yaro4 15.12.2018 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2018 Witam, Mam pytanie odnośnie ciepłego montażu już po zainstalowanych oknach, ma to sens? O ile od zewnątrz nie było problemy to już od środka zastanawiam się czy nie będzie problemu przy tynkach. Mój pomysł na taśmę. Wg. Zdjęcia z załącznika. Proszę o opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaro4 15.12.2018 13:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2018 zdjęcie bez taśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 15.12.2018 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2018 Witam, Mam pytanie odnośnie ciepłego montażu już po zainstalowanych oknach, ma to sens? O ile od zewnątrz nie było problemy to już od środka zastanawiam się czy nie będzie problemu przy tynkach. Mój pomysł na taśmę. Wg. Zdjęcia z załącznika. Proszę o opinie.[ATTACH=CONFIG]423218[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]423218[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]423219[/ATTACH] W tej sytuacji zapomnij o foliach zwłaszcza, że nie masz przygotowanych otworów. Zainteresuj się raczej SP925. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 15.12.2018 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2018 Uszczienie masą będzie w tej sytuacji lepsze. Ps. Ja sprawdziłbym mocowanie, czy te kołki "trzymają" w porothermie. Może warto dołożyć po drugim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sojek1 26.12.2018 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2018 Uszczienie masą będzie w tej sytuacji lepsze. Ps. Ja sprawdziłbym mocowanie, czy te kołki "trzymają" w porothermie. Może warto dołożyć po drugim. A jak wypada kosztowo taka masa względem taśm paroizolacyjnych zamontowanych jeszcze na etapie prefabrykacji okna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 27.12.2018 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2018 Prefabrykacja? masz na myśli montaż? Zakładam (bo nie miałem okazji robić - wolę folie;) - że cenowo jest podobnie. Nie wiem czy to wynika z kosztów produkcji czy kalkulacji marketingowej Może wydawać się tańsze, ale jak zawsze diabeł tkwi w szczegółach - nakład pracy, grubość warstwy naniesionej masy, itp.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts