totti10 05.12.2018 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2018 Witam. Zakupiłem projekt domu https://www.archon.pl/projekty-domow/projekt-dom-w-rododendronach-15-n-ver-2-m1941f90ec7773.W projekcie jest że nad poddaszem jest zabudowa z k-g, ale jest też możliwość zrobienia stropu betonowego. Waszym zdaniem który sposób jest lepszy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 05.12.2018 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2018 Poczytaj tutaj https://forum.muratordom.pl/showthread.php?274817-Skosy-na-poddaszu-lane-czy-GK Ja robię lane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kemotxb 05.12.2018 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2018 Tylko lany żelbetowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
totti10 07.12.2018 16:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2018 Rozmawiałem wczoraj z architektem i odradzał mi robienie stropu lanego. Powiedział że trzeba będzie zrobić dużo zmian w projekcie, przede wszystkim zrobić głębsze i szersze fundamenty i dołożyć jakieś słupy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kemotxb 07.12.2018 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2018 To zmień architekta. Zabudowa K-G to lipa i z tym dopiero jest roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariober 07.12.2018 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2018 Drewniany a najlepiej z belek dwuteowych - super izolacja i duża nośność ! łatwo tanio i bez zmian konstrukcyjnych . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toommm 07.12.2018 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2018 ja zrobiłem lany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wpobu 07.12.2018 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2018 My robimy lane skosy. W poniedziałek zalewamy:D Mogę Ci polecić dobrego projektanta, który za niewielkie pieniądze zrobi adaptację z k-g na betonowe skosy. My na tzw. trumnę zdecydowaliśmy się już na etapie budowy (tj. przy szalowaniu stropu). Bardzo trudno nam było znaleźć projektanta, który ugryzie temat. Tym bardziej, że w naszym rejonie to nie jest popularne rozwiązanie (mazowieckie).. Z mojego punktu widzenia wielu architektów adaptujących nie ma doświadczenia w temacie i dlatego odradzają. O zaletach lanych skosów nie będę się rozpisywać:. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 13.12.2018 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2018 Bardzo trudno nam było znaleźć projektanta, który ugryzie temat. Tym bardziej, że w naszym rejonie to nie jest popularne rozwiązanie (mazowieckie).. Z mojego punktu widzenia wielu architektów adaptujących nie ma doświadczenia w temacie i dlatego odradzają. O zaletach lanych skosów nie będę się rozpisywać:. Znam ten ból. Też buduję w mazowieckim i ilość domów z trumną to mały procent, lub nawet mniej - w okolicy widziałem jeden taki dom Mi projekt robiło biuro z Krakowa, nie mieli problemu z konstruktorem, bo tam 30-40% domów ma lane skosy. A ekipę masz doświadczoną w tej technologii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts