Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Na zimowe wieczory dobre robótki na drutach??

Gierga

Recommended Posts

Ja kiedyś robiłam, w podstawówce, na ZPTach się uczyliśmy i mi się spodobało :) Mam "na koncie" 2 sweterki, zrobione prawie do końca :wink: bo pod koniec zawsze mi się już nudziło i moja mama kończyła :wink:

Myślę, że spokojnie nauczysz się z książki, to nic trudnego, tylko oczka prawe, oczka lewe... a potem to już tylko trzeba wprawy, żeby robić równo :roll:

A ja w zimowe wieczory obłożę się książkami i gazetkami o ogrodach, roślinkach itp :D

Ja kiedyś robiłam, w podstawówce, na ZPTach się uczyliśmy i mi się spodobało :) Mam "na koncie" 2 sweterki, zrobione prawie do końca :wink: bo pod koniec zawsze mi się już nudziło i moja mama kończyła :wink:

Myślę, że spokojnie nauczysz się z książki, to nic trudnego, tylko oczka prawe, oczka lewe... a potem to już tylko trzeba wprawy, żeby robić równo :roll:

A ja w zimowe wieczory obłożę się książkami i gazetkami o ogrodach, roślinkach itp :D

O roślinach to też będe czytałą w zimowe wieczory....:) Przecież to wszystko trzeba jakoś zaplanować.... :p

Gierga, podstawowego ściegu to można się i ze zdjęcia nauczyć. Ja sobie ostatnio zrobiłam sweter tak z nudów i był to pierwszy sweter, który robiłam od 15 lat. I wiesz co? To mój ukochany ciuch! I nawet innym się podoba! Co prawda wełna musiała być bardzo "kosmata", żeby nie było widać wpadek typu nierówne oczka, dziury przy zszywaniu itp., ale efekt jest super. Chyba sobie zrobię drugi :p

Ja tam sie przeproszę z drutami.

Niedawno widziałam "sweterek" na wystawie ( firma baaaaardzo znana ) i jak zobaczyłam metkę omal nie padłam jako długa przed ta wystawą.

Luuuudzie..za 30 deko włóczki i grube kołkowe druty..dwa wieczory ( bo to miało takie oka ) chcieli 630 złotych.

Chyba za te dwa guziki co dyndały smętnie jako zapięcie ..

Cena to chyba była i za to powietrze w tym "sweterku"

Zgroza. :evil:

( ale podróbka do zrobienia ino mig :D :D :D )