Krych19 05.12.2018 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2018 Witam przymierzam się do wymiany pieca i instalacji c.o w domu stare budownictwo ok 180mkw do ogrzania grzejnikami obecnie palę miałem w piecu 18kw Faustman pięć ustawiony na 45 stopni w domu jest ciepło i przyjemnie ale czasem piec potrafi odciągnąć do 65 stopni wtedy robi się sauna. Chce zmienić piec i instalacje c.o na ekogroszek żeby żyło się łatwiej ale czytam że ustawienie takiego pieca żeby wypalal dobrze to kupa roboty ile w tym wszystkim jest prawdy? Mam dom 2 kondygnacje i chce żeby temperatura była sterowana termostatem to czy na parterze i piętrze muszą być odzielene termostaty? Jakiej firmy piec polecacie ? Ja mam doczynienia z kotłami faustman gielniak i DM stal pleszew i wiem że są dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość mtdeusz 05.12.2018 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2018 Chcesz kocioł eko czy na ekogroszek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krych19 05.12.2018 14:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2018 Chcesz kocioł eko czy na ekogroszek? Na ekogroszek, teraz chyba juz wszystkie są eko 5 klasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryzys 05.12.2018 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2018 Większość nowy jest w piątce ale dalej sprzedają jeszcze zapasy 3 oraz 4 klasy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość mtdeusz 05.12.2018 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2018 Albo na eksport albo jako korpus wodny.http://cieplowlasciwie.pl/ wypełnij Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 05.12.2018 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2018 Większość nowy jest w piątce ale dalej sprzedają jeszcze zapasy 3 oraz 4 klasy . Zapasy to można było sprzedawać do końca czerwca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toommm 05.12.2018 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2018 Wiesz , że dalej będziesz się brudził... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krych19 05.12.2018 17:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2018 Wiesz , że dalej będziesz się brudził... tak wiem to nie jest dla mnie problem, mam gdzie zmagazynowac groszek. Chodzi o to żebym mógł ustawić sobie temperaturę w domu na taka jaka chce i w lato podgrzewać wodę piecem teraz bojler jest na prąd w okresie lata. Największy problem jak ustawić ten pięć żeby dobrze palił. Obecnie w okresie grzewczym spalam ok 4t miału polskiego dobrej jakości, nie ruskiego żużlu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość mtdeusz 05.12.2018 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2018 W lecie opłaca się grzać wodę prądem nie kotłem. Co za idioty wymyślili kocioł za 10k,którego trzeba jeszcze ustawiać. Jaką masz powierzchnie. Masz gaz w pobliżu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toommm 05.12.2018 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2018 W lecie opłaca się grzać wodę prądem nie kotłem. Co za idioty wymyślili kocioł za 10k,którego trzeba jeszcze ustawiać. Jaką masz powierzchnie. Masz gaz w pobliżu? Może najpierw warto zapytać jaką ma izolacje domu , a nie czy ma gaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krych19 05.12.2018 17:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2018 Gdybym miał gaz to nie myślał bym o groszku , ściany styropian 12cm , poddasze będę wycieplal wełna 25cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość mtdeusz 05.12.2018 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2018 Mówiłem by wypełnił http://cieplowlasciwie.pl/ ale nie jest chyba zainteresowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryzys 05.12.2018 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2018 Zapasy to można było sprzedawać do końca czerwca. No niby tak miało być ale wejdź na portal i wpisz a zobaczysz kilka tysięcy kotłów nie 5 klasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość mtdeusz 05.12.2018 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2018 A niedługo będą kotły kolekcjonerskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 05.12.2018 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2018 No niby tak miało być ale wejdź na portal i wpisz a zobaczysz kilka tysięcy kotłów nie 5 klasy. Ustawę powoli uszczelniają i może w końcu skończy się kombinowanie i dobiorą im się do piór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 05.12.2018 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2018 (edytowane) Witam przymierzam się do wymiany pieca i instalacji c.o w domu stare budownictwo ok 180mkw do ogrzania grzejnikami obecnie palę miałem w piecu 18kw Faustman pięć ustawiony na 45 stopni w domu jest ciepło i przyjemnie ale czasem piec potrafi odciągnąć do 65 stopni wtedy robi się sauna. Chce zmienić piec i instalacje c.o na ekogroszek żeby żyło się łatwiej ale czytam że ustawienie takiego pieca żeby wypalal dobrze to kupa roboty ile w tym wszystkim jest prawdy? Mam dom 2 kondygnacje i chce żeby temperatura była sterowana termostatem to czy na parterze i piętrze muszą być odzielene termostaty? Jakiej firmy piec polecacie ? Ja mam doczynienia z kotłami faustman gielniak i DM stal pleszew i wiem że są dobre A gaz ziemny ? Ok,doczytałem,że brak.. Zatem trzeba usiąść i pomyśleć w jaki sposób nie truć siebie i innych. Siebie możesz ale inni są wazniejsi. Edytowane 5 Grudnia 2018 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 06.12.2018 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2018 (edytowane) .... Siebie możesz ale inni są wazniejsi. Chyba priorytety Ci się powaliły:) Gdyby wszyscy mający śmierdziele palili ekogrochem nie byłoby takiego problemu jak teraz. Powiedz coś o domu ocieplenie dach, ściana, podłoga po spalaniu wnioskuję że marne. Może warto by ukierunkować się gdzie indziej niż węgiel. Pomęczyć sie ze śmierdziuchem i pomału modernizować dom ocieplenie i rekuperacja. Później coś na prąd, butle lub malutki kocioł na groch. Co do CWU latem to najlepiej zostać przy prądzie a kocioł wygasić chba że lejecie wode do bólu. Edytowane 6 Grudnia 2018 przez kulibob Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toommm 06.12.2018 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2018 Gdybym miał gaz to nie myślał bym o groszku , ściany styropian 12cm , poddasze będę wycieplal wełna 25cm Co byś nie wybrał , izoluj na maxa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość mtdeusz 06.12.2018 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2018 Niekoniecznie przy paliwie stałym nadmierna izolacja chaty może być szkodliwa bo się okaże,że każdy nawet najmniejszy kocioł na groch będzie się kisić i kopcić w podtrzymywaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 06.12.2018 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2018 A niedługo będą kotły kolekcjonerskie. Juz jedna większa debilna firma udająca markową zrobiła "na wymianę" i głupa rżną,że kotła bez badan nie sprzedają, tylko części zamienne (sam wymiennik) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts