Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Strop z k-g czy betonowy?

Recommended Posts

My robimy lane skosy. W poniedziałek zalewamy:D Mogę Ci polecić dobrego projektanta, który za niewielkie pieniądze zrobi adaptację z k-g na betonowe skosy. My na tzw. trumnę zdecydowaliśmy się już na etapie budowy (tj. przy szalowaniu stropu). Bardzo trudno nam było znaleźć projektanta, który ugryzie temat. Tym bardziej, że w naszym rejonie to nie jest popularne rozwiązanie (mazowieckie).. Z mojego punktu widzenia wielu architektów adaptujących nie ma doświadczenia w temacie i dlatego odradzają. O zaletach lanych skosów nie będę się rozpisywać::D. IMG-71ab237dc32aa1f023d15dd705e689f6-V.jpgIMG-4878a2dd1ca84ca31b1bbb45d87b9991-V.jpgIMG-97c1e2ab82b09e8735c93aa433a6a802-V.jpgIMG-184f32649eb64160bc6fc2e8c176dcc3-V.jpg

Bardzo trudno nam było znaleźć projektanta, który ugryzie temat. Tym bardziej, że w naszym rejonie to nie jest popularne rozwiązanie (mazowieckie).. Z mojego punktu widzenia wielu architektów adaptujących nie ma doświadczenia w temacie i dlatego odradzają. O zaletach lanych skosów nie będę się rozpisywać::D.

Znam ten ból. Też buduję w mazowieckim i ilość domów z trumną to mały procent, lub nawet mniej - w okolicy widziałem jeden taki dom :)

Mi projekt robiło biuro z Krakowa, nie mieli problemu z konstruktorem, bo tam 30-40% domów ma lane skosy.

A ekipę masz doświadczoną w tej technologii?