NOTO 13.10.2004 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2004 Czy ktoś ma jakieś informacje, linki nt. modernizacji drogi na odcinku Kórnik - Poznań.Prawdopodobnie wszystkie wjazdy maja byc bezkolizyjne ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajzi 13.10.2004 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2004 wyłącznie, jeżeli podsypka będzie ze żwiru granulacji fi 15, bez odstępstw, grubości min. 0.75m, a paralaksa odchylajaca strugi deszczu na ślimakach będzie zadowalająca. ale zwróć się do wydziału dróg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arkadly 13.10.2004 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2004 Nie wiem nic oficjalnego, ale zauważyłem, że zamknieto kolizyjny skręt w Gądkach (przy fotoradarze), ale chyba jest zbyt wiele skrzyżowań kolizyjnych, których chyba nie da się zlikwidować np. skręt do Rabena/Pozmeatu też w gądkach, czy do Skrzynek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 13.10.2004 11:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2004 Nie wiem nic oficjalnego, ale zauważyłem, że zamknieto kolizyjny skręt w Gądkach (przy fotoradarze), ale chyba jest zbyt wiele skrzyżowań kolizyjnych, których chyba nie da się zlikwidować np. skręt do Rabena/Pozmeatu też w gądkach, czy do Skrzynek. Teraz myslę, że zamkną te mniejsze pole wjazdy a przy pozostałych zrobia tak jak w gądkach bezkilizyjne wjazdy. Tylko kiedy ? Podobno sa środki z Uni na dofinansowanie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PADI 13.10.2004 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2004 wyłącznie, jeżeli podsypka będzie ze żwiru granulacji fi 15, bez odstępstw, grubości min. 0.75m, a paralaksa odchylajaca strugi deszczu na ślimakach będzie zadowalająca. Dobre i brdzo prawdziwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 14.10.2004 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2004 Ten zjazd w Gadkach odcięto bo tma zbyt wielu od strony Krónika do lasku zjeżdżało, a ludziska zapierdzielają z wiaduktu powyżej złotego nawet przy deszczu. No ale jak kto musi do autostopowiczek, to co mu tam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
erbek2004 14.10.2004 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2004 NOTO, ja widziałem projekt przebudowy tej trasy na ekspresową, tak jak mówisz.Dodatkowo, to co wiem o tej inwestycji:-ludzie mieszkający na skraju Kórnika dostają już informacje o tym aby poszukiwali już sobie nowego miejsca bo ich obecne działki kłócą się z planem miejscowego zagospodarowania. Ten plan pomoć od ładnych kilkunastu lat przewidywał przebudowę trasy - ale z braku funduszy nici z tego były. - jest taki zjadz z trasy do skrzynek( w prawo jadąc od poznania). otóż skręt w lewo do dziećmierowa( a właściwie do do nowego osiedla "owocowe wzgórze") ma już wytyczone miejsce na ślimaka( czy coś podobnego).- trasa dwupasmowa ma być wg tego projektu przedłużona na całości obwodnicy kórnika.- widziałem też informacje o tej przebudowie w letniej "wyborczej" - tylko nie pamiętam nawet w jakim to było miesiącu.pozdr, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts