SithRM 14.12.2018 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2018 Witam.Chcę zrobić drewniany szkielet pod ściankę działową. Profile aluminiowe niestety nie wchodzą w grę. Pytanie. Czy do tego celu potrzebne jest suszone drewno strugane? Ścianka będzie z OSB i nie chcę, żeby potem mi to zapleśniało.Mam trochę własnego drewna (5x5 cm, długość 2m) ale jest trochę wilgotne. Można to jakoś wysuszyć "domowym sposobem" w krótkim czasie czy muszę kupować już suszone? Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariober 16.12.2018 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2018 po pierwsze to 2m to trochę krótki materiał - najlepiej kup gotowy suszony nie kosztuje to majątku . Drewniana ścianka to bardzo dobry wybór ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SithRM 16.12.2018 16:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2018 po pierwsze to 2m to trochę krótki materiał - najlepiej kup gotowy suszony nie kosztuje to majątku . Drewniana ścianka to bardzo dobry wybór ! Dzięki za odpowiedź. Są ponad 2 metry, 2.3-2.5m, różnie. Grubość ta sama. Takie by mi wystarczyły, ale nie chciałbym potem rozwalać całości przez grzyba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts