roman.gawryluk123 07.12.2018 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2018 Planuję ocieplić dom na wiosnę, teraz zimą podobno styropian najtańszy więc badam temat, znajomy polecił mi firmę Austrotherm, niestety w sieci znalazłem takie kwiatki, które mnie zmroziły: to z przed jakiegoś już czasu, pomyślałem że to może przypadek, wszedłem na stronę GUNB gdzie są świeże wyniki badań kontroli produktów budowalnych, na dzień dobry znalazłem dwa negatywne wyniki kontroli austrothermu z 2018r: https://www.gunb.gov.pl/probki masakra jakaś, i co tu wybrać, komu wierzyć, myślałem że numery z lat 90 już się skończyły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 07.12.2018 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2018 etixx? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 07.12.2018 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2018 poza tym TR jedynie ponizej, pozostale lepiej niz trzeba w austrotherm... i na podstawie 0,033.. pamietajmy ze 0,033 to zawsze najslabsze epsy z grafitowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
busy_beaver 07.12.2018 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2018 etixx? A co warto wziąć na płytę fundamentową ? Chciałem kupić Austrotherm XPS 035 TOP 30 GK pod i Austrotherm EPS 035 150 na boki płyty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 07.12.2018 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2018 xps 300kPa chyba ze potrzebna inna wytrzymalosc. producent - w sumie bez znaczenia.ale akurat xps austrotherm jest piekielnie drogi. Ursa WoF? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
busy_beaver 07.12.2018 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2018 ale akurat xps austrotherm jest piekielnie drogi. Ursa WoF? cena wynika z jakości czy płaci się za markę. Akurat na jakości w tym przypadku nie chciałbym oszczędzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 08.12.2018 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2018 Przy xps w zasadzie nie ma znaczenia producent. Klasa palności xps e lub f ma olbrzymi wpływ na cenę. Ale ten parametr nie ma znaczenia w przypadku fundamentów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kesmen9t 08.12.2018 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2018 Ja kleje teraz austroherm 0,031 lambad mam odniesienie tylko do styropianów z marketu to różnica jest sporo jeśli chodzi o wygląd samych tych kuleczek i ich ułożenie w austroherm są ściślej ułożone i kilka tylko pojedynczych białych kuleczek na całej płycie się zdarza kleje to na pianko klej. Zastanawiałem się nad izotermem bo był sporo tańszy żeby był dostępny od reki do bym kupił ze 2 paczki i wypróbował sęk w tym że kupuje się w ciemno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stabilo 27.08.2019 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2019 Nie jestem specem od izolacji ale w 2018 na 8 kontroli GUNB asutrotherm miał 7 negatywnych wyników, jaki to jest procent ?? w tym roku 50 % 2 kontrole jedna wtopa. A drodzy w ch.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts