mlody90x 12.12.2018 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2018 Witam, dostałem wycenę okien 3 szybowych 5 i 7 komorwych firmy drutex IGLO ENERGY, różnica 2500 złwarto dołożyć i wziąc te 7 komorowe ? różnica UW od 0,10 do 0,13 W/m2k porównując te same okna, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 12.12.2018 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2018 Witam, dostałem wycenę okien 3 szybowych 5 i 7 komorwych firmy drutex IGLO ENERGY, różnica 2500 zł warto dołożyć i wziąc te 7 komorowe ? różnica UW od 0,10 do 0,13 W/m2k porównując te same okna, Ja bym sugerował rozejrzeć się trochę szerzej po rynku okiennym i poczytać opinie na temat różnych producentów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 12.12.2018 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2018 Warto użyć wyszukiwarki:Choćby tylko na naszym forum: https://forum.muratordom.pl/showthread.php?81228-DRUTEX-okna-opinie-do%C5%9Bwiadczenia-modelelub szerzej:https://www.google.com/search?q=drutex+opinie&rlz=1C1MSIM_enPL570&oq=drutex+opinie&aqs=chrome..69i57j0l5.4720j0j4&sourceid=chrome&ie=UTF-8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Odysss 14.12.2018 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2018 Ja bym sugerował rozejrzeć się trochę szerzej po rynku okiennym i poczytać opinie na temat różnych producentów... ja bym proponowal nie ufac temu co sie czyta w necie, tak samo reklamom. Wiekszosc opinii pisana jest przez naganiaczy. Kupilem Vetrexy drogie do domu - rozczarowanie. Do mieszkania w tym roku zakupilem juz Drutex-y, w sumie moglem jeszcze tansze wziac z lokalnej fabryki, ale mialem z nimi pewne nieporozumienie, zaznaczam ze okna biale bez okleiny. Okna rozwierno uchylne, z tzw. ciepla ramka, dwuszybowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 14.12.2018 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2018 ja bym proponowal nie ufac temu co sie czyta w necie, tak samo reklamom. Wiekszosc opinii pisana jest przez naganiaczy. Kupilem Vetrexy drogie do domu - rozczarowanie. Do mieszkania w tym roku zakupilem juz Drutex-y, w sumie moglem jeszcze tansze wziac z lokalnej fabryki, ale mialem z nimi pewne nieporozumienie, zaznaczam ze okna biale bez okleiny. Okna rozwierno uchylne, z tzw. ciepla ramka, dwuszybowe. Możesz mi wierzyć lub nie ale akurat moje zdanie nie jest wyrobione na podstawie opinii z internetu:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 15.12.2018 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2018 ja bym proponowal nie ufac temu co sie czyta w necie, tak samo reklamom. Wiekszosc opinii pisana jest przez naganiaczy. Kompletnie nie zgadzam się z Twoją opinią. Być może pod określeniem "naganiacze" masz na myśli nie płatnych spamerów (bo tych na tym forum kasujemy bez wyjątków) a ludzi, którzy zajmują się zawodowo stolarką. Trudno, by fachowcy żyjący ze swojej pracy nie byli przekonani do swoich wyborów i proponowali klientom, to co uważają za złe. A co do Twojego zawodu - może po prostu wystarczy zgłosić reklamację, bo chyba mówiłeś że tego jeszcze nie zrobiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Odysss 15.12.2018 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2018 Wymagasz więcej od okna? Okna Premium Vetrex V90+ to najlepszy wybór! Doskonałe parametry techniczne w połączeniu z nowoczesnym wyglądem – tak można by podsumować okno Vetrex V90+! Okno to aż trzykrotnie zdobyło tytuł „Jakość Roku”. Przeszło najbardziej wymagający test wytrzymałości określający przy tym właściwości użytkowe – Badania Pro Quality. Na poczatku przez te okna wialo tak, ze bylo slychac swist, a w domu ogolny chlod. Takie nowe okna otrzymalem i to jest fakt. Chyba to nie jest ta sama jakosc z opisu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 15.12.2018 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2018 To w końcu zgłosisz tą reklamację czy będziesz tylko zrzędził? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Odysss 15.12.2018 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2018 To w końcu zgłosisz tą reklamację czy będziesz tylko zrzędził? dla Twojej wiadomosci: raz zglaszalem, przyjechal montazysta, podlozyl podkladki w miejscach dociskow, poprawil szczelnosc ale nie wszedzie jak wyszlo na termowizji. Od razu na poczatku jedno okno dotarlo z wada (mechanizm), serwis przyjechal i naprawil. Ale tak zglosze jeszcze raz. Czy kupujesz cos nowego nie najtanszego i od razu chcesz biegac do serwisu, bo ma wade ? Co do Drutexow, to rzucily sie od razu w oczy dwie rzeczy : listwy przyszybowe w naroznikach nie schodza sie idealnie, mam wrazenie ze szyby ciemniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 15.12.2018 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2018 Ten cytowany tekst chyba nie pochodzi z naszego forum? Jeśli tak to proszę o link bo brzmi jak niedozwoloną reklama. