raszbu 15.12.2018 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2018 W niedługim czasie rozpoczynam budowę domu systemem gospodarczym. Powoli zaczynam kompletować sprzęt potrzebny do budowy jak i później do wykończenia go. Teraz zastanawia mnie ile trzeba wydać na dobry odkurzacz przemysłowy, który pozwoli posprzątać budowę a potem podoła przy pracach wykończeniowych? Czy odkurzacz KARCHER WD 6 P Premium będzie wystarczający czy jednak trzeba szukać czegoś innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TeDy1989 17.12.2018 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2018 JA sobie kupiłem odkurzacz z Lidla Ma 3 lata gwarancji - jeśli się zepsuje w trakcie budowy to pójdzie na gwarancje. Jeśli przertrwa - to znaczy że to jednak dobry sprzęt Póki co pompowałem nim wodę z basenu i dał radę. Myślę, że od przyszłego tygodnia będzie zdecydowanie bardziej eksploatowany to będę mógł się konkretniej wypowiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 17.12.2018 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2018 Marka może być ale lepiej na czas budowy KÄRCHER WD 3 1.629-801.0 i duuużo worków - będzie równie dobry, a tańszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ag2a 17.12.2018 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2018 Też mogę polecić wd3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raszbu 18.12.2018 23:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2018 Dzięki za opinie ale WD3 nie został zaprojektowany do pracy z elektronarzędziami. Na stronie producenta można znaleźć taką informację: Zastosowania Warsztat Warsztat majsterkowicza Piwnica Czyszczenie podjazdu Czyszczenie wnętrza samochodu Niewielkie ilości wody Dopiero Karcher WD 6 P Premium posiada rekomendację do pracy z elektronarzędziami. Zastosowania Przystosowany do pracy z elektronarzędziami. Prace remontowe Ogród i teren wokół domu Garaż Warsztat Warsztat majsterkowicza Piwnica Czyszczenie podjazdu Czyszczenie wnętrza samochodu Zbieranie dużych ilości wody Ostatnio pomyślałem, że nie warto wydawać na odkurzacz nie wiadomo ile pieniędzy, dlatego zacząłem się interesować odkurzaczem Graphite 59G608, który można już kupić za niewiele ponad 400zł. Dla porównania WD6 kosztuje około 774zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gambit565 19.12.2018 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2018 jesli bedziesz wciagal pyly a tych na budowie jest niestety duzo to powinien miec otrzasacz filtra bo inaczej zaraz sie zapcha albo bedziesz wiecznie skazany na drogie worki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kefirek197 23.12.2018 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2018 Kupiłem Metabo ASA 25L. Wciąga wszystko, pyły, gładzie, gipsy, wióry i itp. Filtr do silnika nie przepuszcza nic. niestety nie ma mechanicznego wytrząsacza jedynie ręczne przedmuchiwanie filtra. Przy wiórach i większych zanieczyszczeniach to nie przeszkadza i przedmuch wystarcza, niestety przy pracy z żyrafą, gipsem trzeba brać i co jakiś czas demontować filtr i ręcznie go wytrzepać. Gdyby nie ten szkopuł - genialny odkurzacz. Karchery WD3. WD4 itp nadają się ale do odkurzania samochodu a nie tyrania na budowie, pracy z elektronarzędziami, żyrafą itp. Zauważcie, że Karcher nie podaje dla swoich odkurzaczy klasy pyłu, przemysłówka zaczyna się od L i oficjalnie ASA25L ma właśnie L, ale zastosowany filtr spełnia wymogi klasy M czyli do pracy z pyłami gipsowymi. Najwyższa klasa H jest do pracy z azbestem. Tańszym odpowiednikiem tego Metabo ale ze słabszym silnikiem jest Makita VC2512L. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropka77 26.12.2018 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2018 (edytowane) My korzystaliśmy dokładnie z takiego: Sprzęt nie do zajechania Edytowane 26 Grudnia 2018 przez Tomaszs131 link reklamowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts