Bogusia1983 04.12.2018 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2018 Witam, Mam działkę rolna, ponad 1 ha i jest ujęta w MPZP jako działka rolna bez prawa do zabudowy. Działka znajduje się przy drodze asfaltowej, pomiędzy już wybudowanymi domami. Piszemy te wnioski i piszemy, jednak gmina nie chce zmienić planu. Czy dobrze wnioskuje o przekształcenie całości tej działki czyli 1 ha od razu na działkę budowlaną, czy najpierw powinnam wnioskować o działkę rożną z prawem do zabudowy. Czy mogę poprosić o poradę czy jest to możliwe aby procedurę zmiany planu zagospodarowania przestrzennego rozpocząć na własny koszt we współpracy z gminą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarianWwa 16.01.2019 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2019 wedlug mnie nieważne o co zawnioskujesz.Gmina musi zmienić plan i jesli nie ma w interesu to moze zostawic twoje wnioski bez odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mendium 17.01.2019 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2019 Wnioski wnioskami a czy kiedykolwiek dostałaś jakąkolwiek odpowiedź? Ustną, telefoniczną pisemną?Jeśli nie masz pisemnej odpowiedzi należało by ich zmusić do wystosowania takowej z uzasadnieniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarianWwa 20.01.2019 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2019 Wnioski wnioskami a czy kiedykolwiek dostałaś jakąkolwiek odpowiedź? Ustną, telefoniczną pisemną? Jeśli nie masz pisemnej odpowiedzi należało by ich zmusić do wystosowania takowej z uzasadnieniem. Jaki przepis mówi o tym, że gmina musi odpowadać na wnioski o zmianę w MPZM ?? Z tego co wiem gmina może takie nwioski zostawic bez żadnej odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts