Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Problem z kostką - rysy na nawierzchni

Recommended Posts

Witajcie, proszę o fachową poradę. Po ułożeniu kostki brukowej Symfonia perła stalowo-srebrna Bruk-Betu powstały liczne rysy i zarysowania. Wygląda to fatalnie, nawet po kołach samochodu osobowego (skręt kół) wyciera się srebrna warstwa kostki.

Zdjęcia przesyłam w załączniku. Kostka w punkcie sprzedaży przeznaczona jest do pojazdów 3,5 tony.

Dziwnie to wygląda, po skręcie kół auta - zostały ciemne rysy. :(

Przy ścianie domu wygląda rewelacyjnie, gładka, błyszcząca, tak jak powinna wyglądać.

Kostki na paletach były przesypane granulatem, problem pojawił się po ułożeniu kostki.

Mogę wstawić więcej zdjęć, ale to pewnie dopiero w weekend albo wieczorem z latarką :yes:

Pozdrawiam, Maja

IMG_20181117_142934-1024x1365.jpg

Przechwytywanie.jpg

IMG_20181117_142907-768x1024.jpg

IMG_20181117_142929-1024x768.jpg

Dla mnie kostka betonowa to zawsze tylko kostka BETONOWA. Można dodawać różne dodatki kolorystyczne, wykończeniowe, ale finalnie produkt narażony na warunki atmosferyczne i eksploatacje mechaniczną (jak np. przejazd autem) będzie się "zużywał". Tutaj akurat moim zdaniem tragedii nie ma, aczkolwiek można dopytać sprzedawcy lub producenta czy tego typu uszkodzenia mieszczą się w specyfikacji produktu.

Prawdopodobnie dopiero po zimie będzie widać no ile wierzchnia warstwa jest trwała.