Puławiak 20.12.2018 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2018 Bo baranki bardzo dobre były i niedaleko lody też całkiem dobre. A no i rydzyki z patelni - pycha. A ogólnie to moje ulubione ulubione tereny - czyli Góry i ze Szczawnicy na moje ukochane podhale też już niedaleko. A i chyba w Krościenku też są bardzo dobre pierogi z jagnięciną no i oczywiście moje ulubione z jagodami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiertar 21.12.2018 09:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2018 Tereny piękne a i jedzenia też nie najgorsze;) JesZcze jeden piec mi wpadł w oko. Eg pellet micro. Widzę że wymiennik pionowy z mechanicznym czyszczeniem. Wymiary też nie duże. Cena przystępna ale cena nie jest najważniejsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek11 21.12.2018 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2018 Jeśli grzejniki masz przewymiarowane, to możesz je zasilać dużo niższą temperaturą czynnika. A wtedy PC ma sens. Wiadomo, podłogówka byłaby najlepsza. W znanym mi starym, docieplonym domu zostały stare żeliwne grzejniki. Mocno przewymiarowane, bo dom niedawno docieplony. Przez cały sezon grzewczy, gazowy kondensacyjny kociołek chodzi na 35 stopni. Ledwo wyczuwam, że grzejnik grzeje a w domu jest 21 stopni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiertar 23.12.2018 18:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2018 Na ten moment mam ok. 60 żeberek plus duży grzejnik łazienkowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek11 25.12.2018 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2018 Na ten moment mam ok. 60 żeberek plus duży grzejnik łazienkowy. Żeliwne żeberko grzejnika typu T-1 daje przy parametrach zasilania 90 stopni ok. 120-130 Wat. Przy obliczonej przez ciebie wymaganej mocy 10 kW te 60 żeberek to jest mało. No chyba, że masz wydajniejsze grzejniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts