rabarbar1 20.12.2018 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2018 (edytowane) Jak w temacie.Mam 24 cm na zrobienie podłogi.Teraz mam chudziaka 10cm. Od tego poziomu zostaje mi 24cm.Zakładam 13 cm na styropian (położony w 3 warstwach);rurki z ogrzewaniem podłogowym (około 3cm);Warstwa wylewki (około 9cm);2cm na klej, płytki i folie izolacyjne na samym spodzie. Czy grubość wylewki, o której wszyscy mówią podaje się od wierzchniej wartswy styropianu czy od rurek z ogrzewaniem podłogowym?Chodzi mi o to, ile wylewki powinno być ponad rurkami, aby dobrać optymalną grubość styropianu i wylewki. Edytowane 20 Grudnia 2018 przez rabarbar1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 20.12.2018 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2018 Jak w temacie. Mam 24 cm na zrobienie podłogi. Teraz mam chudziaka 10cm. Od tego poziomu zostaje mi 24cm. Zakładam 13 cm na styropian (położony w 3 warstwach); rurki z ogrzewaniem podłogowym (około 3cm); Warstwa wylewki (około 9cm); 2cm na klej, płytki i folie izolacyjne na samym spodzie. Czy grubość wylewki, o której wszyscy mówią podaje się od wierzchniej wartswy styropianu czy od rurek z ogrzewaniem podłogowym? Chodzi mi o to, ile wylewki powinno być ponad rurkami, aby dobrać optymalną grubość styropianu i wylewki. 4cm nad rurkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryzys 20.12.2018 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2018 Po co taka gruba warstwa wylewki ? to trochę za dużo i z jednej strony to zaleta a z drugiej wada , ale wylewka ok 7 cm w zupełności wystarczy jak betonowa bo anhydrytowa może być jeszcze cieńsza , a zaoszczędzone 3 cm przeznacz na wiecej styro , kto to gada sam mam tylko 10cm styro.:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rabarbar1 20.12.2018 21:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2018 7cm licząc od styropianu? Czyli tak jak mówił jarekkur?Jaki dałeś styropian? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryzys 20.12.2018 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2018 Ja to robiłem 3,5 roku temu i jak dobrze pamiętam to austroterm czy jakos tak . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts