izat 13.10.2004 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2004 jak dla mnie dach dwuspadowy "goły" to stodoła tylko ta ze strzechą jest the best, druga do niczego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matth 14.10.2004 02:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2004 mój owszem wygląda jak stodoła ale taka dziwna - z oknami i z elewacją z klikieru ba, nawet jak stodoła z kurnikiem, bo obok stoi garaż też z dachem dwuspadowy Mieczu wytlumacz mi prosze czemu zdecydowales sie na blache ,na tak piekny dom.Przepraszam za porownanie ale dla mnie to wyglada tak jakby piekna kobieta w pieknym stroju zalozyla na glowe beret PS.Nie obraz sie stary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DwM 14.10.2004 03:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2004 Tez buduje stodole-Dom w Maciejkach. Nie moglem sie przekonac, ale wizyta na pietrze niewykonczonej Manueli zmienila moje poglady 100%.Co do blachy w tym pieknym domu to zauwazylem, ze nie imituje ona dachowki. Wydaje mi sie, ze tak mialo byc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
walerian35 14.10.2004 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2004 Też mam dach dwuspadowy i uważam taka architekturę za elegancką. Przy okazji może ktoś mi wytłumaczy czy domy typu dworek są piekne czy tylko obrazują kompleksy inwestorów ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieczotronix 14.10.2004 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2004 Mieczu wytlumacz mi prosze czemu zdecydowales sie na blache ,na tak piekny dom.Przepraszam za porownanie ale dla mnie to wyglada tak jakby piekna kobieta w pieknym stroju zalozyla na glowe beret kobiety w beretach w pewnych kręgach są cenne i poszukiwane http://www.allposters.com/IMAGES/ISI/Y778.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mww 14.10.2004 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2004 ...Udało nam się (naszym zdaniem) znacznie, a nawet całkowicie polepszyć proporcje, dokładając niewielkie połacie (?) z boków na elewacjach szczytowych (?) ( wstyd tyle miesięcy lektury forum, muratora i innych takich, a słownictwo fachowe nieprzyswojone )... Te "niewielkie połacie" to naczółki. << Dzięki!!! Jak to dobrze wiedzieć jak się nazywa to co się ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 14.10.2004 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2004 By było ciekawiej, to moi znajomi zamieszkali w adoptowanej na dom mieszkalny stodole. Z zewnątrz nic specjalnego ale w środku całkiem, całkiem sympatycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 14.10.2004 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2004 U mnie też będzie dach dwuspadowy, ale dom na planie litery "L". Czy stodoła, czy nie, okaże się (jak dobrze pójdzie) gdzieś koło lipca 2005 ) Wielospadowy dach może i pikny jest, ale ja muszę mieć jak najbardziej uzytkowe poddasze A w "dworeckach" czesto ścianka kolankowa wychodzi na wysokosci 20cm BabaB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Snowdwarf 14.10.2004 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2004 mój owszem wygląda jak stodoła ale taka dziwna - z oknami i z elewacją z klikieru ba, nawet jak stodoła z kurnikiem, bo obok stoi garaż też z dachem dwuspadowym http://strony.aster.pl/mieczotronix/dum/r-DSC05542.jpg hej mieczu jak sie zakończyla sprawa z blachami rautaruuki???? - bo nie jestem na bieżąco - na zdjęciu widze że jest OK - ale jak sie sprawa skonczyla polecialy "rautaruukowskie" glowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marbo 14.10.2004 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2004 "Stodoła" to coś wielce nobilitującego chyba, bo pchają się do tego miana nawet z lukarnami, że o jaskółkach i dachach wielopołaciowych na rzucie L nie wspomnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jankes 14.10.2004 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2004 mój owszem wygląda jak stodoła ale taka dziwna - z oknami i z elewacją z klikieru ba, nawet jak stodoła z kurnikiem, bo obok stoi garaż też z dachem dwuspadowym http://strony.aster.pl/mieczotronix/dum/r-DSC05542.jpg Mieczu! A moze bys tak updatowal dziennik budowy? Gdzie sa zdjecia i opisy? No i czy juz mieszkasz? Pozdrawiam Jankes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacekde 14.10.2004 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2004 Doma dobrze zaprojektowany nie