Jezier 15.10.2004 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2004 Nikt nie czyta muratora Może ktoś by się zlitował i opublikował tu ten dekalog. Albo wysłał mi na priv aby praw autorskich nie łamać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanula 15.10.2004 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2004 Ja zaznaczyłam te 6 miesięcy, bo im dłużej czytam forum, ty bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że będę budować do końca życia, no jakoś nie mogę pozbyć się marzenia, a kasa nie przychodzi łatwo na Podkarpaciu. (Generalnie w ogóle sama nie przychodzi ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 16.10.2004 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2004 Ale rady -dostosowany wielkością do potrzeb - ja mam duze potrzeby, więc i dom bardzo duzy - prosty - raczej nie bardzo - 6 miesięcy - raczą sobie zartować - tani w eksploatacji - co znaczy tani? - mała, tania działka - no, napewno nie mała, ale pewnie na dzisiejsze ceny to była tania - przyjazny dla środowiska - pewnie nie, przecież mam kominek i w nim palę według mnie te rady- delikatnie mówiąc- są niedopracowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 18.10.2004 06:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2004 Te 6 miesięcy to pewnie wynika z tego, że Redakcja ma niedaleko do pewnego banku, na którym jest nalepa "własne mieszkanie w 7 dni", czy jakoś tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Józia S. 18.10.2004 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2004 a o co chodzi z tym "przyjazny dla środowiska"? (czy np. na dachu nie mam azbestu ) Pewnie o rodzaj ogrzewania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 18.10.2004 09:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2004 Poprosiłem Redakcję o Dekalog, ale gdzieś go wcieło, bo net na to nie wskazuje b był dostępny więc można sobie radośnie potworzyć. Np. przyjazny dla środowiśka:- z odpadów z elektrowni względnie elektrociepłowni,- zamknięty obieg wody (po oczyszczeniu w przygomowej ponownie do czerpni/ jak się goście dowiedzą to nie będzie z nimi problemu),- solary,- kompostowniki,- itd...,itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trach 19.10.2004 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2004 Skreśliłem dom w 6 m-cy, choć i mała działka jest przeciwieństwem tego, czego szukałem (mam 1,018 ha ze świadomego wyboru). Swoją drogą, dobrze o nas jako forumowiczach świadczy, że nikt jak dotąd nie skreślił zgodności z normami (zdroworozsądkowe) i przyjazności dla środowiska (a to już, jak widać z ostatnich postów, może dlatego że nie każdy zrozumiał o co chodzi). Pozdrawiam - Andrzej (Trach) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 19.10.2004 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2004 6 miesięcyOprócz tego co wszyscy napisali, ciekawe jak "zapiąć" to logisytcznie żeby było i tanio i terminowo.Wszystkim wiadomo, że jak znajdziemy tanią hurtownię to spóźniają się z dostawami i odwrotnie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek1719499676 19.10.2004 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2004 6 miesięcy czytałem to w Muratorze, po zastanowieniu stwierdziłem, że ktoś w redakcji się pomylił. Rozumiem - rok, ale 6 miesięcy? Chyba że lobbująszybkie gotyowce pod klucz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KvM 19.10.2004 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2004 a o co chodzi z tym "przyjazny dla środowiska"? (czy np. na dachu nie mam azbestu ) Pewnie o rodzaj ogrzewania. Pewnie zużywający niewielkie ilości energii. ? Druga rzecz - zbudowany z materiałów, które do produkcji nie wymagają degradacji środowiska lub nadmiernie nie wykorzystują surowców nieodnawialnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 14.12.2004 08:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2004 Wyciągam trupa z szafy ponieważ w styczniowym numerze ma być podsumowanie 10 lat programu DOM DOSTĘPNY, a łatwego dostępu do dekalogu owego przez neta jak nima tak nima. No chyba że te 75 PLNów to właśnie za dekalog. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejon 14.12.2004 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2004 Nijak nie moge doszukac sie sensu w tej ankiecie Gdyby nie te 6 miesiecy moznaby z niej wyciagac jakies wnioski. A teraz wynika tylko, ze ponad 40% wybudowalo dom w czasie krotszym niz 6 miesiecy Wyciągam trupa z szafy Masz nosa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 22.12.2004 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2004 hmm...no dobre trup w szafie..... pozycja 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dominik1719499811 23.04.2005 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2005 Powiem szczerze, że z tymi 6 miesiącami to chyba lekka przesada. Przekroczę ten termin co najmniej kilka razy. Zastanawiałem się co prawda czy w ogóle mozliwe jest z punktu widzenia technologii wybudowanie domu w tak krótkim okresie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ori_noko 24.04.2005 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2005 Oczywiście 6 miesięcy ! Można w tym terminie na styk , my z powodów technologicznych zmieściliśmy się w 10 miesiecy, z czego po 6 suszyliśmy dom non stop .. Myśle że ta rada powinna być zamieniona na termin : 12 miesięcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 24.04.2005 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2005 6 m-cy - stosujemy tradycyjne technologie budowania, więc troszkę dłużej to trwa niz dom z klocków. Mała i tania działka - tu też nam nie wyszlo bo działka 1700m2 w centrum miasta. Reszta raczej zgodna z wytycznymi. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lawy 25.04.2005 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2005 6 miesięcy i nie da rady wcześniej Chyba zebym zamówił jedną ekipę od razu pod klucz.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
echo 25.04.2005 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2005 Wg mnie 6 mies jest możliwym i mądrym rozwiązaniem tylko w przypadku budowy z prefabrykatów, itp. Przy tradycyjnej technologii nawet bał bym się tam mieszkać (dobrze jak dom "przezimuje" jedną zimę bez domowników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek33 27.04.2005 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2005 U mnie budowa trwała dluzej niz 6 miesięcy i nie uwazam ze mialo to wpływ na dostenosc lub koszty .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 27.04.2005 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2005 zaszalałam z diałką.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts