cyla 23.02.2006 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2006 Ja też zaczynam stawiać stodołę na wiosnę,ale taką z wypasem zwanym dalej wykuszem. Chaber2 z Archetonu http://www.archeton.pl/index.aspx Stodoły są OK! pozdrawiam cyla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
androzek 02.03.2006 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2006 Na dniach kupuję projekt "delikatny" C131 z Muratora.Dach dwuspadowy to mini-max - czyli minimum nakładów i maksymalna powierzchnia.Dach dwuspadowy to odwieczna mądrość poprzednich pokoleń i ekonomia.Nie interesuje mnie co inni powiedzą.Skromna formę wynagrodzę sobie w środku.Prostota,funkcjonalność i ekonomia.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
everyday 02.03.2006 23:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2006 Dach dwuspadowy to odwieczna mšdroć poprzednich pokoleń i ekonomia.Nie interesuje mnie co inni powiedzš.Skromna formę wynagrodzę sobie w rodku.Prostota,funkcjonalnoć i ekonomia.... prawda, dlatego Niemcy budujš "stodoły", choć sš od nas wiele, wiele bogatsi Proste, eleganckie, z dobrze dowietlonym i ustawnym poddaszem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 03.03.2006 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2006 Dach dwuspadowy to odwieczna mšdroć poprzednich pokoleń i ekonomia.Nie interesuje mnie co inni powiedzš.Skromna formę wynagrodzę sobie w rodku.Prostota,funkcjonalnoć i ekonomia.... prawda, dlatego Niemcy budujš "stodoły", choć sš od nas wiele, wiele bogatsi Proste, eleganckie, z dobrze dowietlonym i ustawnym poddaszem. Nie tylko niemcy, cały zachodni świat w większości buduje stodoły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 03.03.2006 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2006 A ja będę miała najpiękniejszą stodołe na swiecie, bo moją Jeszcze nie tak dawno nie marzyłam nawet o własnym mieszkaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolaj1 05.03.2006 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2006 Stodoły i stodółki są THE BEST !!!! Zapisuję się do klubu miłośników !!!! Pozdrówka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 08.03.2006 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2006 Potwierdzam Szczęśliwa posiadaczka stodółki, tudzież - jak to już raz usłyszałam - domu o trudnej urodzie Pozdrowienia A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabriela 08.03.2006 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2006 Przylaczam sie do klubu, nasze dwuspadowe sa stodolami, a innej urody " barakami". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 09.03.2006 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2006 Ja też melduję sie w KLUBIE Jako miłosnik, budowniczy i ostatecznie mieszkaniec Pozdrawiam http://www.ciepledomy.pl/12866.xml?filter=gold_10&page=1 Nasz domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 15.03.2006 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2006 Zapisuję się do " klubu budujących stodoły " i przedstawiam moją Kometę http://www.studioatrium.pl/res/090/duz_3.jpg http://www.studioatrium.pl/res/090/duz_0.jpg Jest to oczywiście najpiękniejszy dom jaki widziałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz13 16.05.2006 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2006 Sam szukam projektu z dachem dwuspadowym i nie sądze by taki dom miał wygląd stodoły.Pokoje na poddaszu mają ustawniejszą przestrzeń i powerzchnia do wykożystania jest większa.No i prosty a co za tym idzie tańszy w wykonaniu. Jestem za takim dachem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patos 17.05.2006 05:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2006 A parterówka mówią że to kurnik. Punkt widzenia zależy od miejsca siedzenia jeśli ktoś ma kasę to parterówka będzie dla niego kurnikiem a dla biednego będzie to pałac A jak ktoś nie ma kasy i mieszka w 10 piętrowym bloku i siedzi na 10 piętrze to jak to się ma do twoich wywodów? Chyba czas abyś zmienił miejsce siedzenia A jaki związek ma cena w tych porównaniach? Cena domu parterowego z poddaszem użytkowym jest porównywalna do ceny domu parterowego o takiej samej powierzchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Violek 19.05.2006 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2006 Cena domu parterowego z poddaszem użytkowym jest porównywalna do ceny domu parterowego o takiej samej powierzchni. Czytam i czytam o tych waszych "stodołach" i zastanawiam sie jaki dom wybudować? Chcialabym prosty i tani w budowie bo nie stac mnie na drogi - a dom musi byc dos duzy bo bede mieszkac z mama dla ktorej chce storzyc " odrobinę luksusu" czyli pokój z wlasna lazienka i maly aneks kuchenny- mysle ze calos powinna miec ok 25-30 m2. Bardzo podobaja mi sie "stodoly" i myslalam o parterowym z uzytkowym poddaszem ale architekt przekonuje mnie do parterówki. Wyliczyłam ze min powierzchnia domu to 200m2 - czy taka stodola to nie za duzo? Czy mozecie mi poradzic co bedzie tansze? Parterowka czy z użytkowym poddaszem??? BARDZO prosze o wasze opinie. A moze ktos z was ma taka stodółkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Violek 19.05.2006 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2006 Juz to gdzies pisalam ale moze jeszcze raz dla was napisze. Moze ktos z was buduje cos takiego? Albo zna taki porjekt? 1. Dom ma byc prosty w budowie - o zwartej bryle z dachem najlepiej dwuspadowym 2. Parterowy lub z uzytkowym poddaszem 3. Ma miec jak najmniej korytarzy za to duzo otwartej przestrzeni. Wejscie z wiatrolapu moze byc od razu do salonu - cos w stylu amerykanskim (nie chce holu bo uwazam ze to strata miejca) 4. Kuchnia z miejscem do spozywania posilkow dla 4-5 osob. Koniecznie od strony tarasu . ok 10m2 5. Jadalnia z duzym stolem na 12 osob (stale rozlozonym) ok 15m2 6. Salon z kominkiem i miejscem na bibliotekę ok 30m2 7.Garaz polaczony z domem ok 40m2. Wejscie z garazu do kuchni jak najkrotsza droga ( przez spizarnie , pralnie lub kotlownie?) 8. Na dole sypialnia gospodarzy z duza garderoba i lazienka ok 24m2 9. Rowniez na dole "kawalerka " dla babci ( pokoj z lazienka garderoba i mini aneksem kuchennym ok 25m2 10. Jesli uzytkowe poddasze to na gorze 2 sypialnie dla dzieci (po ok 12m2) mze wspolną lazenką( ok 4m2) i z garderobami oraz pokoj goscinny( ok 12m2) i wc (ok 2m2) 11. Przynajmiej czesciowo zadaszony taras - 12. Mozliwosc dobudowania w przyszlosci werandy (ogrodu zimowego) 13. Dodatkowy pokoj na dole lub na gorze( ok 12m2) ( gabinet - pracownia - goscinny - opcjonalnie) Najwiekszy problem mam z tym zeby kuchnia byla bezposrednio przy tarasie i to mieszkanko dla baci.... No i garaz blisko kuchni a nie z drugiej strony domu. Ratujcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Violek 19.05.2006 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2006 Acha i jeszcze jedno Czy według was taki prosty dom "stodołę" można wybudować za 1000zl za m2 ???? Oczywiscie bez koncowego wykonczenia czyli malowania okładzin podlogowych i plytek w lazienkach??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryszho 19.05.2006 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2006 Violek i inni. Myślę, że wybudowanie domu po 1000 zł za m2 jest mało prawdopodobne. Przejrzyj temat "projekt muratora Delikatny" pozdrawiam ryszho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts