Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam

Planuje zakup działki 500m2, mam dwie działki do wyboru, lecz nie jestem w stanie za bardzo zrozumieć planu zagospodarowania chyba mam pomroczność czy coś... otóż w Planie zagospodarowania przestrzennego są dwa wpisy, pierwszy:

- 2. Zasady ochrony i kształtowania ładu przestrzennego cechy elementów zagospodarowania przestrzennego wymagające ochrony, ukształtowania lub rewaloryzacji j) na terenie 1MNn, ustala się zachowanie rytmu zabudowy wolno stojącej, bliźniaczej lub szeregowej, i takie rozmieszczenie budynków wolno stojących, bliźniaczych lub szeregowych, aby nie pozostawić pojedynczych segmentów ze ścianą bez otworów

oraz drugi

- 12) powierzchnie działek; d) nie mniej niż 500m² dla jednego segmentu bliźniaka lub zabudowy wolno stojącej na terenie 1MNn

Czy dobrze rozumiem że według tego planu na tej działce można zbudować dom jednorodzinny wolnostojący? Czy pozostaje tylko bliźniak albo szeregowiec bo już się gubię Byłbym wdzięczny gdyby ktoś rozwiał moje niewiadome.

Fajnie sie pisze jak sie kupowało działkę na wiosce po 30zł/metr. W mieście działki kosztują od 300-400zł/m to teraz sobie oblicz ile kosztuje te dodatkowe 300 metrów które polecasz autorowi. Na 500 metrach rzeczywiście będzie ciasno ale skrawek ogrodu zostanie. Na 6 arach można już sie fajnie urządzić jesli działka nie jest nieregularna. Edytowane przez cactus