warto pchać się w paliwo stałe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bacu23 02.12.2018 15:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2018 Co proponujesz (jakie koszta ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryzys 02.12.2018 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2018 Za 8,5 tysiaka masz Zębiec agat 10kw , to i zapas mocy ci pozostanie do szklarni . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eliks 02.12.2018 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2018 Co proponujesz (jakie koszta ) Nadzieja że masz wszędzie podłogówkę. Jak nie masz dostępu do taniego pelletu to grzej prądem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toommm 03.12.2018 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2018 PC PW - kotłownia ze sprzętem okolice 20 k Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barliniak 03.12.2018 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2018 Witam proszę o pomoc w wyborze pieca na pellet dom z poddaszem użytkowym115m2 PU wszędzie podłogówka ściany 24suporex 600 izolacja ścian 15cm grafit dach 22cm piana PUR mój wynik na zapotrzebowanie ciepła http://cieplowlasciwie.pl/wynik/4rhy piec ma być do co i cwu 3-4 osoby Poszukaj wątku z tym piecem na forum,akurat ten piec jak i zębiec pod względem czyszczenia do najlepszych nie należą.Zębiec dodatkowo ma wymiennik częściowo poziomy co będzie skutkowało szybszym zarastaniem brudem a co za tym idzie spadkiem sprawności.Zwróć uwagę na przekrój kotła i postaraj się go wyczyścić wirtualnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryzys 03.12.2018 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2018 Poszukaj wątku z tym piecem na forum,akurat ten piec jak i zębiec pod względem czyszczenia do najlepszych nie należą.Zębiec dodatkowo ma wymiennik częściowo poziomy co będzie skutkowało szybszym zarastaniem brudem a co za tym idzie spadkiem sprawności.Zwróć uwagę na przekrój kotła i postaraj się go wyczyścić wirtualnie. Ja ma tego Zębca ale ja mam go z palnikiem na ekogroch i akurat czyszczenie tych rur poziomych to bajka bo jest do tego specjalny wycior i to jest raptem 20 sekund czyszczenia nawet podczas palenia , ja to czyszczę tak co dwa tygodnie a na pelecie pewnie co sezon by wystarczyło , do pionowych wymienników to niestety od góry ale to dotyczy większości kotłów , ale swoją drogą jak na 10kw to wymiennik jest wg mnie potężny nawet patrząc na wagę kotła o tak niby małej mocy ,prawie 400kg . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturo13 04.12.2018 04:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2018 PC PW - kotłownia ze sprzętem okolice 20 k Czekam na wyceny instalacji z pompą ciepła PW, jak ceny bd takie jak podajesz to bd w 7 niebie. domek 80m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barliniak 04.12.2018 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2018 Ja ma tego Zębca ale ja mam go z palnikiem na ekogroch i akurat czyszczenie tych rur poziomych to bajka bo jest do tego specjalny wycior i to jest raptem 20 sekund czyszczenia nawet podczas palenia , ja to czyszczę tak co dwa tygodnie a na pelecie pewnie co sezon by wystarczyło , do pionowych wymienników to niestety od góry ale to dotyczy większości kotłów , ale swoją drogą jak na 10kw to wymiennik jest wg mnie potężny nawet patrząc na wagę kotła o tak niby małej mocy ,prawie 400kg . No z tym czyszczeniem raz na sezon przy pelecie to pojechałeś Na filmie z ich strony dokładnie nie widać czy jest 7 czy 6 rurek więc wychodzi z tego co piszesz poświęcasz jakieś 3-3,5sek na każdą .To musi być mistrzostwo świata jeśli w takim tempie czyścisz wymiennik o ile można to nazwać czyszczeniem.Musi być też mega fajna zadyma pyłowa.Wiem bo mam z tego typu rozwiązaniem piec tylko,że ja go czyszczę przy włączonym wentylatorze wyciągowym spalin i nie wyobrażam sobie czyścic bez załączonego przy tego typu konstrukcji.Proponowanie tego zębca jest jak reklamowanie na dzisiejsze czasy poloneza caro Tylko cena przemawia na jego korzyść obsługa zaś na minus ,no chyba że zamykamy oczy i całą obsługę dtr mamy w głębokim poważaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eliks 04.12.2018 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2018 Wentylator wyciagowy który w zachodnich konstrukcjach jest standardem, w tym Zebcu pewnie nie ma nawet w opcji co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bacu23 05.12.2018 20:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2018 witam daj znac jak bedziesz mial wycene Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bacu23 05.12.2018 20:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2018 pc pw - kotłownia ze sprzętem okolice 20 k jak ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 05.12.2018 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2018 jak ???? A np tak ? https://allegro.pl/pompa-ciepla-panasonic-wxc09h3e5-t-cap-9kw-230v-i7572698508.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryzys 05.12.2018 23:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2018 No z tym czyszczeniem raz na sezon przy pelecie to pojechałeś Na filmie z ich strony dokładnie nie widać czy jest 7 czy 6 rurek więc wychodzi z tego co piszesz poświęcasz jakieś 3-3,5sek na każdą .To musi być mistrzostwo świata jeśli w takim tempie czyścisz wymiennik o ile można to nazwać czyszczeniem.Musi być też mega fajna zadyma pyłowa.Wiem bo mam z tego typu rozwiązaniem piec tylko,że ja go czyszczę przy włączonym wentylatorze wyciągowym spalin i nie wyobrażam sobie czyścic bez załączonego przy tego typu konstrukcji.Proponowanie tego zębca jest jak reklamowanie na dzisiejsze czasy poloneza caro Tylko cena przemawia na jego korzyść obsługa zaś na minus ,no chyba że zamykamy oczy i całą obsługę dtr mamy w głębokim poważaniu. Od góry są tylko trzy rury nic więcej a dopiero po nich są dwa kanały pionowe , gdzies ty tyle rur widział ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barliniak 06.12.2018 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2018 Od góry są tylko trzy rury nic więcej a dopiero po nich są dwa kanały pionowe , gdzies ty tyle rur widział ? Ja o chlebie Ty o niebie .Proszę bardzo zaglądamy u źródła na filmie w 1.54 jak byk a z tą dolna półką z ceramiki to musi być niezła gimnastyka https://www.zebiec.pl/kotly-co/agat-kociol-pelletowy/ .Nie neguję tego kotła jest to spoko inwestycja jeśli porównamy do palenia w śmieciuchu i mamy ograniczony budżet,ale proszę nie stawiaj znaku równości między nim a zachodnimi konstrukcjami.Zajrzyj jak wygląda to czyszczenie w innych kociołkach.Jest tego sporo na youtube. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts