Gość Liotrek Pesiak 13.12.2018 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2018 Dzień dobry. Wymieniam w mieszkaniu rolety okienne, a więc i przy okazji osłonki na zawiasy (a raczej to, co z nich zostało^^). Niestety, odczytanie, iż osłonki są firmy FEWB nic mi nie dało, ponieważ producent ten zmienił nazwę i nie byłem w stanie znaleźć odpowiednich produktów :/ Czy znajdzie się tutaj ktoś, kto będzie w stanie chociaż spróbować podać mi modele zastępcze, jeśli prześlę ( dopiero po 20:00 :/ ) zdjęcia tych elementów wraz z poglądowymi wymiarami? Z góry dziękuję za pomoc! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 13.12.2018 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2018 Oj mam obawy, że Twoje oczekiwania nie zostaną spełnione. Zdjęcie zwymiarowanych osłonek nie jest artykuł pierwszej potrzeby i nawet sklepy on line go nie mają. Pomóż - może Ty wrzuć fotkę tego co masz.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Liotrek Pesiak 13.12.2018 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2018 (edytowane) Jak tak teraz pomierzyłem i zapisałem, to nie wiem, czy przypadkiem nie widziałem gdzieś podobnych... Jednak nie zaszkodzi podzielić się tym- może rozwiązując mój problem pomożemy jeszcze komuś Edit: Oczywiście w moich wymiarach może być ~1mm różnicy ze względu na fakt, iż mierzę metrówką Edytowane 13 Grudnia 2018 przez Liotrek Pesiak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IVO333 13.12.2018 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2018 Stary Złotów, myślę że nie do kupienia, od wielu lat nie spotkałem. Z zastępowaniem osłonek innymi jest problem bo muszą dokładnie pasować żeby nie spadały i podmiana między systemami nie wychodzi. Jedynie osłonka przy której jest wymiar 81mm może dać się zastąpić inną, jaką nie wiem bo nie próbowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Liotrek Pesiak 13.12.2018 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2018 Dziękuję za opinię W razie, gdyby ktoś mógł rzucić nowe światło na moją sprawę, byłbym wdzięczny, a nawet bardzo^^ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Liotrek Pesiak 20.12.2018 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2018 Skontaktowałem się z producentem- tak, jak wspomniał IVO33, produkt ten nie jest już dostępny i nie potrafią podać mi zamiennika dla niego. Jeżeli jednak ktoś lubi dokonywać niemożliwego i natknąłby się na osłonki na zawiasy okienne, które przypominałyby te z moich zdjęć załączonych powyżej, to bardzo proszę o kontakt- nie zaszkodzi spróbować Z góry dziękuję & pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lopiola 22.12.2018 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2018 Ja takie stare, obecnie niedostępne osłonki pomalowałem sprayem na kolor starozłoty, a klamki wymieniłem też na starozłoty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Liotrek Pesiak 22.12.2018 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2018 Haha, jest to jakieś rozwiązanie, dziękuję za wkład w temat Niestety, nie wszędzie mam komplet. Nie przeszkadzało mi to aż do teraz, tj. do momentu zamontowania nowych rolet :/ Tak czy inaczej potrzebuję jeśli nie nowych, to chociaż pełnych zestawów pasujących osłonek :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts