piotrek88 11.12.2018 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2018 (edytowane) Witam. Zrobiłem instalację CO w garażu ze starego pieca, podłączyłem to w ten sposób Mam to lekko przerobić, pompę zamontować poziomo i zlikwidować ten odpowietrznik. Tylko myślę nad naczyniem, czy nie dać go na powrót?, chodzi mi o to że pompka jak pracuje na 1 biegu jest ok, ale na wyższych biegach szczególnie na 3cim, słychać bulgotanie, jakby robiło podciśnienie w naczyniu ? Chodzi mi o to czy pompka będzie miała lepszą wydajność jeśli naczynie będzie na powrocie ? Gdy popracuje dłużej na 2 biegu to jakby bulgotanie w naczyniu ustępuje, ale już między 2 a 3cim biegiem raczej woda pompowana jest z taką samą prędkością, odnoszę wrażenie że przy 3cim biegu wydajność jest gorsza niż na 2gim. Czy ten schemat jest poprawny, czy ta wysokość między piecem a naczyniem (1m) jest wystarczająca ? Czy coś zmieni jeśli naczynie dam na powrót ? Czy będzie równie bezpiecznie jak teraz w przypadku zagotowania, i gdzie ta para pójdzie? powrotem ? Pozdrawiam Z góry dziękuję za pomoc. Edytowane 11 Grudnia 2018 przez piotrek88 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts