mateusz901 15.12.2018 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2018 Witam.Kupiliśmy z żoną mieszkanie deweloperskie. Jako że mamy już pewne doświadczenie z deweloperami chcielibyśmy wyciszyć to mieszkanie już na początku. I tutaj rodzi się moje pytanie: Co polecacie żeby wyciszyć mieszkanie? Sam myślałem o jakiś panelach akustycznych, jednak słyszałem że wyciszają tylko od wewnątrz. Dodam że mieszkanie jest w stanie deweloperskim, na ścianach są same tynki.Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek W 15.12.2018 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2018 Do zwiększenia izolacyjności akustyczneś ścian możesz zastosować wełnę ROCKSONIC SUPER w rozwiązaniu jakie pokazujemy w filmie https://youtu.be/-H0xC1M5Pzg Posiadam wyniki pomiaru poprawy izolacyjności akustycznej dla ścian z Ytonga i Porothermu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gontowy 17.12.2018 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2018 Witam. Kupiliśmy z żoną mieszkanie deweloperskie. Jako że mamy już pewne doświadczenie z deweloperami chcielibyśmy wyciszyć to mieszkanie już na początku. I tutaj rodzi się moje pytanie: Co polecacie żeby wyciszyć mieszkanie? Sam myślałem o jakiś panelach akustycznych, jednak słyszałem że wyciszają tylko od wewnątrz. Dodam że mieszkanie jest w stanie deweloperskim, na ścianach są same tynki. Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi. W apartamentowcach standardowo robią 3 cm wełny fasadowej pod tynk na ścianach (PPoż oraz wygłuszanie klatek schodowych). Grubościowo to chyba najlepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts