budowa129 20.12.2018 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2018 Witam,od 8,12,2018jestem użytkownikiem pompy powietrznej nibe ams10-12,prądu do dziś zużyła 450kwh,troszkie przeraża,no ale niemamy jeszcze drzwi wewnetrznych,gipsiaże sie kreca,rekuperacja niepodłaczona, mozna to zuzycie jakos tlumaczyc,martwi mie jeszcze jedna sprawa,podczas pracy pompy włącza sie, bardzo nieprzyjemne buczenie,w dziwny sposób niesie sie po budynku,jest bardzo uciazliwe,jezeli ktoś miał podobny problem prosze o podpowiedzi co robic,jaka to moze byc przyczyna, za odzew z góry dziekuje,może jeszcze ktos potrafiłby się odniesc do tego zuzycia pradu czy to normalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 20.12.2018 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2018 Może przyczyna być prozaiczna - skoro w domu nie ma jeszcze wyposażenia dźwięk rozchodzi się właśnie w ten sposób traktując całe pomieszczenia jako "puszka rezonansowa"?W innym przypadku należało by sprawdzić sposób mocowania poszczególnych jej elementów do siebie i do posadzki/ściany. Zbyt mocne skręcenie amortyzujących podkładek może powodować przenoszenie ich na konstrukcję i uciążliwe dźwięki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JTKirk 21.12.2018 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2018 jeśli chodzi o zużycie, to jest to jak najbardziej normalne, jak się uruchamia system grzewczy przy takich temperaturach na zewnątrz w budynku, który wcześniej nie był ogrzewany. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzesiek78 19.01.2020 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2020 Witam,od 8,12,2018jestem użytkownikiem pompy powietrznej nibe ams10-12,prądu do dziś zużyła 450kwh,troszkie przeraża,no ale niemamy jeszcze drzwi wewnetrznych,gipsiaże sie kreca,rekuperacja niepodłaczona, mozna to zuzycie jakos tlumaczyc,martwi mie jeszcze jedna sprawa,podczas pracy pompy włącza sie, bardzo nieprzyjemne buczenie,w dziwny sposób niesie sie po budynku,jest bardzo uciazliwe,jezeli ktoś miał podobny problem prosze o podpowiedzi co robic,jaka to moze byc przyczyna, za odzew z góry dziekuje,może jeszcze ktos potrafiłby się odniesc do tego zuzycia pradu czy to normalne. Witam, Mam tą samą pompę i dokładnie ten sam problem z buczeniem co Ty. Pompa została uruchomiona kilka dni temu i powiem szczerze, że jestem dość zmartiony tymi odgłosami z pompy. Czy udało Ci się ten problem rozwiązać? Czy umeblowanie domu coś pomogło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowa129 04.02.2020 17:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2020 Witam ,umie wszystko w pozadku,mamy sypialnie przez sciane z kotlownia nic nieslychac,jezeli juz to jednostka zewnetrzna (buczy )kiedy pracuje,ale musi byc naprawde spokojnie na zewnatz,ogólnie jestem bardzo zadowolony z pompy i rekuperacji ,komfort stalej temperatury idobrej wentylacji,oto chodzilo,polecam wszystkim.Co dotych hałasów to potrz na spokojnie czy pompa rowno stoi czy rurki gdzies nidotykaja sciany,wszystko sie wyjasni napewno.fachowcy niezawsze wszystko zauwazą.pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fachman19 04.02.2020 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2020 A jednostka zewnetrzna mocowana do budynku czy na oddzelnym stojaczku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 05.02.2020 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2020 Może coś jest z nowymi pompami na czynnik R32. Ja mam Samsunga mono i ponoć jest głosniejsza od poprzedniego modelu. InstalarTor pracuje nawet nad wygluszeniem matami wnęki wymiennika. Z drugiej strony po kilku dniach nie słyszy się tego a dom jeszcze pusty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzesiek78 07.02.2020 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2020 A jednostka zewnetrzna mocowana do budynku czy na oddzelnym stojaczku? Jednostka zewnętrzna mocowana do ściany Witam ,umie wszystko w pozadku,mamy sypialnie przez sciane z kotlownia nic nieslychac,jezeli juz to jednostka zewnetrzna (buczy )kiedy pracuje,ale musi byc naprawde spokojnie na zewnatz,ogólnie jestem bardzo zadowolony z pompy i rekuperacji ,komfort stalej temperatury idobrej wentylacji,oto chodzilo,polecam wszystkim.Co dotych hałasów to potrz na spokojnie czy pompa rowno stoi czy rurki gdzies nidotykaja sciany,wszystko sie wyjasni napewno.fachowcy niezawsze wszystko zauwazą.pozdrawiam. Dzięki za odpowiedź. U mnie też jakby się unormowało. Kiedy budynek był wychłodzony pompa działała na pełnej mocy i buczenie rozchodziło się w całym domu. Kiedy wygrzałem podłogi praca pomy stała się mniej słyszalna. Na razie mam puste ściany, więc myślę że jak przyjdą meble, firanki, zasłonki będzie więcej elementów tłumiących dzwięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowa129 09.02.2020 21:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2020 A jednostka zewnetrzna mocowana do budynku czy na oddzelnym stojaczku? Jednostka zewnetrzna na stojaczku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowa129 17.02.2020 16:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2020 A jednostka zewnetrzna mocowana do budynku czy na oddzelnym stojaczku? Pompa na stiaczku ,duża różnicaw terenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts