d24 03.12.2018 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2018 Witam, niedawno zainstalowałem kocioł gazowy w miejsce węglowego. Niestety mam problem z instalacją. Tzn ciągle zapycha mi się filtr skośny siatkowy zamontowany na powrocie (widoczny na zdjęciu). Praktycznie dzień w dzień muszę go czyścić ze szlamu i trwa to już ponad tydzień. Woda była już spuszczana z instalacji 3 razy po czym ponownie napełniana (z uzdatniacza wody). Dzisiaj zmieniłem już siatkę wewnątrz zaworu, gdyż była baardzo drobna na nieco rzadszą. Czy ktoś z Was spotkał się z podobnym problemem i ewentualnie jakoś może pomóc w jego usunięciu? Instalacja miedziana, piec viessmann 111-w. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fachman19 03.12.2018 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2018 niestety masz dużo zanieczyszczeń . Nie ma lepszej metody niż czyszczenie filtra do skutku . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaju 03.12.2018 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2018 Witam, niedawno zainstalowałem kocioł gazowy w miejsce węglowego. Niestety mam problem z instalacją. Tzn ciągle zapycha mi się filtr skośny siatkowy zamontowany na powrocie (widoczny na zdjęciu). Praktycznie dzień w dzień muszę go czyścić ze szlamu i trwa to już ponad tydzień. Woda była już spuszczana z instalacji 3 razy po czym ponownie napełniana (z uzdatniacza wody). Najlepiej zamontować np.coś takiego https://pl.giacomini.com/sites/giacomini.pl/files/attachment/files/Karta%20katalogowa%20R146C.pd Separator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d24 04.12.2018 15:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2018 Dzięki. Trochę się rozeznałem w temacie. Mamy tutaj głównie trzech producentów:AfrisoGiacominiCaleffi Czy ktoś z Was miał styczność z omawianymi markami? Ceny podobne ale nie wiem jak z technologią i trwałością. Proszę o podpowiedź w wyborze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts