Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Sposób na ciągle zapychający się filtr skośny siatkowy?

d24

Recommended Posts

Witam, niedawno zainstalowałem kocioł gazowy w miejsce węglowego. Niestety mam problem z instalacją. Tzn ciągle zapycha mi się filtr skośny siatkowy zamontowany na powrocie (widoczny na zdjęciu). Praktycznie dzień w dzień muszę go czyścić ze szlamu i trwa to już ponad tydzień. Woda była już spuszczana z instalacji 3 razy po czym ponownie napełniana (z uzdatniacza wody). Dzisiaj zmieniłem już siatkę wewnątrz zaworu, gdyż była baardzo drobna na nieco rzadszą. Czy ktoś z Was spotkał się z podobnym problemem i ewentualnie jakoś może pomóc w jego usunięciu? Instalacja miedziana, piec viessmann 111-w.

201811123_202526.jpg

Witam, niedawno zainstalowałem kocioł gazowy w miejsce węglowego. Niestety mam problem z instalacją. Tzn ciągle zapycha mi się filtr skośny siatkowy zamontowany na powrocie (widoczny na zdjęciu). Praktycznie dzień w dzień muszę go czyścić ze szlamu i trwa to już ponad tydzień. Woda była już spuszczana z instalacji 3 razy po czym ponownie napełniana (z uzdatniacza wody).

Najlepiej zamontować np.coś takiego

https://pl.giacomini.com/sites/giacomini.pl/files/attachment/files/Karta%20katalogowa%20R146C.pd

Separator

Separator magnetyczny fi 20mm.jpg