Marikas 13.10.2004 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2004 Mam dość stary, zniszczony (odpryskujący lakier) reagalik na książki - niestety chyba z płyty wiórowej (na pewno nie drewno). Czy coś takiego można pomalować, żeby nadać mu nawet inny kolor? Jeśli tak -to czym? Może macie, jakieś doświadczenia. Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daniel Starzec 13.10.2004 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2004 Ja takie coś malowałem wałkiem farbą akrylową.półmat.Bardzo fajnie wygląda i nie śmierdzi przy malowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magośka 13.10.2004 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2004 Ja malowałam nowe płyty - więc chyba to trochę inna sprawa, ale może moje doświadczenia też sie przydadzą- na razie powierzchnia jest szorstka, bo stolarz dał za mało warstw farby (dulux, emalia satinwood). Malował wałkiem, teraz chyba jeszcze mu powiem, żeby przeszlifował i dał ze dwie warstwy, bo podniosły się tzw włoski, jak mi to ktoś wyjaśnił- ale na starym regaliku, chyba nie będzie problemu. PS. Gdzieś się dowiedziałam potem, że farby duluxa są raczej kiepskie do tego typu zadań - cóż innych nie próbowałam, faktycznie łapią brud, ale pewnie przez te włoski, mam nadzieję, że ten problem zniknie po poprawce.O malowaniu starych mebelków było pisane parę razy w m jak mieszkaniePozdrawiam Gośka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts