Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

System reputacji na Forum

Redakcja

Recommended Posts

• Odpowiedzi 159
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Oczywiście, że jest "uznaniowy". A jak sobie inaczej wyobrażasz? Pytający decyduje, czy odpowiadający mu pomógł, i czy na tyle pomógł, że chce mu się kliknąć "po dziękuj".

Oczywiście chodzi Ci o to" podziękuj".Pamiętaj ,że premia uznaniowa na FM nie musi być tą dla wszystkich.Uznajesz ,że odpowiadający pomógł Ci ale bez dodania opisu wiecie to tylko wy.Czy ktoś sprawdza prostokąciki zielone?

Trochę już minęło od wprowadzenia systemu reputacji FM .Nazwę ją pierwsza rocznicą.Czy odważy się ktoś napisać ile wzrosła mu reputacja - punktacja i ewentualnie co zmieniła w jego bytności na FM. ?:)

Czemu ma się odważyć? mnie wzrosła o 134 pkt

Nie wiem czy to dużo czy mało? udzielam odpowiedzi jak umiem i staram się pomagać jak dotąd.

Trochę szkoda bo np nie działa to zapewne tak jakby chcieli organizatorzy - bo nawet jak obserwuję fakt "przyciskania gwiazdki" to przychodzą informację na poczcie , że otrzymałem, a pkt nie przybywa? więc zapewne system albo wymaga dopracowania (bo jeśli ktoś dziękuje nie mając odpowiedniej ilości postów czyli "mocy" :)

A z reguły jest tak , że ktoś się loguje....ma 3-4 posty potem pyta, chce nagrodzić i nic to nie zmienia ....później się rozkręca zadaje coraz więcej pytań i nie może nagrodzić po raz kolejny bo (musi 10 razy innych).

Tak to wygląda :)

Widzę , że przybyła mi kreska bardziej widoczna niż moje online na forum :)Nic to nie zmieni w mojej aktywności i działalności na forum

• Like 1

• 2 weeks później...

I tak chyba właśnie działa ta reputacja :( kolejni "nowi" z forum się logują - co dziwne w tym roku jest nowych użytkowników bardzo dużo:) może ja tylko odnoszę takie wrażenie , a może jednak :)

Otrzymałem 4 (słownie cztery) informacje z podziękowaniami - i żadnego pkt. Jeśli widzę to, to właśnie przez otrzymywaną pocztę.

Otrzymałem 4 (słownie cztery) informacje z podziękowaniami - i żadnego pkt. Jeśli widzę to, to właśnie przez otrzymywaną pocztę.

Punkty zaliczały się od użytkowników, którzy mieli co najmniej 20 postów, przez co około 30% wszystkich podziękowań było za 0 punktów. Ponieważ nie zauważyłem jak do tej pory, przypadków sztucznego nabijania punktów, postanowiłem zlikwidować ten limit. Może on powrócić, jeśli będą nadużycia z tego powodu.

Dziękuję Redakcji

Nie chodzi o to aby ktoś nabijał tych punktów, mnie się chyba tak wydaje, jak widzę niektórzy ukrywają je przed oczami, ja dopisałem do stopki.

Cieszę się , że w ogóle powstał, zmiany w nr postów też przyjazne(dla mnie) jak pisze w wielu watkach to łatwiej znaleźć post , albo całkowicie się od niego odciąć.

Wydaje mi się, że chyba bardziej na forum próbują nam wcisnąć reklamy danych produktów lub usług, sam nie raz już się oszukałem :), niestety jeszcze nie nauczyłem się nie ufać wszystkiemu co czytam, a nie przychodzi niestety to z wiekiem :)

Pozdrawiam