Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

czy dom z dachem dwuspadowym to "stodoła"

Recommended Posts

• Odpowiedzi 175
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Wydłuż dach wzdłóż kalenicy o ok 70cm na stronę.

W jakim programie robi się takie projekty?

nie jestem przekonany czy to wydłużenie wyjdzie na korzyść. co do programu muszę spytac architekta, który robił dla mnie te wizualizacje

Dominik moim zdaniem Twoja"stodola" :D ma fajne proporcje i nic bym tu nie zmieniala. Udany projekt.

Mam tylko pytanie;czy niezmotoryzowani domownicy lub goscie tez musza przebyc droge od podjazdu i po schodach, czy jest druga furtka na poziomie wejscia do domu i blizej niego?(ale sadze, ze o tym tez pomysleliscie). Powodzenia w realizacji inwestycji !

Pokazujecie tu świetne stodoły ale moja jest wzorcowa :) stanie pod szczecinem- oczekuję na pozwolenie.

Jak na modernizm to faktycznie jest fajna, ale ogólnie to obce mi są te

klimaty. Osobnym tematem jest zaś otoczenie, w którym stanie ten domek. Oby nie były to twory pseudodworkowate.

Dominik74, też jestem ze Szczecina. Gdzie się budujesz?

A ja właśnie szukam projektu jakiejś ładnej, nie za dużej stodoły :D

I nie mogę znaleść idealnej... :roll:

Tak swoją drogą czy "Dom pod jemiołą 3" z Archon-u nie wydaje się zbyt szeroki, zbyt 'stodołowaty'?

http://archon.pl/index.php?act=12&sid=m41b9a1a8891ab&intra=e69d07723056ab3a223afb924c8930a4&crc=3396d7101c8db26b5d960567bd4018a6&lang=pl

• 2 weeks później...
Bardzo ladna stodola to z katalogu domy piekne i proste W11 . Bylam prawie zdecydowana na ten projekt , ale zmienilam zdanie chyba ostatecznie na cos innego z pracowni BODUCH.Taki dach ma chyba jeszcze jedna zalete jest prostszy w wykonaniu , to i pewnie tanszy.

Bardzo ladna stodola to z katalogu domy piekne i proste W11 . Bylam prawie zdecydowana na ten projekt , ale zmienilam zdanie chyba ostatecznie na cos innego z pracowni BODUCH.Taki dach ma chyba jeszcze jedna zalete jest prostszy w wykonaniu , to i pewnie tanszy.

Może by tak linka jakiegoś?

Ja wychodzę z takiego założenia – buduję dom dla siebie a nie dla innych. Wiec, co mi tam co inny powiedzą. Jakbym chciała aby mój domek podobał się wszystkim, to nigdy bym go nie zbudowała bo zawsze by się znalazł ktoś komu się cos nie podoba...

A widzisz tutaj w Forum jest dużo domów z dachem dwuspadowym i są to całkiem ładne domy. Nie tylko dach się liczy, ważne aby całość się jakoś układała do kupy...

Nawet z prawdziwej stodoly mozna zrobic fajny domek.

http://www.album.com.pl/kwr4612/130420.jpg

Zgadza sie. Bardzo ladny klimat ma ta stodolka. Z wyczuciem stylu.

Jesli otoczenie jest rownie fajne, podobalby mi sie taki dom-zwlaszcza na lato.(+conajmniej para koni w tle,a moze nawet stadnina i bezkresne laki i lasy :D )