Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Osłonki na zawiasy okienne

Gość Liotrek Pesiak

Recommended Posts

Gość Liotrek Pesiak

Dzień dobry.

Wymieniam w mieszkaniu rolety okienne, a więc i przy okazji osłonki na zawiasy (a raczej to, co z nich zostało^^).

Niestety, odczytanie, iż osłonki są firmy FEWB nic mi nie dało, ponieważ producent ten zmienił nazwę i nie byłem w stanie znaleźć odpowiednich produktów :/

Czy znajdzie się tutaj ktoś, kto będzie w stanie chociaż spróbować podać mi modele zastępcze, jeśli prześlę ( dopiero po 20:00 :/ ) zdjęcia tych elementów wraz z poglądowymi wymiarami?

Z góry dziękuję za pomoc!

Pozdrawiam :)

Oj mam obawy, że Twoje oczekiwania nie zostaną spełnione. Zdjęcie zwymiarowanych osłonek nie jest artykuł pierwszej potrzeby i nawet sklepy on line go nie mają.

Pomóż - może Ty wrzuć fotkę tego co masz..

Gość Liotrek Pesiak

Osłonki 1.jpg

Osłonki 2.jpg

Osłonki 3.jpg

Jak tak teraz pomierzyłem i zapisałem, to nie wiem, czy przypadkiem nie widziałem gdzieś podobnych... Jednak nie zaszkodzi podzielić się tym- może rozwiązując mój problem pomożemy jeszcze komuś :)

Edit:

Oczywiście w moich wymiarach może być ~1mm różnicy ze względu na fakt, iż mierzę metrówką :)

Edytowane przez Liotrek Pesiak

Stary Złotów, myślę że nie do kupienia, od wielu lat nie spotkałem. Z zastępowaniem osłonek innymi jest problem bo muszą dokładnie pasować żeby nie spadały i podmiana między systemami nie wychodzi. Jedynie osłonka przy której jest wymiar 81mm może dać się zastąpić inną, jaką nie wiem bo nie próbowałem.

Gość Liotrek Pesiak

Skontaktowałem się z producentem- tak, jak wspomniał IVO33, produkt ten nie jest już dostępny i nie potrafią podać mi zamiennika dla niego.

Jeżeli jednak ktoś lubi dokonywać niemożliwego i natknąłby się na osłonki na zawiasy okienne, które przypominałyby te z moich zdjęć załączonych powyżej, to bardzo proszę o kontakt- nie zaszkodzi spróbować ;)

Z góry dziękuję & pozdrawiam!

Gość Liotrek Pesiak

Haha, jest to jakieś rozwiązanie, dziękuję za wkład w temat ;)

Niestety, nie wszędzie mam komplet. Nie przeszkadzało mi to aż do teraz, tj. do momentu zamontowania nowych rolet :/

Tak czy inaczej potrzebuję jeśli nie nowych, to chociaż pełnych zestawów pasujących osłonek :/