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 15.12.2018 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2018 Czy kupujesz cos nowego nie najtanszego i od razu chcesz biegac do serwisu, bo ma wade ? Pewnie, że nie chcę... Ale co poradzić? Mój znajomy kupił nowy samochód marki premium i jego radość skończyła się po przejechaniu 15km! Przez 2 miesiące jeździł samochodem zastępczym a cała zabawa skończyła się wymianą silnika na nowy. Pewnie zamiast wymieniać silnik powinien pisać na forum jaki to producent jest "be" a np. taki Matiz kupiony przez sąsiada jest super. Wprawdzie nie zawsze wchodzą biegi, wieje przez uszczelki drzwi a maska się nie domyka. No ale był tani Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Odysss 15.12.2018 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2018 Ten cytowany tekst chyba nie pochodzi z naszego forum? Jeśli tak to proszę o link bo brzmi jak niedozwoloną reklama. Nie, to ze strony oknotest bwojtek jak juz w porzednim poscie napisalem, problem raz juz byl zgloszony. A rozmawiamy o jakosci produktu, a nie serwisu, oraz o tym co w sieci mozna znalezc, poprostu wyrazilem swoj poglad o tym by niekoniecznie sugerowac sie opiniami, gdyz niewiadomo przez kogo sa pisane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlody90x 15.12.2018 19:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2018 Ja bym sugerował rozejrzeć się trochę szerzej po rynku okiennym i poczytać opinie na temat różnych producentów... rozgladalem sie uwież, oknoplast ze swoimi super rabatami i promocjami 6 tysięcy drozej za 3 szybowe i 7 komorowe ..... inne firmy w granicach 3-4 tyś drożej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 16.12.2018 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2018 rozgladalem sie uwież, oknoplast ze swoimi super rabatami i promocjami 6 tysięcy drozej za 3 szybowe i 7 komorowe ..... inne firmy w granicach 3-4 tyś drożej No to skoro jedynym istotnym "parametrem" jest cena zakupu to bierze w ciemno! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T12345T 16.12.2018 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2018 Nie, to ze strony oknotest Sprawdziłem, to rzeczywiście fragment opisu produktu V90+ zamieszczony przez producenta w "Katalogu produktów". Mogę jedynie potwierdzić, że w Badaniach Pro Quality, w którym poddaliśmy szalenie wymagającym testom okno V90+ zakupione u jednego z dystrybutorów produkt uzyskał bardzo, ale to bardzo dobre wyniki. Nie mniej okna, to wyrób przemysłowy, masowy, o charakterze technicznym, zatem jest zasadnym, by wymagać od niego powtarzalności lecz byłoby nierozsądnym uważać, że w każdym przypadku powtarzalność zostanie osiągnięta. Po to właśnie producenci udzielają gwarancji jakości i po to istnieją przepisy o odpowiedzialności z rękojmi. Jeśli wszystko funkcjonuje, jak należy, cieszmy się z użytkowania, jeśli nie funkcjonuje, korzystajmy ze swoich praw wynikających z indywidualnej lub kodeksowej ochrony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 16.12.2018 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2018 No to skoro jedynym istotnym "parametrem" jest cena zakupu to bierze w ciemno! Trafna uwaga Ą wydawało się że Forum czegoś inwestorów nauczy CCC wiecznie żywe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlody90x 16.12.2018 13:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2018 Trafna uwaga Ą wydawało się że Forum czegoś inwestorów nauczy CCC wiecznie żywe parametry i opinie też lepsze w drutexie. cena nie gra roli. szukam coś znanego i sprawdzonego. w woj lubelskim tylko te 2 firmy biorę pod uwage Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 16.12.2018 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2018 Ciekawe... bardzo ciekawe....A gdzie to tak wszystko lepsze poza cena ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlody90x 16.12.2018 18:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2018 Ciekawe... bardzo ciekawe....A gdzie to tak wszystko lepsze poza cena ? a choćby współczynnik przenikalności ciepla w tym samym oknie. 1.2 vs 0.96 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dom przy Przyjemnej 16.12.2018 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2018 (edytowane) . Edytowane 5 Grudnia 2021 przez Dom przy Przyjemnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts