Jarecki79 07.12.2018 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2018 Byłem w sklepie z kotłami zakaz jest sprzedaży kotłów poniżej 5 klasy. Na moje pytanie do sprzedawcy jak jest zakaz a można takie piece kupić sprzedawca mówi że idiotyczny przepisy pisane na kolanie i że nie zezłomują tysięcy kotłów. Może kupić piec niższej klasy niż 5 z dodatkowym rusztem awaryjnym nie będzie problemów z odbiorem ktoś wie jak to wygląda? Moment, moment Zakaz produkcji kotłów < 5klasy był od października 2017r To co naprodukowali mieli do sprzedania do 1lipca 2018, więc te tysiące kotłów to raczej mniej legalnie tłukli do lipca i teraz kombinują.... Inni rzeźbią a'la podgrzewacze cwu czy inne bzdety export czy na biomase niedrzewną. w każdym razie oni chca się tego pozbyć, zarobić i sprzedać. Ich nie interesuje czy Ty będziesz miał póxniej problem, czy przyjdzie np. straż miejska i każe Ci za 2lata wywalić..... dobra rada moja jest taka, nie kupuj < 5klasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 07.12.2018 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2018 Na szkoleniu SEP dowiesz się takich rzeczy.Karoka pomyśl tak na zdrowy rozsądek.Panel produkuje wtedy kiedy ma warunki które nie występują cały czas a prąd potrzebujemy 24h Hmmm? tak własnie myślałem, gdzieś coś słyszałeś. Ja znowu mam te panele panie kolego i wiem że od czerwca poza opłatami stałymi nie zapłaciłem na razie ani grosza ni to za prąd bytowy ani za ogrzewanie i to co nadprodukowały mi te panele w lecie mi nie przepadło. odbierał będę i wystarczy pewnie jeszcze mi na grudzień. Przez to że obecnie produkcja z PV jest słaba, prądu zacznie mi brakować ale mam rozliczenie roczne także im bliżej wiosny instalacja będzie produkować coraz więcej i bilansować to co przepalę w styczniu i lutym. Pisze o tym co mam a nie o tym co słyszałem czy czytałem, taka mała różnica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 07.12.2018 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2018 Moment, moment Zakaz produkcji kotłów < 5klasy był od października 2017r To co naprodukowali mieli do sprzedania do 1lipca 2018, więc te tysiące kotłów to raczej mniej legalnie tłukli do lipca i teraz kombinują.... Inni rzeźbią a'la podgrzewacze cwu czy inne bzdety export czy na biomase niedrzewną. w każdym razie oni chca się tego pozbyć, zarobić i sprzedać. Ich nie interesuje czy Ty będziesz miał póxniej problem, czy przyjdzie np. straż miejska i każe Ci za 2lata wywalić..... dobra rada moja jest taka, nie kupuj < 5klasy I ja radziłbym posłuchać tych dobrych rad a nie patrzyć tylko aby dziś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiekle1985 10.12.2018 09:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2018 Nie kupować 5 klasy jak nie 5 to jakiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 10.12.2018 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2018 Nie wiem jak kolega czyta,że takie bzdurne wnioski wyciąga Nie kupowac żadnej 3 czy 4klasy, bo tego już nie powinno nigdzie być. Kupić minimum 5klasę lub ewentualnie dodatkowo z Ecodesign Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość mtdeusz 10.12.2018 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2018 Jarecki79 ty jeździsz na badaniaz kotłami to powiedz mi ile sadzy emituje ten cały Ekodebil?(Ecodesing). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiekle1985 10.12.2018 12:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2018 No chyba kupię Defro eco lux komfort 12kw. Powiedzcie ile może kosztować podłączenie pieca bojlera zbioirnika wyrównawczego +pompa do c.o. i pompa c.w.u. .Nitki mam wypuszczone w kotłowni chodzi o pospinanie tego przy piecu. Wyliczyli mi 2000zł. robocizna materiał do pieca 2100zł. i materiał do zbiornika wyr. i bojlera 300zł. bojler 200l. 1450 zł. To rozsądna cena? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barliniak 11.12.2018 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2018 Hmmm? tak własnie myślałem, gdzieś coś słyszałeś. Ja znowu mam te panele panie kolego i wiem że od czerwca poza opłatami stałymi nie zapłaciłem na razie ani grosza ni to za prąd bytowy ani za ogrzewanie i to co nadprodukowały mi te panele w lecie mi nie przepadło. odbierał będę i wystarczy pewnie jeszcze mi na grudzień. Przez to że obecnie produkcja z PV jest słaba, prądu zacznie mi brakować ale mam rozliczenie roczne także im bliżej wiosny instalacja będzie produkować coraz więcej i bilansować to co przepalę w styczniu i lutym. Pisze o tym co mam a nie o tym co słyszałem czy czytałem, taka mała różnica. Karoka kompletnie nie zrozumiałeś tego co wcześniej napisałem.Ten panel który wyprodukował prąd w nadwyżce a którego obecnie nie potrzebujesz wysłałeś do sieci energetycznej z której ktoś inny to skonsumował .Natomiast kiedy Twój panel już przestał produkować prąd a Ty potrzebujesz to skorzystałeś z prądu wytworzonego z elektrowni która wytwarza prąd non stop 24h na dobę z węgla,atomu czy wody i nie polega na słońcu które świeci przez kilka godzin czy wiaterku który też nie wieje z tą samą siłą .Dlatego te źródła energii nie mogą być podstawą systemu energetycznego, a tylko uzupełnieniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość mtdeusz 11.12.2018 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2018 Trza zrobić fuzje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eliks 11.12.2018 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2018 No chyba kupię Defro eco lux komfort 12kw. Powiedzcie ile może kosztować podłączenie pieca bojlera zbioirnika wyrównawczego +pompa do c.o. i pompa c.w.u. .Nitki mam wypuszczone w kotłowni chodzi o pospinanie tego przy piecu. Wyliczyli mi 2000zł. robocizna materiał do pieca 2100zł. i materiał do zbiornika wyr. i bojlera 300zł. bojler 200l. 1450 zł. To rozsądna cena? Jak chcesz Defro to tylko Sigma. Ten kocioł z poziomym wymiennikiem obrasta syfem w oczach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiekle1985 11.12.2018 11:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2018 YHYM czyli sigma. A jakiej innej firmy może byc? A koszt instalacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość mtdeusz 11.12.2018 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2018 5 klasa i obrasta syfem w oczach??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eliks 11.12.2018 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2018 Ta konstrukcja tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eliks 11.12.2018 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2018 Trzeba go czyścić jak każdy kocioł ale 2 razy więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość mtdeusz 11.12.2018 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2018 To co to za piąta klasa miał czysto spalać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eliks 11.12.2018 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2018 Przepraszam Cię ale nie będę brał udziału w dyskusji na tym poziomie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom1000k 11.12.2018 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2018 5 klasa i obrasta syfem w oczach??? Ta konstrukcja tak. I jesteśmy w domu. Pozostałe kotły 5 klasy nie obrastają syfem, bo wyrzucają go w atmosferę. Taka różnica. (...) Od 24 września raz oproznilem pojemnik na popiół(...). No tak.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość mtdeusz 11.12.2018 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2018 A co kopcąca 5klasa nie opowiada? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts