Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

jaki kocioł na pellet polecacie? oraz pomoc z rozwiązaniu kotłowni

longlay1

Recommended Posts

• Odpowiedzi 51
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jaki gorszy dzień> niedziela jest eliks a to bardzo fajny dzień bo nie trzeba nic robić, choć czasami też coś trzeba.

Nie możesz wprost napisać że za wymianę kotła z robotą i materiałem zapłaciłem tyle i tyle?

Nie rozumiem po co Ci to? Ale ok, bo nie zaśniesz. Wywalenie śmieciucha, zawory, złączki, rurki, naczynie, instalacja kotla, odpał z instruktażem 11200zl z kotłem (stalowe rury zaciskane + wszystkie pierdoly mosiężne).

Pulawiak na swojej stronie na Facebooku ma zdjęcie każdej zrobionej instalacji. Się możesz zdziwić co można zrobić na tak biednym kotle.

Pulawiak na swojej stronie na Facebooku ma zdjęcie każdej zrobionej instalacji. Się możesz zdziwić co można zrobić na tak biednym kotle.

Cieszę się Twoim szczęściem :) ja myślałem że kocioł służy tylko do grzania poopy a tu słyszę że jeszcze jakieś nadprzyrodzone funkcje posiada :)

Aż boje się zapytać co można jeszcze zrobić z włoskiego kotła pelletowego :)

Widzisz ja zleciłem wykonanie nowej strony internetowej i nie chce mi się jej skończyć.

Ponieważ jest to mój pierwszy post WITAM wszystkich tu zgromadzonych .

Od pewnego czasu wertuje i czytam to forum szukając informacji na temat kotłów pelletowych .

Mam parę typów kotłów na oku i jest też RBR-B 13kw .

Szukam jakiś opini użytkowników tego kotła i lipa nic nie ma na temat tego kotła , czyżby był tak dobry że nikt nic nie pisze lub po prostu się nie sprzedaje .

Karoka65 pisze o instalacjach tego kotła a tematów i opinii na temat RBR-B brak .

Więc jak to jest z tym kotłem ???

Cieszę się Twoim szczęściem :) ja myślałem że kocioł służy tylko do grzania poopy a tu słyszę że jeszcze jakieś nadprzyrodzone funkcje posiada :)

Aż boje się zapytać co można jeszcze zrobić z włoskiego kotła pelletowego :)

Widzisz ja zleciłem wykonanie nowej strony internetowej i nie chce mi się jej skończyć.

Ale widzę że na starej stronce jest zakładka galeria prac - tylko jakoś tam pusto. Po co robić nową - starą trzeba uzupełnić

Na instalacjach jak i na podłączeniach się nie znam, ale jakbym miał ocenić to co Puławiak ma na fb(aż sobie sprawdziłem), to śmiało można dać 5+. Wszytko jak od linijki, te same odległości miedzy rurami lecącymi równolegle, zachowane kąty - cieszy oko

Niby takie głupoty, ale jednak wiele mówi o instalatorze i jego podejściu do pracy. Jakbym miał zakładać piec na pellet, to śmiało brałbym takiego fachowca, nawet jakby miał zapłacić ciut więcej niż u konkurencji

ps. Nikt mi za to nie płaci, nie znam tego Pana, nie robie mu reklamy w ramach przysługi - nic z tych rzeczy :)

W ramach hobbistycznych wszedłem rzucić okiem.

Edytowane przez Pitrekkk

Na instalacjach jak i na podłączeniach się nie znam, ale jakbym miał ocenić to co Puławiak ma na fb(aż sobie sprawdziłem), to śmiało można dać 5+. Wszytko jak od linijki, te same odległości miedzy rurami lecącymi równolegle, zachowane kąty - cieszy oko

Niby takie głupoty, ale jednak wiele mówi o instalatorze i jego podejściu do pracy. Jakbym miał zakładać piec na pellet, to śmiało brałbym takiego fachowca, nawet jakby miał zapłacić ciut więcej niż u konkurencji

ps. Nikt mi za to nie płaci, nie znam tego Pana, nie robie mu reklamy w ramach przysługi - nic z tych rzeczy :)

W ramach hobbistycznych wszedłem rzucić okiem.

Ja bym śmiało dał 6-tkę. Każda rurka pod poziomicę. Wiem bo u mnie montował Lagunę. Rurki długości kilku centymetrów montował pod poziomicę. Jego praca warta jest każdej ceny (a wcale nie jest aż tak drogo)

• 1 year później...

Witam ponownie.

Tyle się u mnie zadziało, że mam przyłącze gazowe :D

No i teraz kolejny dylemat - tym razem gazowy:

Jaki kocioł wybrać?

Jeden sąsiad zamontował u siebie Thermet Gold, drugi montuje Viessmann Vitodens 200W, a teść zastosował brotje.

Opis kotłowni się nie zmienił - wszystko w pierwszym poście.

Kompletnie nie znam się na kotłach gazowych, a chciałbym przede wszystkim mieć dobrze zrobioną kotłownię, która będzie działać długo i bezawaryjnie.

Nie wiem czy lepiej kupić droższy kocioł, czy tani?

Co proponujecie?

Za jednym zamachem chciałbym także dom uzbroić w danfoslink.

dzięki za ewentualne odpowiedzi