2jacek2 07.01.2019 21:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2019 Dużo mi wyjaśniliście. To może małe podsumowanko co ma powiedzieć elektrykowi żeby zrozumiał i żebym mu czegoś nie :- skrętka w każdym gnazdku połączona w topologię pierścienia- głębokie gniazdkaNa coś jeszcze powinienem uczulić elektryka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elontro 07.01.2019 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2019 Żebym to ja potrafił dokładnie powiedzieć Ale wydaje mi się, że chodzi np. o taki przypadek gdzie jednym punktem świetlnym sterują dwa włączniki - jeden zwykły, drugi sensoryczny gdzie ikona po włączeniu punktu podświetla się nam. I jak na tym zwykłym włącznikiem włączymy ten punkt, to na tym drugim ikona nam się nie podświetli. Jest też możliwość, że ja coś źle zrozumiałem. Jedyny przypadek, jaki mi przychodzi do głowy to kilka włączników steruje pojedynczymi obwodami i do tego jeden wyłącza wszystkie obwody. Po wyłączeniu wszystkiego te, które sterują pojedynczymi obwodami "nie wiedzą", że światło jest zgaszone. Ale taki przypadek wynika tylko i wyłącznie z niewiedzy integratora! Jednak czasami zdarzają się takie instalacje, bo nie każdy wie, jak to poprawnie konfigurować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 07.01.2019 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2019 A w przypadku, który opisałem, to nie wystąpi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elontro 07.01.2019 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2019 A w przypadku, który opisałem, to nie wystąpi? Nie jest to zależne od rodzaju aktorów (dopuszkowe lub na szynę). Więc równie dobrze może wystąpić w każdej instalacji, ale tylko z powodu złej konfiguracji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts