jasiek11 21.12.2018 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2018 Ale ty masz inną instalację, inny dom i kocioł na ekogroszek który pali 24h. Tu kocioł ma zrobić swoje i się wyłączyć do ponownego sygnału od czujnika pokojowego. Akurat tydzień temu walczyłem i gościa z SASem Bio Solid. Miał 2" piony. Wymienił w chacie wszystko na cienką miedź. Chatka duża, słabo ocieplona, koło 180m2, pali drugi sezon i gość czuję różnice w ilości opału. Nawet prowadzi zeszyt gdzie zapisuje ilości rozpalen i czas pracy kotła. Wygląda to dużo lepiej niż było wcześniej. W te przymrozki -5 pali mu średnio 27kg peletu od naszego lokalnego trumniarza i jest bardzo zadowolony. W domu 22-22,5 stopnia od godz. 6-23. Prowadzenie kotła węglowego od czujnika pokojowego to nieporozumienie, jak dla mnie. Odłączyłem to na sterowniku i kocioł chodzi dużo stabilniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts