Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom  

89 użytkowników zagłosowało

1. 1. Dom

• dopasowany wielko

Recommended Posts

Ale rady :roll:

-dostosowany wielkością do potrzeb - ja mam duze potrzeby, więc i dom bardzo duzy :D

- prosty - raczej nie bardzo 8)

- 6 miesięcy - raczą sobie zartować :o

- tani w eksploatacji - co znaczy tani?

- mała, tania działka - no, napewno nie mała, ale pewnie na dzisiejsze ceny to była tania

- przyjazny dla środowiska - pewnie nie, przecież mam kominek i w nim palę :wink:

według mnie te rady- delikatnie mówiąc- są niedopracowane 8)

Poprosiłem Redakcję o Dekalog, ale gdzieś go wcieło, bo net na to nie wskazuje b był dostępny więc można sobie radośnie potworzyć.

Np. przyjazny dla środowiśka:

- z odpadów z elektrowni względnie elektrociepłowni,

- zamknięty obieg wody (po oczyszczeniu w przygomowej ponownie do czerpni/ jak się goście dowiedzą to nie będzie z nimi problemu),

- solary,

- kompostowniki,

- itd...,itp.

Skreśliłem dom w 6 m-cy, choć i mała działka jest przeciwieństwem tego, czego szukałem (mam 1,018 ha ze świadomego wyboru).

Swoją drogą, dobrze o nas jako forumowiczach świadczy, że nikt jak dotąd nie skreślił zgodności z normami (zdroworozsądkowe) i przyjazności dla środowiska (a to już, jak widać z ostatnich postów, może dlatego że nie każdy zrozumiał o co chodzi).

Pozdrawiam -

Andrzej (Trach)

a o co chodzi z tym "przyjazny dla środowiska"? (czy np. na dachu nie mam azbestu :-? :lol: )

Pewnie o rodzaj ogrzewania.

Pewnie zużywający niewielkie ilości energii. ? Druga rzecz - zbudowany z materiałów, które do produkcji nie wymagają degradacji środowiska lub nadmiernie nie wykorzystują surowców nieodnawialnych.

• 1 month później...
  • 2 weeks później...
  • 4 months później...