wyglada jak stodoła. Stodołę robia już sami inwestorzy swoimi odstępstwami od projektu. Widziałę juz duzo takich. podniesienie ściany kolankowej, Prostowanie uskoków. Parę drobnych poprawek może ujemnie wpłynać na wyglad domu. zastanówcie sie wiec czy warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 14.10.2004 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2004 Hanulamasz najpiękniejszą stodołe, jaką widziałam.Uwielbiam takie stodoły,koniecznie z gankami (wiatrołapem) i okiennicami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 14.10.2004 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2004 "Stodoła" to coś wielce nobilitującego chyba, bo pchają się do tego miana nawet z lukarnami, że o jaskółkach i dachach wielopołaciowych na rzucie L nie wspomnę. Widocznie coraz wiecej osób odkrywa, że prostota nobilituje Faktycznie, jak by się czepiać, to mój dach jest wielopołaciowy, ale jednak prosty w formie, bez udziwnień, to się dopisałam do "stodołowców" Bo mi chodziło o taki charakter domu BabaB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adrian 14.10.2004 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2004 (...) Mieczu wytlumacz mi prosze czemu zdecydowales sie na blache ,na tak piekny dom.Przepraszam za porownanie ale dla mnie to wyglada tak jakby piekna kobieta w pieknym stroju zalozyla na glowe beret PS.Nie obraz sie stary A wg mnie w tym akurat przypadku taka blacha (nie udająca dachówki) bardzo dobrze pasuje do wyglądu domu. To nie jest tradycyjna bryła. Nie wszędzie gliniana dachówka pasuje - tutaj by nie pasowała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieczotronix 14.10.2004 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2004 hej mieczu jak sie zakończyla sprawa z blachami rautaruuki???? - bo nie jestem na bieżąco - na zdjęciu widze że jest OK - ale jak sie sprawa skonczyla polecialy "rautaruukowskie" glowy? nie wiem co poleciało w rautaruukki bo w końcu tam nie pracuję blachę położyli jak-cię-mogę. Pod jednym kątem wygląda lepiej, pod innym gorzej. Jeśli chodzi o 'lecenie' to ostatnio leci mi woda z rynny (w słoneczny dzień) kapie sobie kap kap kap tuż przed drzwiami wejściowymi, więc chyba rynna ma zły spadek i stoi w niej woda. Będę próbował reklamację wykonać (mam 3 lata gwarancji na montaż). Zobaczymy co się będzie działo. Gdzie sa zdjecia i opisy? Jak klikniesz na zdjęciu tym, które tu umieściłem to przejdziesz do wątku w "galerii domów formumowiczów" przewiń trochę do góry i na poprzednią stronę -tam jest troche zdjęć No i czy juz mieszkasz? Nie, ale chwila ta jest już blisko. Pozostały mi do zrobienia: parkiety, drzwi wewnętrzne + telefon. Gdy tylko będę miał telefon i parkiety, to już się mogę wprowadzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommco 14.10.2004 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2004 Mój, nie da się ukryć, trochę stodołę przypomina. Ale wydaje mi się, że i tak nie jest taki najgorszy...może to tak, że każdy swój ogon chwali...czy jak to było Od frontu: http://www.wydawnictwo.murator.pl/domy_forum/Tommco/Tommco1.jpg http://foto.onet.pl/upload/19/24/_331639_n.jpg Z tyłu: http://www.wydawnictwo.murator.pl/domy_forum/Tommco/Tommco4.jpg Pozdrawiam T. PS. Za to był finansowo do udźwinięcia przez moją rodzinę. Znam domy, gdzie sam dach kosztował więcej niż stan surowy zamknięty tego. A powierzchnią wcale nie większe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honorata 14.10.2004 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2004 ja też buduję stodołę, projekt Tina z archipelagu, po pierwsze prosta architektura dwuspadowych dachów (Skandynawia, Niemcy) najbardziej mi się podoba, po drugie buduję dla siebie -a więc prosto i funkcjonalnie, a nie na pokaz, zadnych lukarn, wiezyczek, balkoników, naczółków -niepotrzebne koszty, a czy dach wielopołaciowy jest ładniejszy to rzecz gustu, dla mnie nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 14.10.2004 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2004 Honorata, według Ciebie lukarny i balkony buduje się na pokaz??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 14.10.2004 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2004 O urodzie domu w dużym stopniu decyduje otoczenie - ogród, rośliny, urządzenie.Poza tym domek z dwuspadowym dachem to taki domek z dziecięcych rysunków - synonim domku, ciepła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts