byry007 11.12.2018 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2018 (edytowane) Witam. Mam problem z centralą ze wyrzuca na zewnątrz za dużo temp, dzis badałem temperaturę przed rekuperatorem leciało 6.7 C a wylatywało 14 C na zewnątrz wcześniej było też 18 C dziwne że do domu leci 20 C, centrala ma 7 lat juz sterowanie mam tylko procentowe siłą wentylatorów jednocześnie dwóch . Szukam pomocy na innym forum, wcześniej miałem filtr F7 w centrali na wlocie i na wylocie G4 plus na czerpni F7 ale panowie powiedzieli że trzeba zmienić tak jak centrala była przystosowana na G4 wiec tak jest i nadal wylatuję za dużo na zewnątrz dodatkowo centrala wysusza mi powietrze w domu dość ostro. Dziś przemyłem i przepłukałem serce centrali. Jedyny trop to ze wentylator od wyciągu powietrza z domu i wyrzutu na zewnątrz działa za szybko i trzeba go wyhamować tylko jak to zrobić elektronicznie ?? mówili ze kręcenie anemostatami tez nic nie da . Koś pomoże ??co robić Edytowane 11 Grudnia 2018 przez byry007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartus01 11.12.2018 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2018 A co na to producent, czemu nie zgłosisz pytania do serwisu producenta? zaufasz tu komuś na odległość?Strasznie chaotycznie to opisałeś, trzeba trzy razy czytać aby znaleźć w tym sens, sorry. Na stronie sa instalatorzy wymienieni z telefonami może któryś pomoże.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
byry007 11.12.2018 21:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2018 Dzwoniłem do jan gaza kazali po sprawdzać mi na ocznie czy by pass jest otwarty i czy wentylatory razem płynnie pracują, i tak jest lub wysłać całą centrale na sprawdzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JanWerbinski 12.12.2018 05:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2018 Opisz wentylatory i ich sterowanie. Fotki pokaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
byry007 12.12.2018 08:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2018 Jan chyba juz mi pomagasz na grupie wentylacja z odzyskiem ciepła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JanWerbinski 12.12.2018 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2018 To są jakieś tanie wentylatory nie EC. Nie da się tego wyrzucić i wstawić komutowane elektronicznie jak EBM Papst? Różnica w kosztach energii je spłaci.Jeśli nie to musisz dorobić osobne sterowanie do każdego i ustawiać je niezależnie.Rozwiązanie tymczasowe i nieładne to zwiększenie oporu powietrza wyrzucanego np. przez zasłonięcie części przekroju rury na wyrzutni. Wrzuć tam jakąś szmatę i zobacz co będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
byry007 12.12.2018 13:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2018 Wentylatory sa z tej firmy https://sklep.wentylatory-online.pl/pl/p/G2E-180-EH03-01-EBM-PAPST-promieniowy/680?gclid=Cj0KCQiA3b3gBRDAARIsAL6D-N_WljzescwRehanWn0DdvG-t0giW17xTeMC1DHy-Vp1pd_kVeBTW9kaAqr0EALw_wcB&fbclid=IwAR1Xj0Beuy9eVbrGxoBKMzdJvP6XxMctHRP18d30YKkmF9LMXZLWuqaLymI Sterownik od środka tak wygląda zastanawiam się czy jak odłączę kabel 3 i bedzie działać jeden wentylator ?? na 1 masa 2 jeden wentylator a 3 drugi ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JanWerbinski 12.12.2018 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2018 One są sterowane napięciem 0-10V czy inaczej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
byry007 13.12.2018 10:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2018 Nie wiem jak to sprawdzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts