ewon 07.12.2018 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2018 Pozwolę sobie podpiąć się z pytaniem w podobnym temacie.Jeśli podłogówka z podobnie cienką warstwą styropianu, jak u autora wątku, będzie na płycie ale nad piwnicą to czy ułożenie 10 cm styropianu na stropie piwnicy pomoże znacząco zmniejszyć straty ciepła czy niczego w tej kwestii nie zmieni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
killer500 07.12.2018 09:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2018 W garażu nie ogrzewanym 12 cm styro lambda 0.031 w zupełności by wystarczyło ? Przecież to jest garaż więc nie będzie tam tak zimno jak na dworze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
killer500 07.12.2018 11:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2018 z postu wynika że nie ma dylatacji pewnie jest na jednym fundamencie i jedna ściana dokładnie tak jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robos2234 07.12.2018 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2018 miedzy ścianą wystarczy nawet 2-3cm w garażu poniżej 0 nie powinno zejść chyba że coś jest zawalone ja będę dawał albo ogrzewanie ścienne czyli parę pętli ruru rzucę na ścianę zarzuce tynkiem CW i tyle lub parę pętli na podłodze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robos2234 07.12.2018 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2018 a na podłogę u mnie właśnie leży swispoor 0,030 będzie 2x6cm wygląda dobrze i jest ciężki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kemotxb 07.12.2018 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2018 I tyle wystarczy im grubsza warstwa styropianu tym posadzka bardziej chybotliwa. Na taką grubszą warstwę trzeba lać grubiej wylewkę inaczej nie dociśnie dobrze. Ja nie do końca jestem zadowolony z wylewek bo w paru miejscach dudnią ... jakoś trzeba ułożyć rury, pętle itd a to bardzo pogarsza sztywność podkładu i potem dudni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
killer500 08.12.2018 07:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2018 miedzy ścianą wystarczy nawet 2-3cm w garażu poniżej 0 nie powinno zejść chyba że coś jest zawalone ja będę dawał albo ogrzewanie ścienne czyli parę pętli ruru rzucę na ścianę zarzuce tynkiem CW i tyle lub parę pętli na podłodze Jeśli temp spadnie do około 0 a na suficie będzie 12cm styro + 5cm styro na posadzce w pokojach nad garażem czyli razem 17cm to źle nie będzie No chyba że nie mogę tak to liczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts