fugo79 13.10.2004 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2004 Posiadam działke na którą muszę zrobić wjazd . Przed moją działką jest rów melioracyjny który muszę zasypać , czy mogę zrobić to w ten sposób ze wstawie w rów dreny tak aby był przepływ wody i zasypie go do równego gr€zem nie zgłaszając tego do gminy czy muszę to zgłosić ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 14.10.2004 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2004 Samowolnie nie wolno zasypywać rowów, bo mogą zrobić kuku !Wykonuje się wjazdy na działkę stosują, tzw. przepusty drogowe ( wzmocnione rury betonowe ). W WZ powinna znaleźć się informacja o sposobie ( rozwiązaniu ) wjazdu na posesję. Musisz dowiedzieć się kto jest odpowiedzialny za rów - zarząd dróg, gmina, zarząd melioracji i z nim ustalić konkretne rozwiązanie.PozdroJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 14.10.2004 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2004 Jerzysio - dokładnie tak. Fugo - ja mam taką samą sytuację. Do działki przez rów melioracyjny. A droga przy której mam działkę prowadzi do urz. gminy ~ 300 m Także samemu to nic nie zasypię ... Ja mam juz WZiZT, tam wpisane, ze potrzeba wykonać wjazd na działkę. Dałem już wszystko projektantowi ( musi być specjalny z upr. drogowymi ) żeby zaprojektował wjazd na działkę, jak będę miał projekt i pozwolenia ( normalne budowlane ) to wtedy DOPIERO mogę zrobić wjazd na SWOJĄ działkę Takie to wszystko pop...chrzanione, ale inaczej w/g akt. przepisów się nie da ( przynajmniej na moim terenie ). Majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fugo79 14.10.2004 14:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2004 ok.dzięki za odpowiedzi jadę do gminy dowiadywać się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts