Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam,

dostałem wycenę okien 3 szybowych 5 i 7 komorwych firmy drutex IGLO ENERGY, różnica 2500 zł

warto dołożyć i wziąc te 7 komorowe ? różnica UW od 0,10 do 0,13 W/m2k porównując te same okna,

Ja bym sugerował rozejrzeć się trochę szerzej po rynku okiennym i poczytać opinie na temat różnych producentów...

Ja bym sugerował rozejrzeć się trochę szerzej po rynku okiennym i poczytać opinie na temat różnych producentów...

ja bym proponowal nie ufac temu co sie czyta w necie, tak samo reklamom. Wiekszosc opinii pisana jest przez naganiaczy.

Kupilem Vetrexy drogie do domu - rozczarowanie. Do mieszkania w tym roku zakupilem juz Drutex-y, w sumie moglem jeszcze tansze wziac z lokalnej fabryki, ale mialem z nimi pewne nieporozumienie, zaznaczam ze okna biale bez okleiny. Okna rozwierno uchylne, z tzw. ciepla ramka, dwuszybowe.

ja bym proponowal nie ufac temu co sie czyta w necie, tak samo reklamom. Wiekszosc opinii pisana jest przez naganiaczy.

Kupilem Vetrexy drogie do domu - rozczarowanie. Do mieszkania w tym roku zakupilem juz Drutex-y, w sumie moglem jeszcze tansze wziac z lokalnej fabryki, ale mialem z nimi pewne nieporozumienie, zaznaczam ze okna biale bez okleiny. Okna rozwierno uchylne, z tzw. ciepla ramka, dwuszybowe.

Możesz mi wierzyć lub nie ale akurat moje zdanie nie jest wyrobione na podstawie opinii z internetu:rolleyes:

Kompletnie nie zgadzam się z Twoją opinią. Być może pod określeniem "naganiacze" masz na myśli nie płatnych spamerów (bo tych na tym forum kasujemy bez wyjątków) a ludzi, którzy zajmują się zawodowo stolarką. Trudno, by fachowcy żyjący ze swojej pracy nie byli przekonani do swoich wyborów i proponowali klientom, to co uważają za złe.

A co do Twojego zawodu - może po prostu wystarczy zgłosić reklamację, bo chyba mówiłeś że tego jeszcze nie zrobiłeś?

Wymagasz więcej od okna? Okna Premium Vetrex V90+ to najlepszy wybór! Doskonałe parametry techniczne w połączeniu z nowoczesnym wyglądem – tak można by podsumować okno Vetrex V90+!

Okno to aż trzykrotnie zdobyło tytuł „Jakość Roku”. Przeszło najbardziej wymagający test wytrzymałości określający przy tym właściwości użytkowe – Badania Pro Quality.

Na poczatku przez te okna wialo tak, ze bylo slychac swist, a w domu ogolny chlod. Takie nowe okna otrzymalem i to jest fakt.

Chyba to nie jest ta sama jakosc z opisu ?

To w końcu zgłosisz tą reklamację czy będziesz tylko zrzędził?

dla Twojej wiadomosci: raz zglaszalem, przyjechal montazysta, podlozyl podkladki w miejscach dociskow, poprawil szczelnosc ale nie wszedzie jak wyszlo na termowizji. Od razu na poczatku jedno okno dotarlo z wada (mechanizm), serwis przyjechal i naprawil.

Ale tak zglosze jeszcze raz. Czy kupujesz cos nowego nie najtanszego i od razu chcesz biegac do serwisu, bo ma wade ?

Co do Drutexow, to rzucily sie od razu w oczy dwie rzeczy : listwy przyszybowe w naroznikach nie schodza sie idealnie, mam wrazenie ze szyby ciemniejsze.

Czy kupujesz cos nowego nie najtanszego i od razu chcesz biegac do serwisu, bo ma wade ?

Pewnie, że nie chcę... Ale co poradzić? Mój znajomy kupił nowy samochód marki premium i jego radość skończyła się po przejechaniu 15km! Przez 2 miesiące jeździł samochodem zastępczym a cała zabawa skończyła się wymianą silnika na nowy.

Pewnie zamiast wymieniać silnik powinien pisać na forum jaki to producent jest "be" a np. taki Matiz kupiony przez sąsiada jest super. Wprawdzie nie zawsze wchodzą biegi, wieje przez uszczelki drzwi a maska się nie domyka. No ale był tani :lol2:

Ten cytowany tekst chyba nie pochodzi z naszego forum? Jeśli tak to proszę o link bo brzmi jak niedozwoloną reklama.

Nie, to ze strony oknotest ;)

bwojtek jak juz w porzednim poscie napisalem, problem raz juz byl zgloszony.

A rozmawiamy o jakosci produktu, a nie serwisu, oraz o tym co w sieci mozna znalezc, poprostu wyrazilem swoj poglad o tym by niekoniecznie sugerowac sie opiniami, gdyz niewiadomo przez kogo sa pisane.

Nie, to ze strony oknotest ;)

Sprawdziłem, to rzeczywiście fragment opisu produktu V90+ zamieszczony przez producenta w "Katalogu produktów". Mogę jedynie potwierdzić, że w Badaniach Pro Quality, w którym poddaliśmy szalenie wymagającym testom okno V90+ zakupione u jednego z dystrybutorów produkt uzyskał bardzo, ale to bardzo dobre wyniki. Nie mniej okna, to wyrób przemysłowy, masowy, o charakterze technicznym, zatem jest zasadnym, by wymagać od niego powtarzalności lecz byłoby nierozsądnym uważać, że w każdym przypadku powtarzalność zostanie osiągnięta. Po to właśnie producenci udzielają gwarancji jakości i po to istnieją przepisy o odpowiedzialności z rękojmi. Jeśli wszystko funkcjonuje, jak należy, cieszmy się z użytkowania, jeśli nie funkcjonuje, korzystajmy ze swoich praw wynikających z indywidualnej lub kodeksowej ochrony.