Marcin 79 06.12.2018 00:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2018 Witam.Mam kocioł 19 kw z podajnikiem ślimakowym na ekogroszek ,ogrzewam nim trzeci rok nowy dom,ocieplony 12 cm styropianu,120 m z poddaszem,zbiornik na wodę 300 l.Drugi rok z rzędu opalam dom węglem 22kj. Proszę o pomoc w ustawieniu sterownika "Iryd" fuzzy Logic z PID. W tej chwili zużywam ok 160 kg na 6 dni.Mam sporo spieków i nie bardzo wiem jak sobie z tym poradzić.Czy jest możliwość zmniejszenia ilości zużytego węgla,? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryzys 06.12.2018 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2018 Mam podobną powierzchnie grzania i takie same docieplenie a grzeję kociołkiem 10kw i w takie dni jak teraz idzie mi około 8-10kg/dobę , zasobnik na 60kg starcza na 6-7 dni, widać że coś musisz zmienić w ustawieniach tylko pytanie czy spala ci dobrze czy masz jakiś opał niespalony czy przesypuje czy masz kopczyk wypukły czy wklęsły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
timon120777 06.12.2018 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2018 podaj ustawienia to będzie wiadomo co zmieniać na razie nie dajesz szansy by Ci pomóc nie ujawniając przyczyn problemu a oczekując jego rozwiązaniazatem ustawienia, jaki kocioł i palnik, i fotki tego co w popielniku oraz jak wygląda kocioł wewnątrz (może syf po źle spalonym opale???) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts